***spela lite piano, äta pepparkaka och gå till ica***

Jag lyssnar på EMDs julskiva och spelar piano nu. Har kanske råkat lova Julie ett litet spel på adventsmyset på söndag, OPS. Ska i alla fall knalla ner till Ica nu med vått hår under en mössa. Har mjukisar (hehe) på mig, och tänker bara köpa massa goda dyra grejer tänker jag... Försöker göra så mycket snällt mot mig själv idag för det gör ont på insidan faktiskt. Hugger till lite när jag tittar ut, kollar på gamla bilder från de gångna två åren och tänker på Julia. Men att det gör ont är ju egentligen bara ett kvitto på att det varit bra här, inget annat!
 
 
Favoritstället i hela Stockholm. Älskade fina Nytorget.

29 november.

 
Bumper. För tre år sen klarade jag mitt teoriprov till körkortet, klev ut ur salen och satte på min telefon. Möttes av ett sms från dig om att hela världen hade rasat. Minns känslan som bara rann genom kroppen och gjorde mig till vuxen precis just då. Det går ju inte att föreställa sig dina känslor och upplevelser, inte alls. Inte säga "jag förstår". Därför blir jag också så hiiiiiimla glad när du skriver igen. Älskar det. Och dig.
 
Läs Saras inlägg här.

allmänt vetande.

Tja gänget! Sitter i detta nu och sippar på en kopp grönt te och firar min lediga (arbetslösa?) dag. Har skrivit fyra listor med allt som ska göras idag men ändå så sitter jag som en liten hösäck i soffan.... I magen ligger i alla fall två äggmackor som var så extremt goda. Receptet är: ta två falurågrut, bre på smör, ha på lite sallad, toppa med skivor och kallt kokt ägg. ALLTSÅ, godheten i det enkla. Idag är det ju fredag viket alltid nästan är bra, denna fredag kommer också M hit vilket ju equals superpepp! Sitter dock i valet och kvalet med om jag ska ta en runda ner till Sats och bara köra en liten stund. Har ju fortfarande urinvägsinfektion vilket gör mig lite förkyld men ändå liksom? Alternativ solpromenad är ju eliminerat pga av störig man.
 
Dannyboy sov här inatt och en rolig grej jag alltid poängterar är att han kommer hit i jeans, fin tröja, fixat hår osv för det liksom är hans stil. Han möts dock alltid av cirka detta...
 
 
Frågan är: överanvänder jag mjukis? Är jag precis en sån person som direkt jag kommer innanför dörren glider i ett par stora brallor, en oversize tröja och slänger upp håret i en boll? Som dödar all mystik? Svar ja.
 
PS. Såhär såg det ut för tre år sen när jag åt äggmacka. Tänkte ni ville veta.
 
 

tjena coooolerz.

 
Jag har en peppmorgon gänget! Har packat rätt så bra faktiskt, käkat risgrynsgröt, är utsövd och redo för sista dagen på älskade Twilfit i Ringen. Ska försöka packa ihop mig och åka in lite tidigare nu. Solen skiner som en galning och imorgon är det fredag! Tjoho!
 
Ps. Mailade Hanapee förut, gal1. Skrev att hon är min idol.
 

sju stycken grejer ni bara vill veta.

1. Glee är bra. Skrattar, dansar i soffan och lägger till nya låtar i spellistor. 

2. Använder inte mina angorasockar nu. Vi mailade våra leverantörer av angora idag och de kunde med ganska god säkerhet säga att vårt angora inte är från farmar som plockar pälsen på detta avskyvärda sätt. De skulle dock återkomma med exakta svar. Tillsvidare bär jag inte mina. 

3. Imorgon kommer pappa och hämtar grejer som ska hem till Karlstad. Har jag packat? Ja mina gummistövlar, en yogamatta och min tjockaste jacka. Kommer jag behöva gå upp tidigare och fixa detta? Ja. 

4. Åt sallad till middag idag. Vägde upp med nachochips efteråt. Händer mig jämt. 

5. Min instagramfeed och fejsbookfeed fylls nu med vänner/randoms girlz som sparar hår lite varstans. Vissa för att det är naturligt andra för att provocera. Jag har en liten minipäls på benen för att testa på, tänkte att ni ville veta. 

6. I helgen vill jag köpa ett doftljus för femhundra. Det kommer inte att gå. Vill ändå. Det doftar persimon och salvia, great va?!

7. Sov gott. 

snart omgiven av snö igen.

 
 
 
Åh gänget vet ni vad? Igår bokade pappa äntligen jul i Trysil! Stugan vi varit i några andra gånger var upptagen av dess rättmätiga ägare men vi hittade en fin lägenhet med bastu, balkong och egen carport (hehe som att någon bryr sig). Längtar så extremt mycket! Det här året följer Mikey med också, är så pepp på att se honom ramla i backen (...). Nej men åh sitta där med lite varm choklad i underställ, titta på julfilmer, äta lussebullar och laga mat ihop. Eller kasta sig ut i offpisten vetandes att inom 20 meter är det antingen snö innanför din tröja eller så har du brutit lårbenshalsen. Kommer också garanterat få en ankarlift i huvudet då det är rutin. Men det väger upp när en har det perfekta åket och tar en kall cola mot en husvägg. Förhoppningsvis hinner det komma lite snö innan vi åker upp... ÅH LÄNGTAR.

min tisdag

Idag hade jag med min kladdkaka, hallon&blåbär och grädde till dagis för att säga "hejdå nu flyttar jag" (yes denna blogg har endast ett ämne just nu och det är me leaving this city och allt med det). Kan hända att jag var den som åt mest av kladdkakan pga av det var så jäkla gott!! Hade också en perfekt dag i och med att jag bara gick mellan 8-13.15. Varför sprider vi inte ut alla jobb så att alla får jobba halvtid och vara glada hela tiden och minska arbetslösheten? Kanske för att vissa tycker det är okej med "jag vill ha mycket mer än du" och allt det där. Kanske för att inte alla trivs med att jobba halvdag som jag. I alla fall! (sidospår). Mitt i ett brottningsmatch/gosstund (svårt att avgöra vilket ibland) kom fina fina kollegorna in med choklad och saltade mandlar (hur visste de att det är mina nya favorit efter att Jonas bjöd på det igår??!) från Gateau och tackade för denna gång (har nu slutat där tre gånger och återvänt två, hehe). FINA! Blev dock tårögd vid de sista kramarna och när barnen kramar sådär barnhårt innan jag öppnade grinden och gick. Gick ovetandes om jag NÅGONSIN ser dem igen eller om de kommer bli brottslingar/politiker/författare/föräldrar/piloter osv. Det krävdes solglasögon för att dölja små små tårar i ögonvrån, tur ändå att solen lyste så att det såg vettigt ut. Var dock nästan värst när jag kom hem och skulle duscha, gled ur jeansen och hittade en teckning i bakfickan med det första självritade hjärtat jag fått av en treårig kille. ***Heartmelt***. Så himla himla glad att jag jobbat där. Även lite glad att jag missar minus 22 på gården, borttappade vantar och kolsvart efter klockan 14.20 (försöker trösta mig själv).
 
Sov gott vänner.
Ps. Gjorde situps idag. Första träningen på cirka tusen veckor känns det som. Status på urinvägsinfektion: oförändlig.

swagger so impressive.

 
 
 
I strumpbyxor under jeansen, Ms fleecetröja och mössa ska jag nu dra till Aspudden till Jonas. Ska bli så grymt mysigt med lite morbrorhäng igen. Hoppas på te, netflix och massa snack. Ska även få se hans nya lya som jag bara sett på bild innan, det blir kul asså. Ska nu dock överleva ner till busshållsplatsen, så jävla trött på att de inte fångar den där snubben.

jag kommer sakna min gata och mitt lilla Paris.

 
 
 
Jag har sett både soluppgång och nedgång idag. Njuter av Stockholms sista dagar, eller mina sista dagar här, genom att spendera hela dagen i lägenheten. Orkar inte med min tjatighet om detta men antar att ge det tid är det enda jag kan göra, och våga skriva om det. Jag hoppar över frukost, dricker tre glas tranbärsjuice. Lägger ner tre skålar i väskan som ska till Karlstad i ett försök att packa, diskar av lunchtallrikarna i ett försök att städa. Spelar piano i tre timmar, sjunger tills mina morgongrötiga stämband äntligen vaknar. Tänker på hur den där kramen kommer kännas på söndag när jag säger "hejdå nu kan vi inte längre ses jämt". I morgon ska jag distrahera mig en stund med dagisbarn i Bromma, längtar och samtidigt inte. Veta att jag nu inte kan krama om dem någon gång i veckan och jaga, leka, busa. Har inte tagit av mig nattlinnet än idag, fast jag fryser. Tänker på att citronerna jag svepte juicen av igår faktiskt hjälpt lite, nedre delen av magen gör i alla fall inte lika ont idag.
 
Igår frågade min kollega hur länge jag och M varit ihop. Tre månader om några dagar rodnade jag fram. Och ändå finns det inget annat än att vara på samma ställe som honom. Jag är kär och jag vill, vi har en plan och jag offrar mig inte. Hon bara log, sa åt mig att jag gjorde rätt. Försöker känna det i magen idag, att jag gör rätt. Var förvirrad igen när Daniel gick i morse och jag sa att vi måste säga hejdå innan jag åker. Han sa "vi ses ju i helgen" och visst, det gör vi ju, min hjärna hinner inte med! Jag längtar så till helgens fast jag låter dagarna gå långsamt. Nu är jag här, där jag snart bott i 11 månader, så länge har jag aldrig bott någonstans i Stockholm ännu. Ännu.

kiss-sjukan.


Vet ni vad som inte är kul? 

Urinvägsinfektion. Försöker bota det med ovanstående plus fem timmar på jobbet som nu ska efterföljas med julmust, nappar och grillad kyckling. Hatar att det är mörkt i hela lägenheten när jag kommer hem men vet ni, igår var första gången på två veckor jag sov ensam!!!! Är inte det galet så säg. Stolt tjej utan panik. Kan erkänningsvis säga att jag inte sov i min stora säng vid balkongen utan lilla sängen med lampan tänd. Kanske inte tuffast i kommun längre... 

kvällshungrig.

 
 
Det här är vad jag tänker på nu. Där har ni mig. Lyssnar på ett gammalt avsnitt av Hanapees podcast och suktar efter pommes. Kan verkligen tänka mig en rejäl burgare just nu, hungrar ihjääääl. Mitt matintag har varit helt galet denna vecka, förhoppningsvis beroende på extremt hög förbränning på jobbet och så. Har inte vägt mig på en vecka pga inte varit på Sats, vilket känns rätt.... soft? Tycker dock att jag fått ett tjockt ansikte på sistone?! Äh, ska leta igenom mitt kylskåp nu efter något jäkligt smarrigt. Kan bli ett kokt ägg eller en skalad morot. Ja, där har ni smarrighetsgraden på mitt kylskåp. Bildens innehåll vore inte fel. Party on people.

3x jag.

 
 
 
1. Tänkte att ni saknat mitt fejs? Där är jag i alla fall, bitandes i läppen bärandes bästa varma tröjan från Monki som mamma gett mig. Funkar bäst nu när det inte är minus 15 och jag bara använder ärvd skaljacka plus jeansväst.
 
2. Mörkgrönt nagellack, sjukt fint tycker jag. Tyvärr är naglarna dock korta och nedbitna efter rysaren Sverige-Portugal.
 
3. Detta var innan min spanska ungdomsserie gick igång på SVT2 vid 18.10, nu ser jag ungefär ut som motsatsen (visserligen fortfarande osminkad och intelligensliknande) i och med gråtfest i detta avsnitt. Så.jävla.sorgligt. Usch. 

får mail av mormor.


Varför är hon så himla bra? Hon citerar också min spanska favoritserie Det röda bandets sällskap, så så fint. På måndag börjar min sista vecka i Stockholm och det känns megakonstigt. Det känns som att jag är den enda som någonsin gått igenom något liknande (totalt o-sant) och som att ingen förstår. Tur då med citat av bästa. 

en halv helg.

5 hela nya låtar har lagts till i min favoritplaylist och jag känner mig så nöjd med det. Vickar med foten i takt på tunnelbanan, dansar i badrummet med ta tandborsten i munnen och mimar i mörkret påväg hem från bussen. 

Igår kom ju Julie och hennes mamma Gitte till jobbet och hämtade mig. Bästa att bli uppmött sådär. Vi åkte tillsammans till Telefonplan där det serverades glögg (övar på att älska det) och pepparkakor med ädelost vilket är min nya fav. Sen lånade Julia och jag Gittes bil och åkte till Ikea halv åtta för att köpa en säng, roligt äventyr!!!! Sen åt vi tacos, Jullan fick en lugg och så tittade vi på Ciderhusreglerna. Perf kväll. 

Denna morgon sov vi till elva allihop. Älskar att sova. Sen gick vi till Midsommarkransen och det fanns så galet mycket fint för det var konstrunda och allt var öppet! Brekkie åt vi på Ett Skafferi och sen skiljdes vi åt, de mot stan och jag hemåt. Tänker titta på TV och packa lite. Där har ni lördagskvällen.... Tjoho! 





morgon med royals och kokt ägg.


Godmorgon! Jag har försökt ta mig upp ur sängen i en timme typ, är så sjukt trött. Kunde verkligen inte somna inatt. Typiskt. Men nu är jag uppe och funderar på frukostalternativ. Det lutar mot varm choklad (som igår) och rostad kavring med kokt ägg på. Aaaah så gott. Lyssnar för övrigt på Royals med Lorde, grymt bra! Nu ska jag stressa sönder min morgon så jag hinner till jobbet, puss! 

5 andra bra grejer nu:

 
julen 2009 bodde vi i en lyxstuga i Trysil som vi kommit över billigt av ren tur. På julafton valde jag detta som outfit. Tror jag hade det tills cirka efter detta foto var taget och sen åkte långkalsongerna på igen.
 
1. Vänner. Alltså det mest cheesy som finns men alltså att umgås med vänner kan vara det roligaste/bästaste/skönaste som finns. Så jäkla annorlunda (eller kanske inte extremt utsvävande men ändå lite) gentemot att umgås med sin pojkvän eller familj. Inte för att det hamnar långt ner på listan eller så, ibland är det bara lite kul med ombyte. Helt enkelt andra människors perspektiv (oh lord). Ta till exempel Daniel, den människan räddar mitt liv dessa dagar. Hänger med mig, äter pepparkakor, sover här när Lidingömannen går lös och snarkar så högt att jag börjar fnissa precis när jag ska somna. Och Julia ska vi ju inte ens gå in på, den människan är ju bara för ljuvlig. Ska bli så himla kul att umgås ännu mer med Helenis, Julia och Maria nu när jag kommer till Karlstad också!!.
 
2. Hans andedräkt. Det är sant, Mikeys andedräkt får mig ur spel. Blir så oerhört knäsvag vid denna vindpust mot mitt ansikte. OBS förespråkar inte snus även om jag vant mig!!!!
 
3. December. Snart här! Julkalender, julpynt, julskinka, lussebullar, varm choklad och SNÖ. När var hur tänker den komma? Letar frenetiskt efter minsta minusgrad men ska väl egentligen vara tacksam då innehållet i min garderob av varma skor befinner sig på noll procent.
 
4. Lön. På måndag är du här älskade vän. Jag stannar dessutom i Stockholm för att jobba söndag och tjäna in ännu mer som jag kan casha in på juldagen. Desperat huh? Tänk då på min ekande tomma kalender i december...
 
5. Önskelista. Ska komponera ihop en. Vill även ha från andra. Hoppas Julia köper en iPhone 5s till mig.

i söndags.


Såhär pigg och fräsch var jag i söndags när Mikey och jag tog sovmorgon big time när solen lyste in på oss. Vi chillade i sängen med frukost bestående av banan med choklad (ugnsvarm, sååå gott), hundra koppar te och en halv lussebulle. Jag låg på hans bröst och försökte lära honom spela Where's my water på min nalle (hehe tänker börja använda det ordet igen). Sen rullade vi i alla fall in till stan där vi först besökte Åhléns och luktade igenom samtliga parfymer och jag köpte ett par vantar jag säkert hinner slarva bort på två veckor mvh optimist. Sen gick vi och tittade på skridskoåkning i Kungsan, cirka en miljard julkänslor men också lite sting i hjärtat av gamla minnen och älskade Stockholm. Sen promenerade vi genom gamla stan hand i hand och tog en buss till söder där vi åt tapas. Tokigt bra söndag förutom hejdå ha det ta puss vid tåget sen. Fick även avsluta söndagen snorig som ett as hos min bästa vän, lyxen i det asså. 

fint just nu.

 
 
 
 
 
Fullmånar, rapsfält, snöstorm, prästkragar, dr.martens, pepptexter. What's not to like? Ni kan följa mig på weheartit härheter självklart julviva. För övrigt mår jag lite bättre så ska ladda med Sverige-Portugal ikväll med DannyB och förmodligen gå till jobbet imorgon. Är ju 20 % på hela sortimentet
 
 
 

om den där jobbångesten.

Varje dag tänker jag på hur det kommer kännas den där måndagen när vi vaknar och bor ihop. Förmodligen kommer han ens knappt hitta ur sängen för att 1. klockan är 05.20 (serri han går upp så omänskligt tidigt) 2. vi kommer ha möblerat om. 3. vi kommer förmodligen legat och pratat till cirka tre på natten och vara fulla/bakis på glögg. Jag undrar hur det kommer kännas när jag sen vänder mig om och somnar om, för att vakna upp tre timmar senare med absolut inget jobb att gå till. Veta att han är där och kämpar på sitt, drar in pengar, kan spara, kan köpa mat, medan jag ligger i sängen och tänker på om jag ska orka gå och träna eller bara se på 7th Heaven hela dagen.
 
Det kommer i och för sig inte hända. Ska försöka ha som mål att söka minst två jobb per dag. Har idag sökt ett jobb som tog två timmar för mig att söka, avbröt i och för sig för potatismoslagande men ändå. Tyckte att de hade en lustig rekryteringssida, fick liksom inte ens bifoga mitt kickass CV utan var tvungen att copy/paste och fixa i ordning (kanske inte låter som det mest jobbiga). 
 
Jag har lite timmar på Twilfit i Karlstad och det gör mig störtglad! Faktum är att jag freakin älskar det företaget och att de som jobbar i Karlstadbutiken är svingulliga. ***Vill ha som nya kollegor***. Minuset är att de timmar jag hitills fått täcker kostnaden för tre korv med bröd, ett bensinresa till och från sommarstugan, ett paket kondomer och en stor julmust TYP. Eller okej, lite mer men ni fattar, det är ingenting jag direkt klarar mig på. Hoppas hoppas hoppas på fler timmar där. Vill ju liksom inte heller göra vad som helst. Vet ju av erfarenhet att jag hellre norpar alla pengar från sparkontot och snålar som värsta smålänningen hellre än gråta kvällen innan jag ska till jobbet/på jobbet/efter jobbet osv. Vid 22års ålder känns det som ett krav att jag även ska trivas med jobbet och inte bara med lönechecken.
 
Om jag får säga det själv är jag en jävligt bra anställd. Gillar jag vad jag gör lägger jag ju ner mig, vinner tävlingar och köper kakor till personalrummet (skonar alla eventuella kollegor från mina hembakade projekt). I Karlstad har jag dock problem med att ens ta mig till intervju (vad hände med mitt kickass CV?). Hitills har jag aldrig varit på intervju utan att få jobbet, hur kaxigt är det? /mvh blyg. Får dock aldrig komma på intervju längre. Nej men gänget nu får det vara slut på gnäll. Ska projicera en bild av den där måndagmorgonen som något jag längtat efter i cirka tre månader, obs true story. Ska få vakna bredvid min kille, det kommer bli fab. 

look of the night.


Tjena gänget. Här är jag. Sjuk, snorig och med en huvudvärk som håller mig ifrån sömn. Lyssnar på lugn musik och försöker massera tinningarna. Det ska nog gå bra ska ni se, oroa er inte så.... Har sett en och en halv säsong Misfits idag också. Bra grejer det där. Och fått soppa och nybakade tekakor av Julia. Livet. Och igår var fantastisk med sovmorgon och sen en mysig eftermiddag på stan. Snörandes men glad. Nu ska jag försöka sova igen. 


lite förkyld men glad i magen.

Sitter på tuben med temuggen i ena handen årets första lussebulle i andra. Är förkyld, är sådär jobbig och snörvlar så andra tittar. I väskan ligger en Alvedon som ska ta så fort jag kommer till jobbet. Yes, work idag trots förkylning. Tänker att det bara är att bita ihop. Hade ju finaste kvällen igår. När jag slutade vid sju åkte jag hem till Julie och Fred (var annars?) där även Danny och Michael var. Åt pizza, drack öl, tittade på fotbollen och hade musikquiz. Vi var inte hemma förrän tre men då hade jag redan sovit lite i Michaels knä på golvet hemma hos J&F. Den här morgonen har vi försökt sova så länge som möjligt innan jag släpade mig upp till en dusch och M ner till Ica. Fick sen frulle och takeaway-muggen fylldes som sagt med te. Nu möter jag alla lördagspigga människor påväg mot brunch/shopping/mys/äventyr. Helt okej för imorgon är det min tur. Ledig söndag är lyx! 


Puss

M är här.


Han är här!! Han tröstade mig i telefon när jag sa att jag kanske inte skulle överleva tills imorgon. Sen hörde jag bara "Stockholm central" någonting och så bröts det. Jag rullade själv in på t-centralen då så fattade inte riktigt om jag hört fel eller inte. Försökte ringa men det gick inte att komma fram. Springer bort till tågen men hittar ingen M, kollar ankommande tåg men hittar inget från Karlstad. Lommar bort till Åhléns där jag träffar Fred för vi ska kolla en grej ihop. Hans klassis ringer och han har ingen mottagning så han går ut igen. När han kommer tillbaka kollar på vi kaffemaskin ihop och sen vänder jag mig om och så är han där, min Michael. L y c k a. Nu har vi ätit middag, legat i varandras famn och läst tidning plus kramats. Fantastiskt! 

en liten inredningsdröm.


Sitter på jobbet och äter tomatsoppa. Hela min rast kommer dock kanske att gå åt för att den ska hinna svalna så inte gommen fräts bort... De få skedar jag fått i mig har varit goda i alla fall! 

Om två veckor flyttar jag. Så himla läskigt. Så himla skönt. Så himla nytt. Jag vill i alla fall ha solrosor i gamla spritflaskor. Får se vad M gillar det. 

dricker julmust och lånar jeanskjol.


Har vaknat upp på Telefonplan idag. Käkat frukost, duschat länge och lånat Julias fina kläder. Känner mig trött i huvudet, hade feber igårkväll men är i alla fall redo för jobb idag. Var ju tre dagar sen jag var där nu herregud. 


Försöker också dricka så mycket julmust jag bara kan. Blir irriterad på hur gott det är och hur svårt jag har att låta bli. Läsk är ju erkänningsvis typ det sämsta en kan dricka pga av socker och kalorier. Men tänker att i november är alla medel tillåtna för att inte gå in i någon slags depression. Punkt. 

powerpod!

 
 
 
Hallå  mina roliga, härliga och knasiga vänner Julia och Daniel har ju skapat en podcast och är redan inne på sitt andra avsnitt. Podden kallas powerpod för att avsnitten är cirka 10-15 minuter. Jag älskar det och hoppas att ni också kommer göra det, ni har ju tio minuter eller hur? Här kan ni lyssna på andra avsnittet som jag gillar mest. Puss kompisar. 
 
Ps. Det handlar typ om att tatuera kor, EM/VM-kvalet och folkdans. 
 

morgon med sweetie och Nöjesguiden.

 
Tog sovmorgon till elva idag. Vaknade utsövd till solstrålar genom persiennerna. Kände för en promenad direkt men insåg att jag inte ens vill vara ute här när det är ljust längre. Hatar den här begränsningen. Bestämde mig snabbt för att åka till Telefonplan, ringde Fred som erbjöd sig att hämta/möta mig men fick ändå säga nej där, någon slags gräns för vad folk ska göra för mig måste det finnas. Gulligt värre dock. Gjorde i alla fall frukost på brödet Danny B och jag köpte för några dagar sen plus en sweetie som pappa köpte till mig igår! Det är någon slags söt grapefrukt, superfin i alla fall! Läste Nöjesguiden och drack kanelte till.
 
 
Extremt solljus idag, det gillar i alla fall min sweetie tror jag. Nu ska jag styra upp mitt liv, dvs dammsuga, moppa, damma, hänga in tvätt, duscha och röra mig mot Telefonplan. Risken att jag pausar med New girl, reterna av tårtan från igår, dricka mer te osv är stor men antar att det hör lediga dagar till. Kul att min pappa drog tidigt i morse för övrigt... 

otrygg på min lilla ö.

Läser den här artikeln och undrar om jag ens kommer våga passera bron från Ropsten igen. Anfallen halv åtta på morgonen eller klockan fem påväg hem från jobbet liksom. Känns så himla overkligt. Att de sen går ut med att en nu ska hålla sig inne efter mörkrets intåg och undvika att gå ensam ute, finns vissa svårigheter där för mig. 
1. Jobbar jag på dagis är det mörkt på morgonen när jag åker till jobbet.
2. Jobbar jag på dagis ELLER Twilfit är det mörkt när jag slutar och åker hem.
3. Jag bor själv vilket också innebär att jag ofta, till cirka hundra procent, går själv ute.
 
Jag vet att jag försöker hålla någon slags rolig ton. Egentligen funderar jag redan på hur jag ska lägga upp för Julia att jag kommer flytta in ett tag (sorry babe!). Jag vill inte ens vakna och vara ledig här imorgon. Jag är rädd och jag hatar att vara det. Men nu vet ni i alla fall, det går att umgås med mig mellan 9-15 och då måste jag ha marginal att ta mig hem på så inte solen försvinner. Om jag längtar efter att flytta hem till M i Karlstad? Rätt så jävla mycket. 

en kväll med papi.


Fina ni. Efter en regndag med mysiga barn i Bromma kom pappa hem till mig vid sjusnåret. Vi drog nästan genast iväg till Sats och körde tillsammans ett gympass, himla roligt. Råkade fastna i en benpress dock en gång... Tur att papi var med faktiskt. Annars körde vi igenom hela kroppen med ben, armar, bröst, mage och rygg. Försökte att inte ta ut mig för mycket då en förkylning ligger och lurar lite. Efteråt åkte vi i alla fall hem och firade fars dag i efterskott med korvstroganoff och tårta! Så himla mysigt med såna här kvällar med papi. 

en morgon med regn.


Vaknar av solljuset från min lampa och det första jag hör är regn som slår mot fönstret. Way to go att tacka ja till jobb i detta rusk.... Men vet ni? Jag tycker nog att det är lite mysigt. Vara ute, på med fjorton lager kläder, andas frisk luft och frys lite. Sen, in i värmen med barnen. Leka inne och följa regndropparna på fönsterrutorna. Kanske se lite på Bamse. 

Jag försöker jobba så mycket jag bara kan nu, vet inte hur mycket/lite det blir i december. Är dock ledig imorgon, då ska jag sova. Ikväll kommer daddy DJ och vi ska träna på Sats ihop!!! Kommer bli grymt jobbigt men kul. Skönt också att slippa vara ensam, sov så himla skönt inatt med Dannes snarkningar ett rum bort. 

Ha en grejt dag nu och var snälla mot er själva. 

tack för idag slut för idag.

Godnatt fina gänget! Nu är det dags för några timmars sömn innan jobb igen. Vad roligt att så många kikade in idag. Det gör mig pirrig. Nu hoppas jag på snö så november inte blir så mörk. Puss. 




en liten kväll.

Mötte upp Daniel förut för en kort promenad och lite handling. Så jäkla lyxigt att bo nära någon, inte ens en tunnelbanestation ifrån! Invigde nya raggsockar från mormor i finaste grönt samtidigt! Kommer bli bäst att ha dem imorgon när jag ska återta dagis igen. Har fortfarande inga vantar så lär ju frysa ihjäl dock. 

Daniel och jag gick i alla fall hem till mig och åt sallad och inlagda vitlöksklyftor. Det var så satans gott. Sen har vi hunnit titta på Bonde söker fru och Mitt i Naturen. Fina fina Daniel stannar ju också kvar och sover i pappas säng inatt så jag slipper vara rädd. Jag hör honom för sjutton redan snarka.. 



min eftermiddag.


Fredrik och jag skildes åt vid Slussen. Jag hoppade på min tunnelbana mot Ropsten, sjönk ner på ett säte men flög upp igen fort. Gick av igen i Gamla Stan, bara en station bort. Kunde inte åka vidare. Satte på solglasögonen och började vandra utmed gränderna. Händerna i fickan, fingrades på överfallslarmet och de två kastanjerna som är kvar sen i höst. 


Jag hade en ledsen känsla i kroppen. Ni var så många som sa till mig där i augusti att jag så småningom skulle gå in i en vägg. Kanske har jag gjort det nu. Jag känner mig ensam, tårarna trycker där bakom ögonlocken av egentligen ingen anledning. Kanske en vanlig höstdipp, kanske mörkret eller flytten spelar in. Jag försöker i alla fall göra det där jag alltid vill men aldrig gör/hinner i denna stad. Som att promenera från Gamla Stan över Blaiseholmen och sen ta tunnelbanan hem från Östermalmstorg. Hitta en och annan juldekoration på vägen. 


Stannade till vid vissa gränder, hittade en drömmig fontän med tillhörande rödhårig kvinna med smal cigarett i mungipan. Satte mig på en bänk och pratade med M i telefon. Snart snart snart får jag ha hans armar runt mig och han behöver inte oroa sig över min ledsenhet längre. 

Nu ska jag fortsätta läsa Nöjesguiden och titta på TV. Jag hoppas att inatt blir lite lugnare än i lördags. Vill övervinna den här töntiga rädslan nu. 

att vakna där en ledig måndag.


Här vaknade jag idag av solsken på nästippen. Julia och Fredrik har på riktigt så grymt drömmigt i sin lägenhet. Jag slängde mig i alla fall på Julias cykel och drog iväg till läkaren, även hon var grym och high-fivade mig när jag berättade om min Menskopp, hehe. Cyklade utmed ett av Stockholms finaste områden, Midsommarkransen. 

Sol utmed takåsarna nu för tiden. Vill bo här någon gång. När jag kom tillbaka såg Fred och jag på två avsnitt Misfits, ä l s k a r den serien, och åt nachochips till frukost. Sen tog vi tunnelbanan in till stan tillsammans. Sen ska ni få höra vad jag gjorde där. 

om varför jag varit tyst.

Erkänningsvis försvann jag lite från er här i 24 timmar. Det beror på extrem världsomfattande förändringar i mitt liv + för många jobbtimmar för en trött tjej + mörkret jag aldrig någonsin kommer vänja mig vid. 

Igår ringde jag och grät i telefon till Michael mellan klockan ett och halv fyra på natten. Ni vet att jag bara kan vara ärlig. Jag grät för att det blåste ute och jag var rädd. Rädd för det som hänt på Lidingö men två antastade och misshandlade tjejer. Rädd för min balkong, ljuden av flaskorna och mörkret. Jag grät och hulkade fram att jag skulle vara vaken tills det blev ljust. Vid tre bytte jag säng, tände alla lampor och lyssnade på Ms röst i luren. Jag var rädd. Rädd för paniken som bara eskalerade, rädd för att inte somna och kanske också rädd för det som ska hända nu. Flytta. Inget jobb. Kommer han tröttna på mig? 

Panik. Jag ville ringa min bästa och be henne rädda mig men vill aldrig vara en börda. Jag vill be Daniel gå hundra meter från sin lägenheten till min och sitta i samma rum som mig tills pulsen slutade skena och kallsvetten la sig. Tills andetagen blev klara igen. Istället ringde jag den människan som inte kunde röra vid mig, stryka mig över håret och somna bredvid. Han fick nog använda all sin mentala styrka när jag skrek åt honom och grät tusen tårar. 

Nu ska jag precis somna i bästa soffan hos Julie och Fred. Som det känns nu vill jag inte ens tänka på en enda natt till själv. Samtidigt vill jag klara av det. Har gjort det så så många gånger, varför inte nu? 

Jag somnade i deras badkar förut. Ögonlocken svek mig och värmen och tryggheten av att de var där ute i köket fick det ledsna i bröstet att ge mig sig lite. Julia hittade mig med vatten över knäna men det var ingen fara. Allt kändes bättre ett tag. Förändring är svårt. Snart kommer jag i alla fall blogga som vanligt igen, när jag vågar vistas där min dator bor. Sov gott tills dess vänner. 

en sån där kväll.

Tja gänget. Jag äter chips och dipp och tittar på så mycket bättre. Lider av tristess och saknar min pojkvän. Hoppas er lördag är fab! 
 
bjussar på denna i brist på annat. Gör mig sugen på Claes longboard, vans och varmare luft. 

fredag på köttbaren.


Sicken kväll alltså! Mötte upp Fred och Daniel vid Köttbaren vid sex och det var redan då fullt med AW-sugna människor. Vi beställde in varsin brooklyn lager och hittade tre pallar vid charken och diskuterade lägenhetsköp och min flytt till Karlstad. Efter cirka fyrtio minuter placerades vi vid ett långbord och Julie slöt upp efter en öl med sina kollegor!

Jag åt en pulled beef Burger som var något stark för mig men som vägdes upp med lösgodis och chokladkaka med hallonsås till efterrätt, så värt!


Tyckte att stället var så himla mysigt, vill absolut gå dit igen. Efteråt följde Danny mig hem eftersom det härjar galna människor på Lidingö nu i dagarna. Lyxigt att vara hemma vid tio och få försöka bli av med ruset med hjälp av serier. Min stackars kropp klarar inte mycket alkohol en dag som denna. Men åh så mysigt jag startat denna helg! Imorgon är det dock jobb igen halv två. Bara att köra! 

känslan av att bära en klänning.

 
Min allra första dag som boende i Stockholm, på soffan hos Claes i Finntorp, så gick jag runt på söder. Det var april men redan varmt och solen sken. Jag gick in på Lisa Larsson, hittade den där klänningen och tog nervöst med den in i provrummet. Den satt som en freakin smäck. Jag fnissade och tänkte på de senaste månadernas outfits, typ underställ och manchesterbyxor, vilken kontrast detta var. Gick till kassan för att höra om priset. Den kostade sexhundra och jag tyckte att det var mycket. Ändå stod jag kvar där i kassan och fingrade på det rosa tyllet. "Det är min första dag i Stockholm" sa jag och tillslut log kassörskan. "Ska du inte köpa den då och varje gång du bär den kommer du tänka att du köpte den din första dag i den här staden?" svarade hon då. Kanske ett försäljningsknep men det är också alltid vad jag tänker när jag har den på mig. Jag älskar den där klänningen. Och jag älskar Stockholm. Det kommer alltid sitta i den där klänningen och i mitt hjärta. Klyschigt men så är det. 
 

för längesen ville jag skriva, så jag skrev.

 Jag tycker så väldigt mycket om att skriva. Det här skrev jag för ett tag sen och idag tänkte jag att ni kanske kunde få se. Det är egentligen ingenting, bara något jag skrev när jag hittade de här tre bilderna. Som förövrigt är från weheartit. 
 
 
 
 
 
Efter timmar av vändande och vridande tar hon sig upp ur de svettiga lakanen. Hon trär en blå kofta över armarna och nattlinnet och kliver i sina röda träskor. Ute slår värmen emot henne som den kan göra i en bastu, hon får andas med munnen för att det inte ska sticka i näsan. Hon rundar husets kant, möts av den otroliga utsikten över havet, som om det var på bushumör har vågor som toppas av skum men som ändå inte kastar sig in över de kala klipporna som stormvågor gör. Hon går förbi hallonbusken, drar in doften av bär som precis fått dagens första strålar sol på sig. Hon viker koftan och bildar en liten skål som hon lägger ned hallonen i. Tar med sig dem ner till klipporna, sätter sig precis så att vissa stänk når henne men lagom långt bort för att inte bli våt. Klockan kan inte vara mer än sju och sommarsverige har inte vaknat. Hennes hus ligger avlägset men precis nedanför de där klipporna hon nu sitter på finns en liten liten strandremsa.
 
 

Där leker en morgonpigg flicka med en hundvalp som knappt kan stå på benen. Längre bort i en ihopfällbar solstol sitter flickans morfar lätt framåtlutad och håller koll på vågorna och sitt barnbarn. Morfarn brukar se till hennes hus när hon är iväg. Iväg. Tankarna flyger bort till de barn hon syr ihop på det som är hennes jobb. De smala händerna som ständigt greppar efter hennes och ögon som antingen lyser av rädsla eller bara är släckta i ren apati. Hon tänker på hur deras ögon spetsas när skott avlossas och bomblarmen tjuter. Hon är mer rädd för deras reaktion än vad hon själv är för bomberna. Hon tittar ner på sin hand där ett hallon gått itu och färgat tummen röd. Hennes arm är spräcklig av ärr från olyckan, det har ännu inte läkt med det kommer det. Armen kommer läka men hon undrar om hon någonsin kommer kunna sova längre än till klockan sex på morgonen igen.

 

Hon tänker på hur hon ska kunna återvända ner, smyga in till de barn som sover i de provisoriska tälten och hitta något av dem som ännu inte vågat sluta ögonen. Visa dem den lilla flaskan hon fick av sin mamma när hon var liten, den med ett skepp i. Hon älskar hur barnens rynka av bekymmer plötsligt för några sekunder slätas ut och istället facineras av hur ett sånt skepp får plats i en sån liten flaska. 

En våg slår upp, välter ut hennes hallon ur den blå koftan och håret blir blött. Det är inte kallt för solen är redan så varm som den någonsin kan bli i Sverige i mitten på juli. Flickan på strandremsan har lagt sig ner i sanden med valpen bredvid sig, morfarn har flyttat solstolen närmare för att ha bättre koll.
Hon vill också ha bättre koll. Så fort armen läkt ska hon resa ner igen. Ta med sitt lilla skepp och rädda så många liv hon bara kan. Men först ska hon äta upp sina hallon.


en ledig fredag ni vet.


Idag är jag ledig! Har börjat med sovmorgon, god frukost och tv-tittande. Är nu påväg hemåt för tvätt och fix. Ska försöka ta mig ut på en liten promenad i solen mellan maskinerna. Ikväll ska jag käka middag på Köttbaren med Julie och Fred, ska bli kul att gå dit och ta reda lite på hur de tänker i och med att köttindustrin är så himla omiljövänlig. De ska också ha sjukt god mat! Innan det vill jag gärna hinna träffa Danne för lite catch up också!

Alla kriterier för en härlig dag detta! Det enda negativa är mensvärksdöden. Alltså på riktigt, svimningsrisk på tunnelbanan alltså, så jävla osoft. Kul att kroppen är frisk i alla fall, de små vinsterna räknas också.. 

hejdå benen.

Julia har dödat min kropp. Hon har visat mig benpress, maxat mina tyngder när vi kört bröst och pushat mig över mitt rekord i plankan. Jag skjutsade oss hem på cykeln sen. Min underkropp lyder inte längre och nu bara måste jag sova efter hemlagad mat och kladdkaka. Dags att krypa ner i bästa soffan. Peace freakin out. 

träffa den där goda galningen.


Nu ska jag träffa henne!!! Ska bli kul att se om vi lyckas hålla fokus på gymmet nu när vi inte setts på ett tag. Min kropp värker ju sönder så ska bli skönt att få den varm igen. Är dock lite rädd för Jullan är en pusher och är dessutom lite starkare än mig, älskar dock när hon tänjer mina gränser, hehe. 

Jobbet gick för övrigt bra idag. Merförsålde för cirka 1500kr, like a boss. Gäller att hålla fanan högt när jag lämnar där. Hatälskar också hur långsam jag är i jämförelse med de andra. Min stackars ställchef Karro tror jag blir uppriktigt förvånad över hur lång tid det tar för mig att packa upp en kartong hehe. Ups. 

beslutet om en tröja.

 
Köpte den här tröjan i veckan och har beslutsångest över om jag ska behålla den. Älskar ju paljetter och glitter + att modellen är liksom en collegetröja men ändå.... Priset var mycket överkomligt men ändååååå. Kommer den bara ligga i garderoben? I-landsproblem. Kan ju inte ha den på jobbet för att den är för varm och lite för utstickande. Vill jag gå ut i den? Kommer världssvälten snart ta slut?

gosig morgon.

 
 
Vakna upp, titta på klockan och inse att en kan sova kvar några timmar till. Att det är lugnt, att det är sovmorgon och sen endast sex timmar på jobbet. För mig är det så oerhört viktigt att få vila mycket när jag också jobbar mycket, annars gör min kropp mig sjuk vilket ju suger. Så nu har jag tagit en grymt seg morgon med frukost i solljuset vid mitt matbord, myst i mina två täcken och har slängt in en tvätt. Enda lilla orosmolnet är att alla mina träningskläder är i tvätten och ikväll ska jag och Jullan träna livet ur varandra. Eller i alla fall litegrann. Men det får lösa sig! Hej torsdag. 

en liten gossihund plus extremmysigt bad.

 
 

three things.

Tips till alla för ökad livskvalité.
 
1. Detta inlägg från Floras blogg. Om varför vi är feminister. Älskar det så så så mycket. Älskar också att ha lite argument att plocka upp från hjärnbalken när någon människa undrar varför vi nu är feminster. För mig är det så jäkla självklart. Skulle nog ha svårt att dejta någon eller vara nära vän med någon som inte profilerade sig som feminist. Låter det hemskt? Well en människa som inte tror på jämställdhet känns inte vettigt. Och det här med att våga kalla sig feminst. Förstår att det sitter inne för en del på grund av alla rykten som sprids och för rädslan för förändring, matriarkat osv. Men kom igen. Feminst innebär helt enkelt jämställdhet. 
 
2. Grey's Anatomy säsong 10. Tycker fortfarande att det är så löjligt jävla bra. Njuuuuuuuuuter. Finns ju att streama i bra kvalitét dessutom.
 
3. 
Det närmar sig jul. Titta på Home Alone-filmerna. 
 

***selfie på gymmet***

 
Idag slutade jag tre, ljuva ljuva liv. Hade tänkt vänta på Jullan på stan men orkade inte så unnade mig att åka hem till Lidingö och köra ett gympass där. Hela Sats är ju ombyggt där och så sjukt fräscht och stort! Ställde mig som vanligt på bandet, rattade in min uppförsbacke och ökade farten. Har slutat med tanken på att springa. Jag.är.ingen.löperska. Jag tycker det är fruktansvärt, jag tycker det är tråkigt och jag får ont. Varför pressa mig själv när jag kan göra annat? Önskar mig dock motivation till sommaren igen då jag brukar försöka springa. ANYWAY. Hade siktet inställt på mina vanliga uppvärmningsminuter, aka 10 minuter. Tänkte dock att "idag är dagen jag går i 25". Vet inte varför 25 minuter är mitt mål men det har varit det länge. Min uthållighet är lika med noll. Det är inte det att min puls skenar, svetten rinner och benen skakar, det är bara det att det är så tråkigt. Blicken faller på klockan varje minut och jag har aldrig kommit över den där magiska gränsen när en känner att en kan gå/springa foreverz.
 
Klarade i alla fall mina 25, älskar uppförsbacke och mig själv för det. Fortsatte sen med diverse roliga maskiner (ni hör ju mitt seriösa upplägg), vilket blev axlar, triceps och rygglyft. Avslutade med 50 utfall med en kettlebell som jag svingade under det främre benet vid varje utfall. Magen fick sig en genomkörare i stretchrummet. Vill bli stark i bålen, känns som om jag kanske aldrig varit det? 
 
Känner mig i alla fall nöjd. Träningen ger sån extrem energi! Och nu ska jag trycka en Marabouchoklad och titta på Greys. Lyxen efter träning asså. 

hillepillecrille.


Alltså åh. Bra grejer med att flytta hem:
1. Få hänga mer med denna girl även om hon inte bor i Karlstad då. 
2. Fynda tallrikar på Gengåvan. 

Fan vad söt hon är ändå. 

en dagisdag.


Godmorgon gänget! Jag är påväg till dagis i tjocktröja, mössa och ullsockar. Ute är det förvisso näst intill svettigt men Bromma är ett litet köldnäste av egna erfarenheter. Hoppas dock inte på minusgrader för jag har inga vantar... Jaja, det blir nog en bra dag det här! 

tänk om detta var min morgon.


 Te i sängen, en tjock jäkla bra bok och skrynkliga lakan. Nu är det morgon. Nu kör vi igen, försöker hitta guldkorn även i denna dag. Tisdag. Hej. 

"hur kan man bli kär i ett annat arsle?"

Okej ett inlägg till. Läste DETTA  om Så mycket bättre - deltagaren Ken Ring, som "slänger sig med homofobiska uttryck" enligt en recension. För det första, du "slänger dig" inte med homofobi, det är ett val du gör varje gång du öppnar munnen. Att hans twitterfeed ser ut som den gör är ju inte heller så jävla modernt. Palla. Jag hade börjat gilla honom. 

en baltjej från längesen.

 
 
Med Sundstatjärn i bakgrunden, pappa kan han. Och Pernilla som gjorde mig så stört fin i håret. Allt är mitt eget obs. Nu ska jag sova, lite sent men ändå. 
 

leap of faith.

Jag tänker att några av er kanske undrar om jag har ett jobb att komma till i Karlstad. Det har jag inte. Om det känns läskigt? Oerhört. För hur bra jag än är som ledig person, som person som tar sovmorgon, som person som träffar vänner på dagarna, som tränar när det är ljust ute och som trivs framför mina serier så behöver också jag pengar + sysselsättning för att somna nöjd. Jag har panik över att komma hem och vakna måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag av att Michael går till jobbet och att jag ska stanna kvar i sängen. För på onsdagen eller kanske redan tisdagen kommer det kännas lite surt, lite obekvämt att han drar in pengarna och jag ligger där och biter på mina naglar. 
 
Jag har sökt mycket, jag är nog platsbankens flitigaste användare för tillfället. Det är dock lite svårare än vad jag trodde att få jobb hemma. I Stockholm är arbetsmarknaden oändlig, personalbristen inom förskolor enorm och säljare söks hela tiden. Hemma tror jag att kontakter är oerhört viktigt. Och visst, jag har redan några fina kontakter som hjälper mig, som fina Maria. Men det lossnar inte. Försöker bolla mina känslor över vad jag vill göra och vad jag kan. Fick mail till jobbet idag om en kund som kallade mig "kanonförsäljare", jag vet att jag kan. Jag hoppas bara jag får chansen att visa det hemma, och förhoppningsvis också prova nya grejer jag kan misslyckas med och sen bli bäst på! 
 
Varför flytta hem innan jag får ett jobb då? Min underbara chef här lockar med 24 timmar i veckan hela december, något som räknas som riktigt bra inom Handels tycker jag. Men jag ska hem. Måste våga, måste vara på plats för att ens kunna få jobb. Första veckorna får jag vara snäll mot mig själv och läsa detta inlägg tusen gånger (ÄLSKAR DET). Dessutom vill jag hem till M. Vill satsa och ge allt. Tro inte att jag ger upp Stockholm och att han bara väntar, vi pratade på att han skulle komma hit men i och med att han har ett heltidsjobb och jag ett deltids och dessutom en andrahandslägenhet föll lotten på Karlstad. Jag är nöjd. Nu ska det bara hittas ett jobb. Jag vågar. 
 
 

träningspepp tjej!


Kände mig så grymt pepp på träning förut. 

Drog på Body Balance förut, seriöst ett så jäkla skönt pass! Skapade värsta adrenalinkicken i hela min kropp som fick mig att orka göra broccolisoppa när jag kom hem. Älskar också att mitt Sats blivit så grymt stort, finns hur mycket yta och nya maskiner som helst. Vore kul att veta vad en kan använda de till... 

Nu har mormor i alla fall efter många om och men kommit hem till Linkan efter att hennes barnbarn gjort så hon missat tåget.... Har varit så himla mysigt att ha henne här, älskar våra pratstunder, skratt och myskvällar. Hon är viktig för mig. 

Nu ska jag se ett avsnitt new girl och sen hoppa i säng. Det är mycket jobb denna veckan så försöker sova mycket och vill hinna träna massor! Trevlig vecka önskade jag kunderna på jobbet idag så det ska jag önska er med. Tjoho! 

polseres vermelles.

Gick från jobbet idag, trött in i bara märgen av ingen anledning alls och bara irriterad och ledsen. Valde att gå till Slussen istället för att ta tunnelbanan och byta. Regnet liksom piskade i huvudet och jag tyckte synd om mig själv. Nästan stupade innanför dörren när mormor öppnade 45 minuter senare. Men sen vände det ju! Fick hemlagad mat, mina chips och massa bra snack. Mormor hade dessutom gjort så sjukt fint i köket vilket gjorde mig så himla glad. Hamnade sen i soffan där jag dykt rakt in i i min nya älsklingsserie (måste ha minst tre serier samtidigt). Serien heter det röda bandets sällskap och är en spansk serie om ett gäng sjuka barn och deras vardag på ett sjukhus i Barcelona (tror att det är i Barcelona åtminstone). ÄLSKAR DEN. Tror att det är en ungdomsserie men who cares. Finns i alla fall på svtplay så det är bara att klicka igång! 
 
 
 
 
 
 
 

födisfest och skogskyrkogården.







Igår var det barnkalas för Alfred som fyllde ett. Så himla mysigt med paketöppning, tårta och häng. Fick två pussar och lite gos. Babywhisperer

När vi hade varit där tog vi oss i alla fall till Skogskyrkogården. Gick i mörkret som egentligen var ett hav av ljus kvällen till ära. Så himla mycket folk!! 
Jag älskar den här högtiden, hur den gör det naturligt att prata om döden, att det är okej att gråta vid ett ljus mitt bland flera hundra människor och hur fint allt är. Går alltid alltid till kyrkogården på Allahelgonahelgen. Min mormor är fin också som ni ser. 


I'm freaking Ellie Goulding.


Tröttast i Sverige men jobba söndag är gött. Pussokram sespåstan!

november.

Hörrni, vi har faktiskt klivit in i typ den värsta månaden på året: november. Tror inte denna november blir så hemsk längre faktiskt, men en vet ju aldrig vad som lurar bakom hörnet. Men det är bara att jobba så mycket en kan för nu tjänas julklappspengarna in, dessutom försöka umgås så sjukt mycket med sina vänner och träna sig pigg! Ska dessutom prova på att faktiskt spendera tid utomhus, händer ju i princip aldrig i denna huvudstad för mig. Tänkte visa er lite hur november såg ut för tre år sedan i alla fall. Den månaden var så sjukt mörk, pepp och lifechanging. 
 
 
Te hjälper ju. Med allt. allt. 
 
 
Åååh baltomössan. Får typ ångest när jag ser den här bilden. Så mycket pepp och nervositet samtidigt. Minns att jag frågade mamma varför inte hon sa att hon skulle sakna mig när jag var borta. Hon svarade bara "det kommer göra ont så det räcker utan att jag säger det till dig" oboy om hon fick rätt mvh grinolle.
 
 
Huden säckar ihop av kylan, kinderna blir rosiga, håret torrt och risigt. 
 
 
Glad ändå för det här är tiden då du kommer undan med att gå i underställ 24/7 och ha raggsockar. När när när kommer snön och kylan? Jag vet att det är dödsstraff på att önska snö i detta land men kan inte vänta typ. 
 
Händer något otroligt jävla tragiskt kan man ta med sin bästa vän till Arnön iförd baltomössa och halka runt på isen. IS! Kom igen november, du gör det nästan för lätt. 
 
 
Hålla in alla tårar som vill läcka ut. Snart december och då är det ju julmånad, du har varm choklad och julkalender. I mitt fall betydde det 2010 en ny familj, nytt boende och nytt jobb. Detta år en flytt 35 mil hemåt. November, du är klurig du. 
 
Godmorgon på er. 
 
 
 

dags alla falla ner på kudden.

 
 
 
Nu ska denna bloggs huvudrollsinnehavare stänga ögonen och ta sig ann åtta timmars sömn. Ja, jag menar mig själv. Er blonda guide i livet. Önskar jag somnade i en hög med valpar, eller åtminstone hade mod nog att dra upp persiennerna och titta efter stjärnorna som Rapunzel. Men jag lyssnar en sista gång på Miley och försöker jobba bort gnaget i bröstet. Tänker på frukost i morgon istället. Mormor är här. Jag ska jobba söndag med Dorothea och tjäna pengar, hälsa på kunder och städa rea. Precis, REA, sista dagen att strumpfynda. KOM. 
 
Bilderna är weheartit ni vet. Sov gott nu!

"han satte griller i huvudet på mig, blir endast en tudelad tjej"

 
Det finns en annan värld, ett annat jag. Det har det gjort sen den där första gången på asfalten, den där varma sommaren med konstanta tårar utmed kinderna. Ett jag som existerar under discoljuset på ett dansgolv, när jag kliver vattenytan alldeles själv på sommaren, med ett barn ingen av de närmaste träffat i famnen, i min säng med en sån jävla bra sjukhusserie på datorn.
 
Ett jag som jag inte vill att någon ska röra, nudda, sudda bort. Vill egentligen inte ha det, eller vill att mina jag ska flyta samman och bli en enda person. Men jag vågar inte. Ingenting varar för evigt, jag måste ha något kvar om allt det jag älskar försvinner, för det försvinner. Om jag lägger över hela min person, om jag inte längre kan andas utan dem vid min sida, hur ska det då gå? Tvekan. 
 
 
 
 

lockig brud en fredagkväll.

Tja coolerz. Tar en tidig kväll efter mördarpasset på jobbet (så jäkla kul, så jäkla speedad!), bacon&fetaostsallad och Idol med mormor. (Haha sitter i skrivande stund med mina lurar på öronen och lyssnar på grym musik men försöker samtidigt sänka ljudet via datorn ***braindead***). Såhär ser jag ut för tillfället när Ken Ring spelas och angorasockarna är pådragna + har nattlinne med naken brud på. 
 
 
 
 
 
1. Tung låt shufflas fram och jag är svår. 2. Snäll och vän. 3. "nu måste vi dra lalalalalalaaaaaa" med Ken Ring asså. 4. Upptäckte på bilden innan att mina armar var mindre än en syrsas, försöker spänna. Skillnad? 
 

thank god it's friday osv!


Idag ska jag jobba i bästa flanellskjortan  och med lockigt hår. 


Utomhus blåser det equals halsduk som mamma virkat åker på. Även nya leoglasses eftersom solen skiner. Är det bara jag eller har jag en lösnäsa?

Anyway, lyssnar på Retrograde och imorgon är jag ledig. Har precis fått hemlagat potatismos med hemlagade köttbullar, lyxen!!! Mysigt att mormor är där när jag kommer hem ikväll. Och imorgon är det barnkalas och skogskyrkogården, det ska bli coolt. Jag älskar ju Allahelgonahelgen, strosa runt i mörkret med någon man tycker om och titta på alla ljus och gravstenar. Tända ett ljus i minneslunden för dem jag saknar och för de bortglömda. Det blir fint. Wzup med er helg? Hoppas den blir galen. 
Pussokram

RSS 2.0