it could have been worse.

Gråare än gråast ute och jag drömmer om en varm strand, neonfärg över hela kroppen och att kyssa dig. Verkligheten tar form i gula gummistövlar, the weeknd och barnskratt.


black n' white truth.

Amen va tuuuusan. Sms från Sarre på lunchen om att vi behöver komplettera utvecklingspsykologin, åh orka. Men ändå, det knäcker inte mig idag. Heldagen, 8-17 på jobbet gick faktiskt relativt fort och det känns som om alla överlevde! Morbror fixade tacos tills jag kom hem och sen drog vi en snabbis till IKEA och nu ska jag somna och inte vakna förrän typ halv nio!

Tror bara jag fick så sjukt mycket energi av bästa tjejerna som kom hit och agerade förstahjälpen-kit igår med bullbak och middag. Fint att ha dem i mitt liv! Kanske därför jag är vid liv. Sov gott och tro alltid på Wall-E.


jag knycker en söndagslista av sara.

1. Hur gammal är du om fem år? 26, oändligt gammalt. 
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Min lillebror, har saknat honom galet mycket märkte jag. Vi hade även vårt första "outside the syskon-box - moment" i helgen. När man helt plötsligt börjar prata som kompisar utan att dra klyschorna. Som att man väljer varandra som vänner förutom blodsbanden också. Förstår ni? 
3. Hur lång är du? 174cm. 
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Yes man med morbror, behövde skratta och titta på söta Zooey. 
5. Vem ringde du senast? Mamma
6. Vem ringde dig senast? Pappa.

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Du med baby <3
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Smsa, tills jag började med ett förjävligt distansförhållande. 
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta. 
10. När såg du senast din mamma? Idag vid fyra när de åkte hem till Karlstad. 
11. Vilken ögonfärg har du? Blågrå. 
12. När vaknade du i dag? 9.04 av mitt alarm och sen klockan 10 när mamma ringde och väckte oss för att vi inte skulle missa hotellfrukosten! 
13. Vilken är din favoritjulsång? Alla godingarna som Last Christmas, Tänd ett ljus och All i want for Christmas is you. 
14. Vilken är din favoritplats? Patrics famn. 
15. Vilken plats föredrar du minst? Plattan tror jag. 
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I Stockholm, förmodligen har vi bytt till oss en lägenhet på något jävligt bra ställe med eget 7eleven nedanför gatan och med skogen bredvid. Jag kommer förmodligen inte ens ha ett fast jobb utan bara föda upp hundar, extrajobba på en sjukgymnastpraktik, läsa kurser om hälsa på SU och fredagshandla skaldjur på Hötorget.
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Att någon skulle titta in på mig genom fönstret. 

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Åh, just nu vet jag inte ens när jag skrattade sist vilket ju låter extremt sorgligt. Stressig dag, sorglig dag. Men det var nog igår, när Max och jag var på Koh Phan-Ghan och drack Chang och han berättade om hans studentresa till Magaluf. En dag utan skratt? 
19. Hur stor är din säng? Har precis uppdaterat mig till säng från soffa. Tror dock att den bara är 90cm. 
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar. 
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan oftast men nu är det ju minusgrader inne typ så då använder jag ett av mina hundra nattlinnen. 
22. Hur många kuddar har du i sängen? 2.
23. Hur många landskap har du bott i? 4
24. Vilka städer har du bott i? Göteborg, Karlstad, Sälen och Stockholm. 
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Har nog strumpor ofta men är det varmt är jag gärna barfota. 
26. Är du social? Då och då. 
27. Vilken är din favoritglass? Äter bara glass om det är extremt mycket choklad i, eller isglass!
28. Vilken är din favoritefterrätt? Jordgubbstårta.
29. Tycker du om kinamat? Äter typ aldrig det.
30. Tycker du om kaffe? Ogillar starkt. 
31. Vad dricker du till frukost? Vatten
32. Sover du på någon särskild sida? Nej. 
33. Kan du spela poker? Ja! Men suger tydligen...
34. Tycker du om att mysa/kela? Älskar't
35. Är du en beroendemänniska? Oh ja, mitt sockerberoende är värre än allt. 
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, Nadja heter hon. 
37. Vill du ha barn? Ja!
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och lite franska. Je voudrais mon petite ami chez moi. Il est mon coeur. Typ. 
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej
40. Föredrar du havet eller en bassäng? Älskar båda men väljer havet. 
41. Vad spenderar du helst pengar på? Samma som babysarah, mat och resor. 
42. Äger du dyrbara smycken? Dyrbara för mig
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? hehe grey's. 
44. Kan du rulla med tungan? Självklart. 
45. Vem är den roligaste människan du känner? Svårt, man har ju olika humor vem man än är med. Men Fredrik, Sarvin och jag själv. 
46. Sover du med gosedjur? I Karlstad. 
47. Vad har du för ringsignal? Någon jävla iPhonesignal, hur tråkigt? 
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Hur mycket som helst!
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Enorm orientalisk matta på golet. 
50. Flirtar du mycket? Verkligen, skulle kalla det hobby. 
51. Kan du byta olja på bilen? Inte i närheten. 
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Kör knappt bil. 
53. Vilken var den senaste boken du läste? 50 nyanser av honom. 
54. Läser du någon dagstidning? Räknas push-notiser från Aftonbladet?
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.

56. Dansar du i bilen? Varenda gång jag åker bil! 
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Pappa hade p4 på i bilen...
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Mina jobbtider i februari. 
59. När var du i kyrkan senast? I fredags på Claes examen. 
60. Är du lycklig? Har allt man kan önska, eller hade för sju timmar sedan. Jobbar på det. 

who's gonna bring me back to life?

Befinner mig plötsligt i en lägenhet med badkar igen. Ska ta tillfället i akt och krypa ned med massa skum och lyssna på "save the world" i akustisk version cirka hundra gånger innan jag går och lägger mig. Claes är i Tantolunden och jag är själv med en ny knarrade lägenhet och med storm på havet utanför. Några trädtoppar studsar mot fönstret men jag är inte rädd, inte än i alla fall. En vecka till, sen är det 18 veckor kvar. Ett dubbelt sommarlov på barnspråk. När blir jag räddad av mig själv? 
 

står där kvar igen, men med en väldigt fin lägenhet i ryggen.

Det gjorde ont. Jag stod där och höll andan men så vände han sig om i dörren och vinkade och då kunde jag inte låta bli utan lät tårarna komma. Försvann in i morbrors famn som försökte trösta så gott det gick. Och nu efter två timmars sängliggande och betapet-spelande känner jag mig mer levande igen och vi ska orka oss ner till Ica och handla lite tacos. Sen ska jag spendera kvällen med att hänga upp kläder och sortera badrumsgrejer. Lika fancy som det låter och lite förkylning på det. Men nya tag som man säger, nya tag.


med dig blir jag glad.

Han är här och familjen är här. Dagar av fullständig lycklighet som nästa svider när jag vet att det kommer ta slut så snart. Men njuter in i det sista!


födelsedagsfirande, champagne och fredagsmorgon.

Firade Julia med tapas och sangria på Mamas&Tapas igår och gick sen vidare och drack champagne på Lilla Hotellbaren. Sjukt mysigt och härligt att få in en flaska sådär, kändes ungefär megalyxigt. Så vaknar jag upp nu - bakis..... Och idag behöver jag verkligen vara on edge så det är bara att dricka några liter vatten och duscha bort det värsta. Fredag!


vintermornar.

Minus tolv och jag drar som vanligt på mig de prickiga långkalsongerna, byxor, ullstrumpor, dubbla tröjor, vantar och mössa. Vet att det kan vara dubbelt så kallt på jobbet i och med att det är ett litet köldhål. Men det är skönt, idag är det bara till klockan tre som gäller och sen har jag fullt upp i eftermiddag. Bara måste gå och simma, så är det bara.
Jag vet fortfarande inte vad jag ska säga på fredag, varenda ledig minut är fortfarande upptagen av honom. Men nu, jobb!


Han säger "ses på fredag".

Vänjer sig folk? Jag vet inte om jag vill.
Gömmer mig med pappa på hotell och måste ta mig till simhallen.


locked out of heaven.

Nu är det måndag och den här veckan innehåller sju dagars jobb. Det kommer innebära 13 dagars jobb i rad nu, pjuh. Sen en liten ynka dag ledig, men antar att det är så folk lever sitt liv. Det är egentligen inte synd om mig för vardagarna är ju halvdagar ändå och jag får åka pulka och pärla för pengar. Nu är jag i Slussen och ska sjunka ner på tuben och lyssna på snoop dog.


när det gör förjävla ont och inget händer.

Du säger att jag gett upp innan vi ens börjat. Har jag gjort det? Varför kan jag inte bara mana fram den där känslan av att vara glad för dig, och trygg i att det är vi? Att du är där och jag är här är det enda jag tänker på, jag sitter med telefonen i handen på festen och jag lägger en kudde bredvid mig i soffan för att känna att någon är där när jag ska sova. Och idag åkte jag till lägenheten jag ska bo i, och såg ingenting. Ingen framtid, kunde inte se mig där, men vet att jag om bara någon vecka faktiskt är där. Verkligheten att ha mer än 30 minuter till stan. Undrar vartifrån min dramatiska ådra kommer och ställer in terapin i veckan. Tanken slog mig att jag kanske borde släppa dig, att det skulle göra mindre ont om jag visste att du inte skulle komma hem. Bilden i huvudet av dig med någon annan gjorde dock ännu ondare och min negativa cirkel fortsätter. Låt mig vara ledsen, låt mig vara i det här. I morgon åker jag till barnen igen, finns inget som dom när det gäller att glömma. 
 

åh ARIEL.

Lyssnar på Carolas "säg mig var du står" och tänker på igår när magen gjorde fem snurrar på en sekund och kinderna blev lika röda som ariels hår. 

jag ska dansa fastän hjärtat brister.

Två kvällar, olika vänner, olika drinkar. Så jävla bra och ikväll är det födelsedagsmiddag för Julie med bra människor och roliga spel. Rödvin, öl och hallonbellinis. Allt som får mig le, skratta och tänka bort de där miljoner tankarna som får mig att vilja lägga mig ner i dvala tills slutet på april.


rätt gött med vänner.

Igår drog jag, Ramona, Anna och Jowan hem till Sarrebarre ute i Spånga för lite plugghäng. Det gick faktiskt helt okej och allt började klarna inför den kommande tentan och en stor kebab med pommes senare kändes det näst in till bra. Jag kollade SL vid nio-snåret och pallade bara inte åka en hel timme utan fick snällt stanna kvar på sleepover. Somnade efter ungefär två timmars tjejsnack (helt utan tentamening) bredvid Ramona i en rosa MTV-tröja och kände mig jävligt nöjd trots stundade fem timmars sömn bara. Vaknade av en jävla blixt eftersom Mona-Lisa hjälpt mig ställa in ledljus när något händer på telefonen. Stängde snällt av det sen för att slippa få epilepsi.. Sarre kom nerdansandes i någon pyjamas och fixade sen havregrynsgröt. Väl på tuben blev det the weeknd i lurarna och så läste vi alla igenom anteckningar.
Tentan gick åt helvete.
Men jag hade kul innan i alla fall och nu ska jag sova och titta på grey's innan jag tar tag i livet igen. 

now, my baby is dancing, but she is dancing with another man.

Snart åker jag hem till min wingman. 

fyra dagar kvar till tenta, a k a frihet.

Plötsligt - en pirrande känsla i bröstkorgen och ett behov av att dra efter luft. Lite drygt 24 timmar tog det. 
Och hormonförlusten gör sitt. Jag som väldigt sällan har huvudvärk har i dessa fyra dagar behövt mata kroppen med värktabletter. Och socker, självklart, min eviga drog. Addera extremt mycket sömn och behovet att äta frukosten extremt långsamt och snabbt efter att jag vaknat för att inte bli illamående. Men snart ger det väl med sig antar jag och den där frihetskänslan som jag föreställt mig, kommer att infinna sig. 
Min dag skulle bestå av hundra procent plugg för att imorgonkväll kunna ta lite ledigt från det och hänga med pappa. Men ack, en dubbel sats pannkakor, 1000 meter i bassängen, allt julpynt borta och ett bok-läsar-maraton senare så har jag endast lagt två timmar på det idag. Desto mer lämnat åt natten... 

förebilden i livet.


we used to be closer than this.

Känner mig så otroligt ensam och efter. Så mycket kul som väntar de närmaste jag har det här året. Och jag, jag peakade förra året med Asienresa, chillsommar och rolig plugghöst. Och det här året är så mycket mera ovisst, vilket i sig kan vara kul men det är som att jag inte orkar se det ur den synvinkeln. Kanske borde jag bara glädjas åt de som har det nya framför sig och fortsätta att bara jobba på det som är nu. Ta en månad i taget, köra på lite hårdare och få in lite pengar. Komma ihåg det där jag tänkte i sittliften den där gången. Att hem bara handlar om personer och mig själv. Inte fyra väggar och ett tak. 
Och nu är det dags att dricka upp chailatten, sätta the xx på repeat och repetera lite utvecklingspsykologi. Belöningen får vara att lägga sig tidigt (i soffan) och äta en av de sista kanelbullarna. Om den här dagen bara är över är det i morgon, och så vidare. Sen kommer det en dag som inte bara får ta slut, och då kommer jag vara redo. 

Fredag.

8 timmar på dagis. M säger: vi ska äta hamburgare men annars hade du fått följa med hem när hon håller sin pappas hand på ena sidan och på den andra sidan min hand på väg mot tunnelbanan.
Och nu efter 3 glas vitt är jag redo att somna med allt täcke runt mig och invänta jobb på Twillan imorgon! Fredag.


fly? Not fly? Fly? Not fly? Swim

Hur kan jag stå framför ett stup igen? Känns som om det inte alls var längesen jag hoppade över klyftan till ny terräng, mer handsvett, nervositet och pirr. Och ikväll blir sista gången Patric kryper ner bredvid mig i den här sängen, i den här lägenheten. Det gör mig alldeles matt och faktiskt ledsen. Innan Stockholm och jag lärde känna varandra var det här mitt vattenhål, min oas. Och jag har bott med Claes i den och jag har bott med Patric i den. Men nu ska jag och Claes spendera två veckor i den innan dens rätta ägare kommer tillbaka och vi åker ut. It sucks. Så mycket. Och nej, på en dag har läget inte ändrats så mycket. Var, hur, när är fortfarande stora frågor för min vår. Nu måste jag släcka i alla fall, i morgon släpar jag mig upp vid 6-snåret och åker till dagis och kör åtta timmar. Av någon outgrundlig anledning är jag nervös, kanske för att barnen inte ska känna igen mig eller så. Men jag behöver mina timmar för att kunna komma dit med extra energi så nu ska lampan släckas och sen är det bara att vänta på Patric och natten. (Kommer drömma om zombies som alltid nu, är typ van)


Midsommarkransen.

Ingen ska gömma sig under en sten! Har precis varit på andra hemmet; Midsommarkransens ungdomsmottagningen. I morgon vid den här tiden kommer jag vara hormonfri för första gången sen jag var typ 16, så awesome!!! Alltså, kommer ha mina post-tonåringshormoner men alla andra fejkhormoner ska bort. Och vet ni vad? Nu ska jag hem med Bruno Mars i lurarna (hans nya album är så himla bra fastän löjliga texter) och sen ska jag gosa med ett stycke bordercollie och piska min tentas rumpa. Här langas en bild på Midsommarkransen it self, jag förstod liksom innebörden av den "blommiga ringen i taket" idag...


det är inte lätt när det är svårt.

Är så himla trött, nickar till på tunnelbanan. Hämtar ut tentan med ett D på. Tittar på min garderob och inser att jag behöver packa. Dessa flyttar jämt och fucking ständigt. Gömmer mig under en sten, väck mig när det är vår på riktigt.


Kvällsmys.

Morbror är äntligen hemma! Vi firar med kebab/pizza och lite filmmys. Imorgon ska jag ta mig tusan in i simhallen igen och förhoppningsvis träffa Ramona för att komma ikapp lite på plugget. Här får ni en hissbild på mig överlycklig över att kunna använda kedsen ute igen!


get started.

Försöker sätta igång med plugget, det går så himla dåligt. Är mest bara glad över att morbror är hemma och över kanelbullarna jag bakade inatt, så gott! Fortfarande ingen lägenhet i Örebro och ingen större vetskap om vad som händer på min jobbfront i vår. Omprov på utvecklingspsykologi kanske? Var ute på promenad förut, det var kallt och jobbigt men kändes så himla skönt efteråt med en varm dusch. Nej men dags för plugget som sagt! 

på den tredje dagen skapade gud mensvärken..

..Och jag har varit sur sen dess. Hade faktiskt planer idag som inte inkluderade dataspel, värmekudde och Ipren. Men visst, bring it on bitch.


Godnatt.

Nu ska jag äntligen lägga ifrån mig telefonen, sluta grubbla, och bara sova. Snart börjar vardagen igen och jag vill inte behöva tänka att jag inte utnyttjade min lediga tid rätt. Jag har precis läst ut min julklappsbok "50 nyanser av honom" och fick skamset köpa bok två idag, den trollbinder konstigt nog. Men nu, sömn. Önskar jag kunde ha en sån här liten Batman bredvid mig


ledigheten som går över till rastlöshet.

Det är jullov men idag öppnade jag anteckningsblocket igen, eftersom jag kammade hem ett D på senaste tentan. Men äsch jag har nog smält det nu, jag är ju ändå godkänd! Dagarna flyter så snabbt/långsamt nu när jag är ledig. Jag vaknar och sen på något sätt är det redan sent och mörkt ut. Kan kanske ha att göra med att kroppen sover ikapp alla missade timmar och ser till att jag inte vaknar innan tio..
Det mest intressanta som hände idag var mina nya sköna strumpor och att solen sken! Skönt. Åh, skulle jobbat imorgon men bytte bort passet för att jag skulle till Karlstad. Och nu ska vi inte ens åka, boring. Men imorgon kommer morbror hem mitt i natten, kalas!


vad är egentligen verkligt, och hur mycket betyder det?

Idag såg vi Life of Pi i 3D. Helt jävla fantastisk. Satt som i trans hela filmen och fick liksom motstå reflexen att sträcka ut handen och röra vid djuren som kändes så himla nära. Filmen handlar om pojken Pi, döpt efter en parisisk simbassäng som växer upp i Indien med sin familj och deras zoo. När Pi är runt 17 år så bestämmer sig familjen för att ta sig till Kanada för att sälja att djur. Långt ut havet blir det storm och fartyget med alla ombord sjunker och bara Pi och några av djuren överlever. Berättelsen är magisk och berör nästan alla de stora religionerna. Jag älskar disskussionerna som kan uppkomma efter att ha sett den här filmen, och twisten på slutet får mig att bli alldeles knäpp. Helt underbar i alla fall!

de tre bästa youtube-klippen 2012.

Hampton Williams som dansar som en freakin' gud. Åh jag blir helt ställd och bara känner att jag vill lära mig det där, om så bara en femtedel. När jag såg det här i början på året kommer jag ihåg att jag var helt tagen, precis som jag blir nu när jag ser det igen.
 
Det här klippet har jag dock sett några fler gånger, ett tag var det det sista jag såg innan jag somnade... Jag älskar det här klippet, hur muppigt det än är. Så sjukt himla underbart!
 
 
Det här kan ju dock ha varit det roligaste som hände mig på hela året. Skrattade så jag fick ont överallt och även om det blir hundrafjortonde gången jag ser den så älskar jag den! 

den första januari 2013.

Vill bara säga att igår var fantastiskt! Skumpa, tre-rätters, världens bästa människor och massa skratt. Sen somnade jag i och för sig vid halv ett med ostbågar i famnen i Julie och Freds säng. Men ändå, jag var nöjd! Vaknade dessutom vid halv elva och var klart piggast. Patric sov bredvid mig i sängen och jag hittade Julie och Fred på deras dubbelluftmaddrass i vardagsrummet. Efter ett tag låg vi alla fyra där under ett täcke och spelade mobilspel och pratade nyår. Magiskt tycker jag, att få vara så nära. Sen hoppade vi i lite kläder och gick till donken åt bakisåt, jag hade mina gula gummistövlar så jag fick en del blickar.

Resten av dagen har Patz och jag legat i sängen och sett tre filmer, så himla värt. Blev till och med en bakispizza på det, nya livet börjar alltid den andra januari. Jag tänker faktiskt erkänna att det här var det bästa nyåret på länge!


RSS 2.0