syndar.

Det har gått för långt när huvudvärken beror på sockerberoende. Ops!


godmorgon Stockholm.

Glider fram en gröna, tysta Stockholm mot jobbet. Tufft att jobba på sommaren, men kontot ekar tomt trots att det bara var några dagar sen lön så det är bara att kämpa. Dubbla hyror är inte att föreslå. Satt i alla fall på bussen förut och njöt av att typ ingen var vaken och solen stod högt på himlen. Slutar verkligen tre idag så kan ju bara bli en fantastisk eftermiddag!


pleasepleaseplease.

Tycker så jävla synd om mig själv idag. Vaknade klockan sex av att någon höll på att slita ut min livmoder, eller nej just det, bara mensvärk. Men den värsta sen kanske tonåren. Gick upp, värmde värmekudde och tog en stark värktablett. Åt två jordgubbar. Den osynliga personen fortsatte slita och jag satte mig på mitt kalla badrumsgolv på grund av illamåendet. När jag nästan somnat där kröp jag ner i sängen igen.

Vaknar några timmar senare. Mamma är ju här nu, plus morbror, så det är skönt. Vi skulle pumpa min cykel, den hade punktering. Busstrejken var avblåst överallt men bara på Lidingö hade inte de vanliga bussarna kommit igång.

Har försökt skärpa mig flera gånger. Mamma hade bakat bröd och vi gjorde smoothie på färska jordgubbar, himmelskt gott om man inte är illamående.

Nu är det jobb igen. Hade jättekul igår men denna värk är inte från denna värd. Please give me a break! Känner mig i alla fall nöjd med dagens klädval, delfintröja, bästa brallorna och sköna skor. Nu.jävlar.ska.dagen.vända.


trött chub.

Påväg till Stockholm med papi, perfekt med skjuts! Inte lika perfekt med regn och kyla. Men men, känns ändå alltid mer okej att jobba då. Mysa runt i sköna kläder och träffa människor som flyr regnet och är ute efter lite rea. Blir perf det.


Fighter!

Gick på kettlebells igår med mamma och nu är frågan om jag kan ta mig upp ur sängen. Träningsvärken alltså... Det är dock ett så jävla roligt pass, fattar inte att det inte finns i Stockholm (jag har i alla fall inte hittat det på Sats). Så himla bra styrketräning kombinerat med kondition då man jobbet med pulshöjningar hela tiden. Kände mig också fin i nya träningskläderna. Nu, frulle!


Krigets unga hjärtan.

Igår kollade jag klart de sista två delarna av SVTs "Krigets unga hjärtan". Hade inte mina samhällskritiska glasögon på mig utan bara ÄLSKAR serien. Satan så bra, hur den fångar mig, hur de visar att det var fan inte lätt att vara tysk under andra världskriget heller (säkert en miljon lättare än att vara jude ändå såklart), hur det känns att leda sina män rakt in i döden och partisanernas sida osv osv. Fem vänner och deras resa genom kriget. En kille, Wilhelm, är också så satans snygg och nu har jag en liten crush på honom. Kan någon snälla skicka honom till Hollywood så jag får se honom igen? #uppspeladtjej


midsommar!

Har badat så mycket de senaste dagarna att det knappt finns. Slängt mig i vågor med lillebror, dykt från vindsurfingbrädan med pappa och nattbadat innan jag krupit ner i båten med Patric och sovit. Nu är jag inne i stan i Karlstad och ska åka ner till rean en snabbis innan jag lägger mig vid sandgrund och lyssnar på sommar i P1. Livet levererar så jävla mycket. Ledighet är det bästaste bästa! Flyga drake med två fleecetröjor på, äta jordgubbstårta till frukost och komma tvåa på rundpingis. Ja ja ja!


picknick med saknad tjej.

Riddarholmen, sol, babybell (himmelskt gott!!), keso, nötter, skratt, vågor, Stockholm! Sommarkvällar som denna alltså, inte konstigt vintern känns trist och ensam när man inte vågar gå ut efter fyra.

Ett litet tillägg. Det är strejk i kollektivtrafiken i Stockholm. Jag känner mig som George i grey's när sjuksköterskorna strejkar, HEJA! Antar att det är för högre löner? Klart ni ska ha! Eller vet ju inte om ni tjänar direktörslöner i och för sig... Men i alla fall, detta påverkar ju mig som bor ute i världens ände på min lilla ö. Söker därför skydd hos Patrics föräldrar ikväll. Förhoppningsvis kommer han hem också! Så, ha en grejt dag med vänlig hälsning #hejastrejken


räknar på hur långt bort du är.

Är påväg mot jobbet med ... (Trumvirvel) midsommarpackning!! Blir en midsommar i älskade Värmland på Arnön för första gången på några år. Med mig tar jag Patz också, så bra!

Så idag rullar jag min lilla kabinväska bredvid mig igen. Herregud vad jag slitit på den väskan sen studenten, bästa presenten! Älskar att vara på resande fot på sommaren, nya äventyr hela tiden liksom. Nu är det dock dags för jobb igen. Var himla kul igår och jag har mycket mer ansvar denna sommar vilket är kul. Rean är i full gång också så det är bara att fynda!


hej finaste vänner.

Dessa två har förgyllt mina dagar sen i söndags! Vi har åkt hur mycket som helst på Grönan, druckit sangria, snackat långt in på småtimmarna och skrattat ihop igen. Så jäkla värdefullt! Älskar att det gått typ ett år sen man sågs sist men ändå är allt som vanligt när man ses. Samma underbara trygghet och känslan av att de vet exakt vad jag menar när jag pratar om Stöten. Skönt också att kunna prata om Gavling och de förstår. De kände honom också.

Så himla glad att de varit här i alla fall. Puss på dem!


stughäng.

Igår hade vi världens baby på besök. En liten men bestämd grabb som charmade mig till tusen! Älskar också hans korkade min som bara säger "vem fan är du" varje gång man tittar på honom trots typ tio spenderade timmar ihop. Han var med oss på Arnön till sjusnåret igår i alla fall, gossin.

Efteråt sprang mamma och jag och sen tog jag årets första dopp! Iskallt men värt. Som alltid på försommaren. Helvete vad fint allt är där ute nu förresten. Så. Himla. Grönt. Och blommor och båtarna i bägge två och massa fina detaljer överallt. Älskar det där stället. Avslutade i alla fall gårdagen med att grilla en hel laxsida och äta med zucchinisallad. Kanske även en grillad chokladkaka slank ner innan jag sjönk ner i soffan och kollade film till tolvsnåret. Mysdeluxe. Ångesten för att gå tillbaka till jobbet (hur kul det än må vara) gör sig påmind härliga dagar som denna. Ledig ledig ledig är ordet i mitt huvud. Men nu väntar tre dagar denna vecka med ganska många timmar, sen midsommar (ledigt!!). Veckan efter det drar fyra veckor av extrema (haha nej men det känns så) pass igång och jag hoppas på mysiga kvällar på balkongen och sköna frukostar innan jobbet. Blir nog fint! Njuter som det är just nu verkligen.


reashopping, vinmys och bakiskebab.

Fredag! Jag var grymt bakis men drog mig upp vid 10 och befann mig på stan vid 12 för lunch med mamma. Blev bakiskebab, hehe... Sen blev det reashopping för mina stackars slantar. Nya träningskläder, vilket var välbehövligt, ett påslakanset och bodyshop-prylar! Värt.

Mötte upp min fina Julia som var hemma från Göteborg!!! Vi fikade en stund och åkte sen hem för att göra oss lite i ordning. På kvällen åkte jag och mamma hem till Julia och hennes föräldrar och drack vin och myste på deras veranda. Helt klart världsklass! Senare åkte jag och min pingla in till stan, tog en cider på Ankan med Joannna och drog sen till Koriander. Dansade, träffade massa bra folk och drack Sol. Sen åkte vi trötta hem och jag slocknade först efter att ha snackat med Max och hans kompis i en halvtimme. Bra dag också! Har varit en partyvecka indeed.


studenttorsdag i karlstad!

I torsdags vaknade jag upp till ösregn. Det verkligen hällde ner från himlen. Stackars stackars studenter liksom! Och mig som hade ärenden i stan... Klädde i alla fall på mig jeansshorts, tights, Max regnjacka och mammas gummistövlar och cyklade in till stan. Senare tog Max och jag bilen och åkte iväg på första utspringet för dagen på Kasernhöjden. Vår fina barndomskompis Jens sprang ut och var supertjusig! Tog inget kort på grund av översvämning...

På eftermiddagen åkte mami och jag två studentmottagningar hos mysiga människor och skålade i champagne, träffade gamla kompisar och åt god jävla mat! Den senare cyklade jag hem ifrån vid halv nio för då kom Julie, Fredrik och Linn till mig. Det var jättekul med massa snack, rosapanterndrink och häng. Julie och jag avslutade kvällen (efter 25 minuter på Koriander) med en pommestallrik på Sibylla! Och just det, Fred hade äntligen frågat sin bästis om han ville vara best man på bröllopet och han hade sagt ja så det var väldigt fint också!


wermland.

Mamma och jag ligger i dubbelsängen, pappa irrar runt som en yr höna och packar sin väska. Mamma lägger sig, strukturerar upp honom och jag fnissar åt dem båda. Max kommer hem, kommer in i deras sovrum (omysigaste rummet i lägenheten men tydligen där vi hänger nu). Han lyfter upp mig och slänger mig på mamma, jag gör inget motstånd, bara skrattar. Alla skrattar.

Förstår typ verkligen inte varför mitt liv inte pågår i samma stad som deras, hur kan det ens vara så? Njuter i alla fall som tusan av deras sällskap nu! Ska även somna med Alex Karevs ord ovanför mig. Bästa känslan.


Visst du kan rycka på axlarna och spela ball, fast trots du lyckas vet jag i alla fall.

Spenderat eftermiddagen med min älskade Patric på söder, precis som för ganska exakt två år sen. Käkade/fikade på Gildas och pussades cirka hundra gånger innan vi sa hejdå (gjorde faktiskt ont, inte pussarna då men hejdået). Igår kom han äntligen hem från Örebro (JAAAAAAAAA!), imorgon åker han till havs för att jobba (NEEEEEEEJ). Kan nästan tro killen undviker mig...

Nu ska jag i alla fall hem för morbror har landat på Lidingö!!!!!!! Bäst bäst bäst. Ska även packa så pappa kan ta allt i morgon när han åker på morgonen, eftersom vi rullar mot karlstad på eftermiddagen. Packar jag och grejar i ordning kanske chansen finns att jag sover i Huddinge.. En sista natt med baby vore ju värt!


hej där i spegeln.

Idag har jag träffat underbara Ramones och hängt med henne på stan. Lunch på waynes intogs med massa catch-up och mys! Efteråt köpte pinglan två par skor och vi provade massa kläder på Zara. Jag höll hårt i min plånbok men föll för ett packe doftljus från Åhléns. Tänk så det kan bli.

Väl hemma softade jag i soffan innan jag svirade om och gick till gymmet. Känns för jävligt att det är stängt över sommaren PLUS att banan är avstängd, ovärt. Renoveringar asså. Körde i alla fall Sh'baam. Tyckte att det var tråkigt och svårt typ trots enkla steg. Stannade kvar efteråt och pumpade magen och ryggen lite. Kändes bättre. Nu vill jag att någon lagar middag åt mig tack!


en början.

Sprang 4,5 kilometer på 28 minuter. Satan så jävla skönt, såhär i efterhand alltså. Under tiden ville jag bara lägga mig ner i gräset och kräkas upp mina inälvor med ändå. Klarade det. Var dock sjukt missnöjd först då jag hade runkeeper inställd på miles och inte kilometer.. Men nu har jag sprungit!


fast vi vet att hela stan är stängd går vi inte hem.

Sitter på Älvsjö station och väntar på pendeltåget mot Huddinge. Har en lånad tjocktröja på men fryser lite ändå för nu drar regnet och kylan in. Njuter ändå. Oskar Linnros nya album har äntligen hittat en punkt i min kropp där den fastnat och gjort så jag börjar gilla det. Sitter och smådansar på en bänk och nynnar med fast jag inte kan texten. Tre timmar på jobbet idag, hoppas på en del att göra, snabba timmar. Efteråt ska jag möta upp Leon och så ska vi dra hem till älskade Lidingö. Kul med lite sällskap i lägenheten! Tänkte om jag skulle våga mig på en löptur ikväll också kanske, får se om det åskar eller ej. Längesen jag hoppade i träningskläserna nu. Nu kommer tåget och jag rullar mot jobbet. Lever livet.


sommarlovsliv.

Helgen rullar så himla bra! Igår pussade jag min skatt hejdå på morgonen och åkte till Twillan. Sålde så jäävla bra och var helt slut efteråt. Sen åkte jag till Liljeholmen och besökte systemet och Willys med Julia. Åkte sen hem till dem och vi parkerade oss på balkongen med guaccemole och öl, njutning! Emilia kom på middag och vi åt lasagne alla fyra och vinet flödade! Mysigt.

När det lilla mörker som kommer om nätterna nu kom åkte Juls och jag till Trädgården. En timme i kö senare (pust) kom vi in. Dansade en stund innan vi träffade på sjukt efterlängtade vänner från Karlstad, Kalle, Jocke och Jake! Tillsammans med dem och några till drog vi vid stängning till Skinnarviksberget och såg soluppgången. Jag fucking ÄLSKAR den här stan, särskilt på sommaren!

Idag har bestått av sovning, balkonghäng, solning i svandammsparken och käk på svenska hamburgeköket. Livet alltså, sommar och allting. Tacksamheten är så stor!


FIRADE.

En student och en namngivning. Väldigt omtyckta! Och jag har ätit för mycket tårta...


träning.

Jag har aldrig tränat hårt. Inte ens när jag började gymnasiet och tränade varje dag, för i takt med det slutade jag även äta och orkade därför ingenting. Fick inte vara med på skolidrotten.

Jag var på shape i morse och hela passet brände det. Det sved i ben och armar, axlarna brann och magen skakade. Snart har jag tränat två gånger i veckan i tolv veckor, känns så jävla bra! Byxorna är för stora, magen formas och vågen tickar neråt. Men har jag blivit starkare? Orkar jag göra armhävningar på tå? Nä. Därför antar jag att det är såhär det ska kännas. Illamående, yrsel, smärta - efter ett styrkepass. Känslan av total utmattning som jag alltid försöker undvika. Kanske är det först nu, på pass som box och shape som det händer något med min styrka?

Jag måste behålla mitt psyke. Våga känna smärtan men också säga nejtack till den ibland. Jag är ju världsmästare i att slappa och den titeln är ju inget jag faktiskt vill förlora. Lära mig tillsätta protein till en trött kropp efter ett träningspass, inte bara vatten och sömn. Händerna skakar när jag skriver det här, ansträngningen sitter kvar. Jag väntar både spänt och förväntansfullt på träningsvärken i morgon.


lyxkväll.

Mötte upp pärlan i mitt liv för boxning på telefonplan ikväll. Passet var svårare men roligare än det förra. Kanske pågrund av att vi nu har en aning om vad vi pysslar med! Idag fick vi även hålla på med lite brottning. Efter 55 minuter stapplade vi i alla fall ut och drack två flaskor vatten typ. Sen skjutsade Julia mig hem mig till dem på sin pakethållare. Kändes extremt somrigt och härligt! Var där en stund innan jag tog mig tillbaka till Lidingö där min boyfriend väntade. Vi åt smoothie och plöjde ett avsnitt glee tillsammans. Nu ligger vi i sängen och ska somna bredvid varandra. Imorgon är det förberedning deluxe för minis student, ska bli kul. Sov gott människor!


hälsa på de små.

Sitter på tunnelbanan med en liten klump i halsen. Magen gör ont, precis där det nyss flög fjärilar av lycka.

Öppnade grinden och drog in doften av häggen som hänger över vagnarna. Barnen sprang runt i sina sommarkläder, kinderna var redan bruna och skorna låg slängda i sandlådan. J får syn på mig och tittar sen bort snabbt. Hon känner inte igen mig. Jag går närmare. Hälsar på Linda och Patricia och lämnar över nyckeln. De är också somriga och dricker varsitt glas vatten. Några av barnen kommer fram, tittar nyfiket upp och E slår armarna om mina ben och springer sen därifrån. J kommer fram igen, tar tog om mig och kramar mig hårt och säger "du ser så himla konstig ut, på ögonen". Jag skrattar och säger att det är för att mina ögonfransar har blekts i solen och för att jag inte har någon mascara på mig.
J och de andra sexåringarna har avslutning ikväll. De ska börja skolan i höst. Just de barnen har sett mig komma och gå i två år. De är stora nu.
Gör ont i hela mig när jag går därifrån. Skrikande och vinkade står barnen och tittar på mig när jag går och kastar slängkyssar mot dem på skoj. Deras skratt är det sista jag hör innan jag går över vägen mot tunnelbanan. Satan vad lyckligt lottad jag är som får jobba med de där ungarna ibland. Göra sandkakor, hoppa studsmatta, förklara vem Jesus var och få höra att jag ser konstig ut utan smink.


Ny plånbok från cadaques.

ÄLSKAR DEN! så fin i mönster, färg och funktion. Så himla bra att kunna ta loss myntfacket och ha med på krogen typ. 35 euro i världens minsta lilla butik med en kvinna som alltid sa allt på både spanska och franska. Hej lilla plånboken, vi kommer trivas ihop.


Några timmar senare...

...En ren lägenhet och sommarlunch! Pausade lite i solen, som fortfarande är kvar trots regnprognos men nu ska jag in till stan. Dags för byte av tröja, presenthandling och en tur till Bromma med glömda dagisnycklar. Hoppas på boxning ikväll med Julie! Och att Patric kommer till mig!


svensk morgon.

Frulle på balkongen efter att ha pratat med Fredrik i 40 minuter på telefon. Min peppkille i Linkan det där alltså. På studenten får vi ses och håna folk ihop igen!

Solen skiner med yr lovar regn vid tolv så jag ska börja städa så fort hallon/mangosmootien är uppäten. Senare ska jag åka in till stan och fixa lite grejer inför minis student och ska även kolla på ett par tjusiga skor. Insåg dock att jag har 1200kr kvar på kontot denna månad, när kommer skattepengarna?!? Men alltså, utanför mitt fönster har de sen åtta i morse håller på med en motorsåg. Det enda som gör det okej är att det är typ artonåriga killar som utför arbetet och kallar sig "slitdjur". Kul ju. Nu, dags att sätta igång lite musik (måste kanske stänga fönstret så de inte hör mina bieberlåtar, men det kanske bara är töntigt?) och fräscha upp lägenheten. Ha en fin måndag allesammen!


Värme, hetta, splash.

Stockholm kokar och mamma och jag har rest i snart tolv timmar. Halkar runt på tunnelbanan och det gör ont i bröstet av avskedet. Är svettig överallt, brännan på axlarna svider men snart snart snart är jag på älskade Lidingö i min lägenhet. Och först ska jag handa massa frukt och grönsaker innan en iskall dusch väntar. Himmelskt!


HAR DET SÅ GÖTT.

Imorgon åker vi hem. Vill inte samtidigt som kommande veckor kommer bli så himla kul! Har det så jäkla bra här, älskade liv.


RSS 2.0