patric.


På vift i Nacka

Min mamma är här och jag hänger gärnet med henne i helgen. Förutom igår då då jag genomled högskoleprovet (okej det var inte superhemskt för nu vet jag hur det ser ut och dessutom fick jag två kompisar typ). Dock ingen hög prestation, matten var rena gissningsleken. Nu är jag i morbrors lägenhet, sleepover efter middag på bröderna olsson igår. Min mamma fnissar i köket så jag måste gå dit. Ha en fin söndag!


fredagshatten på.

Nu drar jag och möter upp min fina mamma som är här över helgen. Det blir käk på Bröderna Olsson ikväll och jag har laddat upp med röda läppar och hatt (är för övrigt inne i en fulperiod då frisören kapade det "slitna" av mitt hår, tja korthårig). Ha en fin fredag bröder!

ganska nöjd om jag får dra på mig ett par galonisar.

I två dagar har jag nu klivit upp klockan sex, åkt pendeltåg/tunnelbana i en timme och sen landat i Bromma. Varit klädd i gummistövlar, fleeceunderställ, tjockjacka, mössa och överdragsbyxor. Varit ute minst fyra timmar per dag, frusit och småsolat. Ätit hemlagad, näringsrik mat som inte smakat så mycket kryddor. Gjort sandkakor, gungat, lekt, busat, byggt lego, pusslat, läst högt och staplat kappla. Jag har varit vikarie på ett jättefint dagis ute i Bromma och har trivts som handen i handsken verkligen (nu räknar vi inte till att två barn gjorde ett rymningsförsök dag 1). Jag är med i en vikariepool från och med nu och den fungerar tydligen jättebra då jag redan fått jobba ju. Hur fint som helst.

Krossa alla fönster, slå in hans dörr; Låt honom veta, att inget är som förr; Säg som det är nu.

Vill: göra en smiley, festa riktigt hårt, måla en fjäder på skuldran eller ankeln, hångla sönder, bli full.

sibirisk vinter på insidan.

Idag klev jag upp tio i sex, ja det är sant. Mörkare än mörkast och totalt iskallt, tur att det är golvvärme i badrummet så att man kan stå längre och borsta tänderna. I alla fall, när jag sen klev på pendeltåget snappade jag åt mig en Metro för ovanlighetens skull. På sida två hittade jag den här artikeln som fick mig att bli alldeles kall inombords och faktiskt ledsen. Den handlar om att Svergiedemokraterna nu har växt sig ännu större trots att de varit inblandad i krogbråk, missbruk och blivit anklagade för misshandel av en busschaufför(som bett om att få se biljett). Anhängare fortsätter strömma till och det skrämmer mig. När blev vi så rädda för allt annorlunda? När blev förändring bara något farligt? åh vad läskigt. Jag tycker att alla i nästa val (de som inte samtycker med att burka på offentlig plats borde ge 1 års fängelse eller att Brå(brottsförebyggande rådet) borde redovisa vart ifrån brottmisstänktas mor- och farföräldrar kommer ifrån alltså) enas för att rösta ur dem ur riksdagen, de har inget där att göra tycker jag. Och jag vet inte om jag borde skriva om det här, men vart annars? Någon måste ju börja och jag är väl den naivaste att kliva fram och spela modig.

animerat godnatt.

Patz och jag kollar Up, och nu ska vi snurra igång Quest for Camelot också, som avslut på den här regniga dagen. Det är okej när båda är halvsjuka och man ska upp dagen därpå för att provjobba tänker jag. Några skedar halfbaked (som fortfarande smakar lite av sand) och en halv klunk te och sen touchdown på kudden. fred ut

platt, lockigt, kort.

Ey kompisar hur deppigt (ärligt) var inte förra inlägget? Står inte ut med att se det så högt upp så letade igenom lite gamla ph-bilder för lite inspiration. Tappade hakan över mitt forna hår, alltså innan Stöten hände det. Såg ut lite såhär.
Platt, tjockt och fint fint, lite tunn lugg sådär överst också. (ja favvotröjan som broshan gav mig när jag fyllde 18 i hopp om att jag skulle sluta sno hans kläder, jo tjena)
Lockar, åh dessa lockar. I gymnasiet bad jag alltid Veronica i min klass att fläta mitt hår så att jag senare kunde släppa ut dem och njuta av ett tjockt lockigt hår. Bästa. Nu för tiden blir mitt hår bara tovigt.
I somras klippte frisören (på min begäran dock) av hur mycket som helst och håret nuddade återigen mina nyckelben, sorgens dag. Trivdes dock med att det inte riktigt var lika grönt längre och lite friskare.
Som tack för att ni läst, ni hedrade, tänkte jag avsluta med en pepp bild för nu ska jag åka in och träffa Zinni och Andreas och sen pyser vi till bästa Sandy som fyller 21!!!!!

magiskt men tragiskt.

"Telefonen ringer, ur den skjuts det pilar. Slänger den ifrån mig, vänder mig om och möts av människor med svärd långa som spjut. Försöker fäktas tillbaka men blir hela tiden nerskjuten. Bygger tillslut upp en tjock stenmur ingen kan ta sig förbi, lutar mig tillbaka mot den och andas ut. Det är tyst bakom muren och jag undrar egentligen vad det var jag flydde ifrån. Samvetet tar över jag kikar runt stenmuren. Där står de, ögonbrynen nedåt, pannorna i djupa veck. Jag skäms, att fly och gömma sig bakom en stenmur värdig en dvärg i level 30, bara för att verkligheten knackar på - vem gör så? När världen äntligen ler mot mig, erbjuder mig jobb, lägenheter, biljetter på riktigt - då flyr jag. Är bäst på att planera saker som egentligen aldrig ska hända, då känns det tryggt och kul. Nu när jag måste axla rollen som en tjugoåring med jobb att gå till, då känns det plötsligt inte så kul. En entusiasm så svår att uppbringa för många är för mig totalt omöjlig. Jag är sämst på att göra grejer jag inte vill, eller rättare sagt - inte kan. Till det hör världshistoriens tuffaste och mest välpolerade yta och en löjligt mjukt inre. En röst som hela tiden talar om alla fel jag gör, om vad jag kan göra bättre och hur dålig jag är innan jag är bäst. Att öva har aldrig varit min grej. Likaså att vara medelmåttigt duktig, då kan det lika gärna kvitta. Jag hatar att vara nybörjare. Nedgraderad till level 1 igen, med noll magiska krafter och en slö klinga. Kanske dags att släppa fantasytänket och step up."

ynklig.

och imorgon ska jag provjobba. sämst timing in life.

And every demon wants his pound of flesh, but I like to keep some things to myself

Oj, jag har varit så himla frånvarande. Varit på sjukhuset i fyra timmar, tagit prover, undersökt, frusit. Gått därifrån utan förklaring, utan så många fler svar. Tittat på serier, Pan Am, New Girl, Glee. Legat under täcket med honom bredvid, värmekudde på magen och tittat innan vi ska sova. Spelar slaget om den tredje tidsåldern, sitter nerkrupen i den stora vita fåtöljen och frågar otåligt Patric vilket vapen som är bäst mot svartalfer. Men just nu är jag mest sjuk och då är det tydligen inget kul att blogga. På återseende.

i ett stycke.

Den är inte min okej?
Glider som ni ser runt i min pojkväns lila onepiece, den är så sjukt gosig och stor. Tvingade upp mig själv vid nio i morse och käkade lite frukost innan jag började med dagens jobbsökande. Hade som mål att skriva in mig på tre bemanningsföretag men tjena, det tog lite längre tid än vad jag trodde. Var dessutom tvungen att titta på tredje avsnittet av New girl mitt i allt också. Men hörni vet ni, igår skrev jag ut tjugoen sidor högskoleprov-matte och satte mig i köket med penna, sudd och tumstock. Efter två sidor gick jag ner och hämtade Patrics lillebror Richard som sen satt med mig i en dryg timme och var värsta pedagogiska läraren. Var bara nära tårar vid ett tillfälle och det måste ju vara personligt rekord. FEEL THAT HÖGSKOLEPROVET. Men nu ska jag skynda mig lite, annars vet jag en liten ZinniZuccini som blir arg.

blockhalsband och grå ögon.

Innan jag åkte hem från centrum förut fick jag med mig det här halsbandet.
Som jag tänker att man kan ha lite såhär. Eller som fina Maja gjorde för ett tag sedan (tjuvkikade jag mig till genom instagram såklart).
Sen köpte jag en ögonbrynspenna efter trehundra år av väntan (om ni vill kan ni börja anteckna.... NU). Men det var lite svårare att fånga och så. Men i alla fall, bara så ni vet så är mina ögon gråa och ögonvitorna tydligen alldeles extra mycket vita. Jag är lite glad över mina gråa ögon, lite för att få bort "blond och blåögd" och dessutom hade jag en pojkvän som kallade mig sin "arier" en gång. Det var läskigt. Så grå hörni, inte blå.

pojke bär gammal sommar - gift man längtar efter vinter.

Idag ringde klockan tre minuter i halv sju och sträckte mig sömnigt efter den och znoosade. I nästa sekund puffade jag på Patric tills han vaknade och sa med min ynkligaste röst "det är mörkt ute". Han kisade lite med ögonen och drog sen täcket över huvudet och jag gick upp i allt det där kalla mörka. Men sen åt jag frukost med Anna och gjorde mig fin och klar och så och tog bussen till centrum och hoppade på tåget till stan. Där någonstans, på ett proppfullt pendeltåg mellan Stuvsta och Älvsjö kom solen upp och hela vagnen blev orange/gul och fullkomligt badade i ljus. Jag tror jag svävade lite ovanför sätet av lycka. När vi sen rullade in i fina vackra Stockholm var det så ljust fast iskallt. Jag åkte iväg till Odenplan för en jobbintervju (måste göra en parantes och göra klart lite. Jag pratar inte om mig själv som en vuxen, jag tror faktiskt ärligt talat inte jag är en vuxen. En av anledningarna till att jag inte fått ett jobb än måste vara just det. Jag tycker alla jobb, hur kul de än är, verkar så seriösa just nu. Det skrämmer mig. Inte för jag inte är seriös, ansvarsfull och faktiskt - duktig. Utan för att jag lekt mig igenom alla mina jobb, som Grönan till exempel. Jag behöver inte anstränga mig för att ge sån där service, jag kan det. Låter det hemskt malligt? Kanske, men jag kan service. Jobb som kräver min intelligens, att jag lämnar min bekvämlighetszon känns så himla läskiga. Jag måste bli modigare så att min liv kan kickstarta igen, och fixa ett cash flow. End of parantes) och sen tog jag pendeln hem.


Efter att ha lämnat ut några stycken CVn i centrum och köpt lite saker åkte jag hem. Tittade i kylskåpet och hittade lite av soppan jag och Patric gjorde här om dagen. Värmde den, klickade i lite creme fraice, kokade ett ägg och bryggde rött te. Sen var det jag och ELLE en fin stund. Patrics mamma Anna jobbar med marknad och måste därför ha koll på allt inom mode, inredning och sånt där vilket innebär att det alltid finns fina tidningar att bläddra i här hemma, awesome!


Ute var det ungefär såhär fint. Blåsigt, kallt och soligt. Höst var det ja.


De har för tusan en gunga och idag - ungefär en månad efter att jag flyttade hit och hela fem månader och tolv dagar sedan Patric och jag blev tillsammans vågade jag gunga lite. Eller ja, sitta still och inte få skruven den är fastsatt i att lossna. Det har nämligen hänt en gång ute på Arnön, bulan försvann efter typ tusen år vill jag minnas och jag tjöt i en timme minst. Nämnde jag att jag var sjutton? Äh summan av kardemumman var bara att det var en så himla bra start på dagen. Klar med jobbsökandet för dagen innan elva är ju värsta bonusen. Minst fem CVn iväg varje dag. Nu ska jag rulla igång Bridget Jones dagbok typ. Skönt.

åh blir alldeles snurrig av all fuldans och medsjungande!

Tja kompisar!
Nu ska ni få två råfeta låtar som kommer få er att sluta upp med vad ni än gör och bara gå helt loss. Eller börja störthångla med någon fin kille precis i er närhet bara för att ni blir så glada. Idag är det tisdag och jag söker fortfarande jobb och Patz är ledig så vi har sprungit tillsammans (jag spydde i en korsning..) och jag har fått min doktortid om tre evigheter. Jag har börjat spelat slaget om midgård på datorn (jag är tillsammans med en tvättäkta nörd) och sen ska vi se sagan om ringen, extended version. LOTR in my heart liksom. Men nu, låtarna!

R. Kelly – Bump N' Grind
Santana featuring The Product G&B – Maria Maria - Radio Mix

"i'm not much of a pink girl, but ELLE said it was good for me"

Jag ska iväg snart, ta med några öl och åka ut till Tullinge (Huddinge Tullinge Tumba ska man sjunga tydligen), möta upp Jess och gå på hemmafest mitt i jag-känner-ingen-stans. Det ska bli kul, pirrigt som tusan, men så funkar jag också så att jag blir nervös av folk frågar vart jag köpt mig jacka. Plus lite rodnad på det, herrejises. Och vet ni? Jag sprang förut, wiho!

it's friiiiiiday.

Glömmer bort varför jag klippte av mig det där långa håret (det var grönt och tre decimeter var slitet). Saknar sommaren lite, särskilt eftersom det är storm ute, men visst. Nu kör jag.

Ps. Jag har en cysta igen som deppar sönder mig. Men det snackar vi inte så mycket om förrän dom har tagit ut den och mitt liv återvänder.

några saker som kräver att berättas.

1. Nya glee-säsongen har kommit! INGEN HAR MISSAT? Tyvärr levererade inte de två första avsnitten sådär himlans glee-aktigt bra men tredje avsnittet var liksom helt okej ändå. Jag menar, det är Glee <3.
2. Varför har jag inte kommit på att jag kan streama säsong sju av grey's? Dör glädjedöden varje gång de gamla avsnitten går på tv och sitter och berättar för alla i min närhet om alla deras intriger, operationer och st-läkare. Sånt.
3. Fy tusan va bra jag är på att koka ägg så de blir perfekta. Slänger i ägget, gör något kul och sen äter jag det perfekt. Men mjuk gula men inte lös, viktigt.
4. Just nu har vi Herkuleslakan, känns väldigt bra att somna i.
5. Jag har sökt jättemånga jobb idag, känns himla fint även om denna arbetslöshet är det bästa som hänt på månader! (obs överdrift!)
6. Igår var jag, Patx, Felix och Jessica på Sjätte Tunnan och drack mjöd. Hur kul som helst förutom att jag tappade bort min älsklingskastanj (ni glömmer inte bort att jag samlar?).
7. Tydligen gör jag ljud till alla hundar jag ser, alltså hur de skulle låta om de kunde sjunga typ. Väldigt konstigt och jag visste inte ens om det innan julie sa det.
8. Det ösregnar. ÖSregnar. Och blåser. Vågar inte gå ut men har tänkt ut en massa grejer jag måste göra så jag antar att paraply plus gummistövlar är enda lösningen.
9. Ska bara kolla på stötenvideos med Matilda Eriksson som huvudroll först. Och på tal om kompisar har ZinniZuccini fått en lillasyster, fan va soft!

människa igen.

tja, jag är tillbaka i stockholm!
I natt spelade patz och jag sagan om konungens återkomst tills han blev trött på att jag dog hela tiden (obs mycket svår bana!). Det är i alla fall hur mysigt som helst att sitta i varsin stol och nörda tvspel tillsammans när det blåser storm utanför fönstret och rummet är iskallt. Och när man tröttnat, krypa ner i samma säng och somna i en liten hög.

I övrigt använder jag den här bilden som CVbild.
Mest för att jag saknar sommaren lite och för att jag ser sådär ruggigt glad och osminkad ut (nej jag använder den inte, eller?). Idag har jag och Patz mamma i alla fall suttit i varsin soffa och jobbat slash sökt jobb. Sen åt vi thaimat, diskuterade allt och jag drog på mig målarkläder och målade en fem sex brädor ute i trädgården. Sjukt harmoniskt att vara ute har jag upptäckt. Därför ska jag springa nu, få lite sol på näsan och sånt där. Tänka igenom lite varför jag är knäpp, varför min kropp slutat känna och skärpa mig. Förstå att jag har det jag vill ha och lite så. Knäpp.

RSS 2.0