typ världsbäst

Efter världens mysigaste tågresa med lilla fina Jonna vid min sida och bra musik i öronen så kom jag äntligen fram till ett snöigt Linköping. Har nu precis kommit upp i från ett två timmar långt bad med glitterbadbomb i (!) och har också ätit typ världens godaste kvällsmat. Mormor bjuder på öl och nu väntar chips och gos med vovvarna.
Det enda som suger är att jag är pepp på att gå ut hemma. Men det löser sig :)

and there we go

Så himla värd utgång igår, skönt att sådana tillfällen fortfarande existerar! Åh.
Nu ska jag packa ihop mina saker i någon väska och styra in stegen mot stan med mamma och sen slutgiltligen till tåget. Känner att jag kommer somna innan vi kommer till Krisinehamn.
Något inom mig säger, ta skinnjackan, det är varmt i linköping. Dock tror jag min tjockjacka fortfarande får hänga på ett tag till.
Jag längtar efter att åka tåg. Ta min tidning, men choklad och kura ihop mig i sätet.

fredag, oh yeah!

odrägligt som fan
kommer ångra i morgon <3

ett sportlov som egentligen blir ett vilolov

jag är trött och sliten. Även om vi inte gör så mycket i skolan så slits vi ut. Jag orkar inte pallra mig upp en enda morgon till och göra något jag inte vill. Så lov känns underbart nu. Sovmornar, utgångar, Linköping, goda luncher, hinna vara med kompisar, middag hos sara och en del myskvällar är vad som väntar.
Jag gillar moln, de ser ut som hårt vispad grädde. Just nu skulle jag vilja på ett moln och sova. Kroppen säger stanna hemma i kväll, men inte hjärtat.
Tänk när det är sommarlov vi längtar till. Fast nu har vi inga sommarlov längre, för alla säger jobbajobbajobba. Så då gör vi det. Och slutar som vrak. Men jag ska ta det lugnt i sommar. Jag ska se ut som dom där. Stora koftor, axelremsväskor och ha fjärilar i magen. Leva i mina converse och bada och sola tills jag känner mig redo igen.
Känner bara ett så stark behov av att vila.

MEPRO(peppro?)

Vår lärare får ett samtal. Vi märker det inte.
Han ropar över klassrummet: MIN KOMPIS TROR JAG ÄR PÅ NATTKLUBB
Ungefär så mycket pepp är det på lektionen!
För övrigt får jag IG, all inspiration har försvunnit. Kommer köpa fem b&j till sara om hon gör mitt sista omslag!

hörde att det var det här som gällde inatt

Jaha, så är klockan snart tolv på dagen och vi peppar redan tolv timmar framåt.
Världens mest awesome morgon tror jag. Åh!
Bokat tågbiljetter också, skönt att komma bort och sjukt skönt att åka tåg :)
Nu ska jag hinna till skolan och bli lite stressad över det, sen ska jag tvätta....

hostage

Inatt drömde jag att någon tog mig som gisslan. Det var en av de bästa drömmarna på länge.

en kväll och morgon

I dag är en torsdag. En dag på veckan då man oftast bara vill sjunka ner under mumintäcket och somna. Eller i ett rum där solen lyser in och det är sådär fuktigt varmt.
På fredagmorgon vaknar vi. Solen lyser stark och kroppen färgas av solkatter. Vi går upp och det är såhär fint, med mussetröja och ett kallt glas mjölk. Svalkan gör strupen mjuk igen. Håret är tovigt och vi har bara ben, det är så varmt.
Sen kanske man får reda på något, som jag fick nu. Och plötsligt börjar det ösregna ut, och åska. Och täcket är inte ett dugg skönt längre, mjölken är sur och fy fan var ovärt det är allting.

ohoy

Soppa är den bästa maträtten någonsin och just nu skulle jag bara vilja öppna skafferiet och se att det fanns ingredienser till det, men jag har redan provat två gånger utan förändring.
Jag lyssnar på Avatarmusiken. Hur mycket folk än klagar på den filmen är den så jävla storslagen för mig, det gör ont i hjärtat när jag ser den och lungorna fylls med så mycket luft att jag tror att jag snart kommer flyga iväg.
Där fick ni den igen.
Nu blev jag lite stressad märker jag.

sjöar, floder, bäckar och en mängd saltvatten

Till skillnad mot de flesta badar jag precis lika mycket om somrarna, som jag gjorde när jag var fem år. Är vi på stugan börjar jag alltid dagen med ett morgondopp och att sen sitta i morgonrocken och äta frukost och värmas av solen. Aktiviteterna på dagen handlar främst också om bad. Ska vi simma dit eller dit? Eller ta båten ut dit och hoppa från klipporna? På natten smyger vi ner och tar kvällsdopp. Vattnet är svalt mot huden och mjukare än under dagen och man vill bara stanna där, med kroppen under ytan.
Jag har extrem hajskräck. Eller, den är faktiskt inte lika extrem som den varit. Men den finns alltid där. Som när jag ramlar på djupt vatten när vi åkt vattenskidor. Då ligger jag där och försöker flyta upp till ytan och ligga platt på den, så att ingen haj ska kunna få syn på mina vita, köttiga ben. Men jag skulle aldrig låta skräcken för hajar komma emellan mig och vattnet.
Vatten kommer i så många former, alla lika underbara vid sina rätta tillfällen.
Jag önskar att det var jag som satt där. Jag och min bror. Då skulle vi bygga barkbåtar och hade kapptävling tills vi tröttnade och själva hoppade i.
Allt med den här bilden är bara så vackert så jag vill rama in den i min hjärnbalk och ta fram när jag inte orkar mer.

Nu ska jag skriva klart psykologin så att jag kan bänka mig framför herrfinalen, skidor stafett, i OS. Har blivit en sådan som följer det där, älskar't faktiskt.

i wish you had a secret favorite beauty spot on me

Har margaretaflätor idag. Alldeles utsökt. Försöker skriva psykologi men loggar konstant in på Facebook vilket inte gör det så lätt. Ska snart cykla in till stan och träffa lite vänner och ta en fika. Mysigt. Så får skynda på lite nu. Sätta på en pepplisa istället för sofalistan i spotify.

ett av de vackraste

En gång för länge sedan så tittade någon över min axel utan att jag märkte det. Tittade hur jag intresserat och koncentrerat bestämde vilket låt jag skulle lyssna på. När han sedan sa att han sett, då var det ett av mina mest romantiska ögonblick, även om det inte var så mycket kärlek. De vara bara då och skulle aldrig hända igen. Fast så är det väl med allt. Att det bara är nu. Men då var bara då. Och båda två visste det, vilket gjorde det hela ännu mer intensivt.
Och nu. Nu ska jag lyssna på den där låten han såg att jag spelade.

you look at me like you did when you were mine

jag vill hemskt gärna flyga upp bland molnen. När jag var liten drömde jag om att få rädda en jättesöt pojke som gick på mitt dagis. Jag hoppades att en örn skulle komma och ta honom och sen skulle jag med mina vingar flyga ikapp örnen, ta pojken ifrån honom och sen skulle vi sitta på ett vit-rosa moln hela eftermiddagen och äta nyponsoppa med vispgrädde i. Tänk att jag ville sitta på molnen, har jag tänkt såhär på efterhand, de håller ju inte.
Sockervadd är sådär alldeles klistrigt, fastnar i gommen och gör så att man mår illa. Ändå måste man tvinga i sig en varje sommar, helst två för att kunna variera färgen. Där jag jobbade i somras var bästa tidpunkten på dagen runt kvart över sex när kiosken skulle stänga. Då ropade de ut på walkie-talkiesen att "nu stänger vi, är det någon som är sugen på något" och helt plötsligt (säkert på tre sekunder) stod där sju-åtta badvakter hungriga som tusan.
Jag gillade verkligen mitt jobb. Jag gillade till och med att städa alla trappor upp tillf fritt fall, att halka på en badtunna och få det störta blåmärket ever och att slå rekord i kassainkomster. Synd att det ligger så långt borta bara.
Det finns människor som är rädda för vatten, som aldrig lärt sig simma eller som aldrig skulle bada om det är mörkt ute. Jag tillhör inte dem.

boarded the plane with my first class ticket

Tell me are you a Christian child?" 
And I said "Ma'am I am tonight"

three days left

kollar tågbiljetter konstant
längtar kanske mest till tågresan. Matsäck, tidningar, lyssna på folk, läsa Kupé, titta ut genom rutan, somna mot gardinerna, längta, inte kunna påverka över huvud taget. Älskar att åka tåg. Sen komma fram, klara mig själv. Ta mig hem dit jag ska, sjunka ner i en brun soffa och överösas med pussar från älskade coccer spanielar.
Eller komma ut i en levande stad, lyfta upp ryggsäcken lite sådär nonchalant och gå ut i det fria. Möta upp med min morbror, gå till någon shysst lite gömd pub och ta en öl och snacka om livet.
Eller komma ut och känna värmen som slår emot. Ha en bästis bredvid och en karta i handen. Stora ryggsäckar med spännband och de är tungt lastade. Känna doften av chili och köpa något i ett gatustånd.
Eller kliva av tåget där uppe i där minusgraderna aldrig slutar och snön sträcker sig över mitt huvud. Vandra med lätta steg till en villa med det största skafferiet någon. Dricka öl och blandat tills jag skrattar ihjäl mig och sen somna framför en öppen eld.
Längtar bort.
Men eftersom det är typ tre dagar kvar till lov (och fredag!!) så får jag göra annat som jag blir glad av tills dess.
Som att fika med vänner
Eller göra så att håret luktar extremt mycket shampoo, en av mina favoritdofter.
Och gå runt i hoodtröja hela tiden.
Det är sånt ointressant som får ske. Nu ska jag försöka börja med pyskologin verkligen.

äh, vet inte

cyklar hem i solen och läser psykologi nu. Finast är det ute. Men sommar vill vi ha!

taggtråd i hjärnan

Har flera raggsockar på
Fleecepyjamasen
Tjockt mumintäcke
Sova blir
Sms med en av mina fina först

inte OK

håller mig undan. Vill helst sätta mig på ett tåg (jag vet det går inga) och fastna någonstans i ingenstans. Sitta ensam på en tågstation med en iPod och köpa en massa god mat. Dricka te ur en stor kopp och titta ut på människor.
Den här dagen har jag gjort de här bra sakerna:
1. Varit på kreativt möte på tjejjouren
2. Varit på spinning
3. .... slut.
Ramlade med cykeln på skolgården också. Åh. Arma mig.

<3

ställen att vara på nu: i ett manetstim, de är så fruktansvärt vackra. Farliga, men vackra. Det vi gillar som mest så att säga.
Och
I en karusell under eiffeltornet <3

Ville bara säga lite tack också tror jag, till alla de fyrtio som hittat in hit idag. Leskigt. Men helt okej ändå så att säga. Nu ska jag fortsätta vara ful men en kvinna som heter helenapillena. Puss och somna nu innan mig.

gal1

resultat av två dagar i sängen framför datorn. ser galen ut. är nog lite galen jag.

ängel i håret

'
andas dimma
ljusnar i bröstet
trots febervärmen

molnigt i huvudet


det verkar som om maktbehovet steg oss till huvudet
som om känslor och beröring inte alls var det som betydde något, nej nej bara uttrycket
vi sprang sprang sprang och tillslut ramlade vi ihop ned på en stig fylld av grönt
vi svimmade av salt
jag vaknar upp, törstig rädd och konstig
att vara oslagbar
det finns en viss gräns för det också
känner på kroppen
ett stort hål på vänster sida
fan
blod överallt
men jag lever konstigt nog
trots hur långt vi sprang
jag lever utan hjärta
och jag visste inte om det
löften om kärlek var inte vad de verkade som
så nu tar vi öl
gömmer oss för verkligheten

i'll love you 'til the end of the world


jag har en hemlig liten bok.
jag är så glad för den sara. och bilderna talar för sig själva.
nu
dansa igen

gillar

death and all his friends
har bestämt mig för att bli glad av den låten framöver.
åh

blir att dansa

Jag vill skriva om påslakan. Jag vill blogga om påslakan!
Om det med mumin som jag har för tillfället, med snusmumriken precis vid munnen. Om det med rosenknoppar som jag har på skolavslutningen. Om det med hjärtan som är töntigt men otroligt mysigt. Om djungeltäcket som jag nästan aldrig vill byta ut. Om det med äpplen som gör mig alldeles stolt. Jag älskar mina påslakan!

Jag känner mig glad i dag. Nästan så att man kan nudda vid det och säga, "oj jag visst inte att lycka hade den där konsistensen". Solen skiner ju och hitills idag har jag ätit världens godast frukost, varit ute på långpromenad med mamma, pappa och Bullen. Och nu städar jag istället för att plugga!

Jag lyssnar på världens bästa Bananamusik också, alltså VÄRLDENS bästa. Hoppar lite i sängen. Sen går jag runt i underställ också, men det ska jag ändra på snart. Åh, åh,åh. Fint är allt. Nu kom Bob Hund. Blir att dansa.

vinröda rankor klassas blommigast

Idag har känts såhär. I alla fall i färgerna, vilket är konstigt med tanke på den isvita färgen utanför våra fönster och väggar. Men jag är varm, nästan febrig, med tanke på det konstanta liggandet under täcket. Och jag gillar det. Känns som om jag fått en extra söndag den här helgen !
Nu ska jag sova för första gången innan ett den här helgen.
kyss på hallonrött

sömnig

Har inte lämnat sängen förutom för lite spinning i morse.
Gick ju dock och la mig halv fyra i torsdags och två igår så det kanske är okej att vara lite sömnig.
saknar att vakna av solkatter.
nu ska jag dra iväg till sara. kommer gå åt i snöstormen men när jag väl kommer fram kommer det vara värt det.
om jag nu kommer iväg inser jag med en titt på klockan.
trevlig lördag <3

it keeps the streets empty

Jag tycker faktiskt snöstormen är ganska häftig.
Moder jord kan liksom fortfarande
och det om något känns tryggt.
Hoppas jag blir insnöad
För snö är inte kallt
det är tryggt.
ska plugga inför mitt prov i naturkunskap
titta på macahan
och ligga under mitt täcke
är nöjd över det.
nu sa mamma att jag ska gå ut med bullen
snöstormen är inte lika vacker där ute

humor äger

ligger och asgarvar för mig själv en fredagnatt!
nattensmess.se (obs, övertrötthet krävs)

100219

Känns som en tredagarshelg, helt okej för mig så att säga. Började morgonen med att en iskall liten sara kröp ner under täcket med ett leende. Fixade frukost på sängen och låg och tog igen sömn och pratade och analyserade kvällen innan. Precis som det ska vara.
Skola. Har ju aldrig varit så bakis som idag så kanske inte så lyckat. Men omslaget i mepron blev faktiskt helt okej och som vanligt har man ju rätt kul med partybrudarna!
Helena och jag drog sen efter några buss och cykelturer till McD för att jag inte skulle svälta ihjäl. Jag somnade nästan med ett sugrör ihoptuggat i min mun. Snygg som vanligt.
Och nu ikväll har jag druckit cola och legat så still som möjligt.
På något sätt en underbar dag som jag bara ville lägga till i hjärnbalken sådära.
nu är dom från igår. men ja. puss på dom

jag vill vara där.


holdin' on

I wish that without me your heart would break,
I wish that without me you'd be spending the rest of your nights awake.
I wish that without me you couldn't eat,
I wish I was the last thing on your mind before you went to sleep.

Jag vet inte vad det där är. Eller ja, jag vet vart det kommer ifrån men inte vad det är. Kanske världens finaste låttext bara. Och jag sparar den här. Tills jag vet vilken låt.
Och det här är bara bra.

ånej

jag svälter ihjäl.

torsdag.

Startar med The Veronicas. Kommer bli en lång dag men vi är taggggggggggade.
Dock inte för mekom i tre timmar...

för trött för att prata egentligen

¨
Lite av vad vi gör i sommar tror jag.
Motivationen finns inte riktigt.
Ska öppna balkongdörren, lägga mig ner i snön och titta på stjärnorna
Insåg nyss att det inte är några stjärnor
Bara det där helvetes orangea ljuset.
Orangea jävla ljuset.
Tar ut min ilska på det tror jag.
Sova nu.

and you take your time.

Lagade nyss godaste kvällsmaten! Pasta med stekt kyckling i en sås av creme fraiche och soltorkade tomater. Åt världens störta portion. Nu sitter jag här och undrar var min kopp te med tillhörande kaka är?

För övrigt orkar jag inte göra Mediekommunikationen, undrar vad jag ska ha på mig imorgon på 90-tals festen, ska titta på macahan hela kvällen eftersom det inte finns något att göra, orkar inte träna, har bokat resa till grekland och insett att mormor har sådan cellskräck att hon svimmar i hissar.

well it goes like this.

Idag lärde Helena mig om snö. Just nu ligger jag i mammas säng och tittar ut på gatlyktan utanför. Små, små snöflingor singlar ner så jag antar att det är riktigt kallt. Fint är det i alla fall!
och i morgon vill jag att det ska se ut såhär. nu, son of a preachers man och leta efter något i kylskåpet.

that's me

ett av de bästa programmen på min dator är photobooth. här ser ni varför!
ett litet urval. har närmare 800 bilder nu. feels lovely.
nu
grönsakssoppa. får laga mat själv ändå... men sen blire semla!

unintended.

sitter och lyssnar på paolo nutini. Har hemsk nackspärr som inte vill ge sig. Har smörjt på några lager tigerbalsam men det gav mig bara ont i huvudet. Är trött i benen efter igår också.
Men i morgon blir det skridskor, kul! Och ikväll är det mästarnas mästare, julia gillar fyrtioplus program!

underbar!
sen undrar jag varför inte mamma kommer hem. Jag orkar inte göra mat/gå ut med bullen eller något vettigt. Vill bara ligga här tills nacken domnar bort och lämnar mig att dö.
sen vill jag att det där ska vara det jag tittar på innan jag somnar
nu blir det sofalistan bara för det.
got my hopes up for you.

juliadagen

Det är två saker som gör februari lite finare. Fettidagen och min namnsdag (kanske mammas födelsedag också) och i år sammanfaller de båda på samma dag! Kära 16e februari, min klasskompis simons födelsedag. Det låg en lapp där det stod "grattis julia" på i morse och bredvid ett presentkort på 35 minuters massage på Sats av mami. Bäst :)
Har varit rätt cool.

magic.

tusen snäckor
vita koppar med te
dolda hjärtan
en sofalista som spelas konstant
träning som väljs bort mot evigt tittande på snön som ligger på balkongen
en dag skiner solen igen
värmer frusna hudar
vi väntar. så mycket.

ägg, räkor, macahan, bullen


inställt.

ingen naturkunskap
cyklade hem, la mig i sängen och åt upp min chokladask.
Nu blir det vettigare saker
som dubbelavsnitt av familjen macahan <3

twist

jag ryser ihjäl
vågar inte riktigt men gör det ändå !!! !!

I guess second best is all I'll ever know

det är såhär jag vill ha det idag
det brinner i min hud
skriver en rapport om kärlek till psykologin
inser att den blir jävligt deppig, det visar sig att jag inte tror på den
men jo
man är så dryg annars
men jag vill också vara som svalorna
slickar tårar från kinder
det går långsamt som fan
tänker hela tiden omvänt. tänk när vi går tillbaka i våra fotspår om några timmar. tänk nu vaknar du, snart somnar du på samma ställe. tänk för ett år sedan, då sa du så. tänk om en dag, då vill du detta och du ångra den där.
orkar inte tänka så
en människa sa att gud var moralen i mitt hjärta
han var jävligt full endå

årliga brunchen

'
Det är tur vi har traditionen. Gott som fan.
foccacia
räkröra
cupcakes
ananas
mango
aftereightkaka
juice
te
vindruvor
klubbor
scones
osv.

det töar och se vad som fanns under snön.

jag lyssnar på belong och går sönder sönder inombords. vill aldrig att det ska bli bra om det betyder att jag glömmer.

come on, be my queen

missade förra bussen, men nu kör vi!
min morbror skickade nyss sms och undrade om jag var bakfull idag, inte okej alls.
VronciPonki + UNO + kaffehuset = lördagkväll <3

space.

tror på det här.
nu åker jag till veronicagos

tied to my bones

det är så det är ibland.
måste lyssna på det
för
det gör ont annars

wiho

I dag jobbade jag och gosjulia i sex timmar, är helt slut nu men skönt att tjäna lite pengar i alla fall. Jag blev kallad miss universum i min fina kostym, fint :).
Har nyss ätit lite plockmat, mango, fläskfilé, skagenröra, ägg osv. Härligt!
Och snart ska jag ut i natten
till det suddiga
snurriga
svala flaskhalsar
vänner
mörker
helena ringer "kom hit nuuuuuu"
slänger mig ur sängen
drick lite vin ikväll människor

som vanligt!

det blir att få ig i mepro, kan inte photoshop!!
Så därför drar Elena och jag på högsta partymusiken i B18 och dansar fult!
Upptäckte också nyss att det sitter folk i grupprummet... Så kan det gå.
GILLAR BRUDEN!

lakan.

är lite sliten
men skola+jobb blir hela dagen så, kom igeeeen.
och det är fredag faktiskt. äskade vackra fredag som jag firar med partylista nu på morgonen.
kan inte skriva djupa saker längre, är inte djup längre. fan
nu, pillena och mepro.

i'm wrapped around your fingers


det funkar.

HUNDRTRICKET.
fungerar på riktigt!!! Bullen och jag nyss ute och gick och så gick vi över sundstas bilparkering och då tyckte Bullen det var dags att börja leka lite så vi började slåss om kopplet osv töntigt. Det kan se rätt tufft och rått ut när vi bråkar, Bullen låter ju rätt läskigt och vi båda är ganska brutala. Det de som ser på inte vet är att säger jag nej så slutar han på två sek...
Fyra killar vände sig om på vägen, alla log och sa hej. FYRA stycken.
Ska fan jämt ha med mig Bullen ut.

En annan grej också. Filmen Defiance, den är himla bra faktiskt.
Jag blir så jävla arg på folk som inte bryr sig. Jag vet inte bara, tycker bara det är så jävla hemskt med folk som inte värderar varandra likadant beroende på ursprung och utseende. Nu blev det helt vitt skilda grejer i det här inlägget men okeeej. Nu vet ni båda sakerna.

though living

träningsvärken.
kommer ta kål på mig idag.

längtar nog endå

Det där är Helena på min brygga i sommar. med solhatt och allt.
Dock missade puppen konditionsträning och styrkebingo på idrotten. Något vi andra verkligen inte gjorde, fick tre hjärtattacker minst... Roligt och jobbigt.
Nu kommer snart Julia och jag är skitnervös. Men det är väl bra antar jag :)

you don't know what you got 'til you missing it a lot

cause you're running me in circles
i'm running out of breath
but you ain't gonna spop 'til there's nothing left

Jag är så jävla nöjd med mig själv!
Vann på vändåtta (y)
Kom hem i tid, gjorde mediekommunikationen och stilanalys på tre texter till textkommunikationen! GÖTT
Och nu ska jag laga pannkakor för att det finns äppelmos hemma.
Ska också byta om inför jobbet snart, julia kommer och hämtar upp halv fyra!



och förresten, gissa vem jag lagar pannkakor med?! (detta är oväntat ska ni veta, kom igen nu!)
Mr Hassle. Erik så att säga.
Det var hans låt jag citerade i början. Den är ju inte lycklig eller någonting, men den gör mig alldeles sprallig och
så tänker jag på sommaren!


13.37

till mina nördkomisar <3

08.21 helt ok

jag är taggad för idag! Var inte det länge sen...
Film på samhällskunskapen som faktiskt är bra, hoppas dock vi hinner med nutidskryss för det är ju en liten glädjepunkt i mitt liv, själva tävlingen då alltså...
Sen idrott och jag har faktiskt ingen dödslängtan men det ska bli lite kul (kommer ångra att jag säger det här), dock har väl hinderbana och kondition aldrig varit ord man nämner i samband med mig men ändå :)
Lyssnar på lite favoritlåtar innan jag drar! Eftersom jag känner mig helt ok i dag så får jag försöka få mina compadres dit också. Lite musketörvarning där faktiskt tror jag, en för alla alla för en liksom.
Gud va jag pladdrar och skriver och grejar. Nu får det vara nog.
Glad lillördag ändå <3

martyriskt

världen och livet suger
så jävla tur att jag pratar med sara i telefonen om skitjobbiga drömmar och om hur kramar ska få symbolisera resten av veckan. hon förstår så jävla bra att jag ryser.
veronica skriver så fint till mig på msn att jag faktiskt funderar på att sluta deppa ibland.
claes länkar till gospellåtar med groove.
ändå okej ändå mitt i deppet.
dessutom fick jag världens roligaste jobb idag.
men ingen verkar glad för det så då är inte jag heller det.

jag kan bli så rädd

Blev ledsen förut. Läste ut boken Sara lånat mig, Innan jag dör heter den. Handlar om en cancersjuk flicka.
Och jag skiter i om ni vill läsa den och jag avslöjar slutet, sluta läsa här i så fall.
För hon dör. Hon tar ett sista andetag och hör hur hennes lillebror inte alls vill säga hejdå fastän hennes pappa säger åt honom att göra det.
Jag läser cancerbok på cancerbok. Jag förundras över människoöden, det faktum att det som skrivs är sant, att det händer världen över.
Är det något jag är rädd för så är det döden. Det finns nog inget jag fruktar mer.
Att dö ifrån människor som gråter omkring en, dö av smärta och sjukdom, gå mot det okända, kanske ett becksvart mörker. Eller att någon ska dö ifrån mig. Jag är nog orolig varje dag för att Bullen ska dö.
Jag klarar inte sådant. Jag kan inte tänka realistisk, jag hatar den delen med livet, att det är så jävla förutbestämt att jag en gång kommer dö. Jag vill inte.
Jag har så mycket att leva för. Och alla mina nära också. Fan
Så jag läste ut boken. Och hjärtat slog så fort att jag trodde att cancern skulle komma och ta mig bara för att jag läste om den. Så jag la båda händerna hårt på det tills det lugnade sig och så drog jag upp den orangea filten upp till hakan och somnade i soffan.
Jag hatar döden.
Det är nog därför jag vill tro. Vill vara religiös och tro på det finns något mer, en chans till, och en efter det.
Har dock inte hittat det jag tror på än, börjar bli lite stressad, ska man inte komma på det i tonåren?
Nu orkar jag inte oroa mig mer i kväll, nu ska jag äta tårta. I den finns inga spår av döden. Och inte i familjen annorlunda heller.

sweet disposition

Eftersom jag nyss flyttat måste jag hitta nya favoriter med mitt nya hem. Jag måste hitta favoritfönster att titta ut genom, få reda på vilken sida av kökssoffan som är bäst att ligga i, hur man tar sig till vårt källarförråd blundande och memorera precis hur det kommer se ut när jag öppnar ögonen på morgonen. Jag är lite sådan tror jag, hemma är så himla viktigt.
Det bästa rummet är självklart mitt. Jag älskar mina tunna, skira gardiner, min älskade balkong som jag kommer äta min frukost på varje sommarmorgon och hur fint trägolvet är.

Näst efter det kommer skafferiet. Ett tvättäkta, mörkt och kallt skafferi som man nästan kan gå in i. Precis ett sådant jag drömt om, som jag sett i gamla barnfilmer och suttit i när jag varit hemma hos tillexempel Robban som har ett. Vårt är proppfullt med frukt, olivoljor, pärlsocker, riskokare, skärbrädor och choklad.

Sen ett mycket underbart litet ställe till. Ett litet krymsle. Det är min garderob. Det är det finaste garderob jag någonsin haft och den luktar god tvål och mig själv tror jag. Även om innehållet kanske inte alltid lyder mig så inspireras jag av att bara titta in där.
den enda liggande bild jag hade. mina tiamo klackar som jag använt kanske sex-sju gånger?

Ett annat fascinerande ställe här hemma är källaren. Jag har alltid gillat källare, de luktar så förbannat gott. Min är gul och vit och lång som en korridor. Det finns ett jobbigt cykelförråd och ett torkrum som är rena drömmen för nytvättatälskare som jag.
'
(de tre sista bilderna bara för att jag tror det blir en underbar eftermiddag. Nu ska jag göra fruksallad eller rostat bröd med marmelad och läsa bok)

önskade mig.

Idag fyller min mamma fyrtiosex år. Jag är nog den enda nostalgiska, jag älskar födelsedagar! Mest för den där känslan man får av att ha levt och berört och man faktiskt för exakt ett antal år sedan gjorde någon till föräldrar och säkert lyckligaste på jorden bara för att man föddes.
Har just varit och köpt en blombukett till mamma för 200 pix, helt galet fin var den och jag älskar ju blommor så jag kunde inte låta bli. Hon blev glad också, vi träffades för tjugo minuter sen när hon var hemma på lunchen.
De här fina krokarna fick hon från Anna när hon var här i helgen, eller egentligen var de till hela familjen men... Åh så fina de är. Från papperian i Nordstan.
Sen räknade jag och kom fram till att det var år och dar kvar tills min födelsedag. Så jag tröstköpte mig ett chokladhjärta från Kardemumma som jag nyss slukat.
Om jag fick önska mig några saker som jag bara skulle få nununu. Då skulle det vara bland annat:

Alla muminböcker, pappan och havet och kometen kommer till mumindalen speciellt. Får jag inte det nu ska jag önska mig det till studenten, till födelsedagspresent, till julklapp tills jag får dem. Eller så köper jag upp dem för alla mina pengar. Jag vill ha alla serviser också. Allt som har med dem att göra.

En pojke som spelar gitarr för mig och stryker min lugg ur ögonen.

Chips och choklad som inte satte sig på kroppen, utan bara smakade underbart.

Såpbubblor och gärna lite sommarvärme så att man nästan kan vara naken och blåsa runt dom på varandra.

En fjärilskyss. Vet ni vad det är? Det är när man kysser någon genom att luta sig emot den och blinka försiktigt så att ögonfransarna stryker mot den andres hud. Det tror jag skulle vara smått fantastiskt.

Biljetter till 30 seconds to mars i Sthlm fryshuset, 9 mars tror jag?

Det räcker nog där. Det är fint med önskelistor, särskilt på trista måndagar. Nu ska jag åka iväg till skolan och göra labb. Jag kommer förmodligen bli sen. Pysss.

i'll be there as soon as I can

och där vill jag somna nu
ska gå upp kvart över sex i morgon.
är hungrig för jag har beslutat att inte äta 24/7 utan istället 22/7, är på timmarna utan mat...
den här veckan som kommer är helt fullspäckad, känner att jag verkligen borde sova nu alltså. Ladda lite batterier så att jag orkar.
Bibliotek är ett väldigt vackert ord. Om jag blir sjukt rik någon gång vill jag ha ett sådant där bibliotek som Belle får av Odjuret i just den disneyfilmen, det är ungefär det vackraste jag vet.

lite fint med vinter ändå

Dagar som den här älskar jag vintern.
Kände mig lite som mumintrollet när vi pulsade runt ute på Arnön och gjorde snöänglar och drack varm choklad.
Nu blir det boken och en kopp te + SOFAlistan.

sunday sun's shining

Gjorde nyss en liten kardemummakaka i tonerna till soundtracket 500 days of summer. Underbart doftar det. Har också precis betalat lite räkningar (okej, EN), känns vuxet och lite läskigt. Nu ska jag städa mitt rum och senare blir det att åka ut till Arnön och övningsköra lite. Anna åker inte hem förrän 18.00 ikväll så vi hinner säkert med en battle i singstar till också. mmmmmm, har börjat gilla söndagar :)

11 a - det minsta rummet

I was in your arms
Thinking I belonged there
I figured it made sense
Building me a fence
Building me a home
Thinking I'd be strong there
But I was a fool
Playing by the rules
På kvällarna sätter jag på mr. Mayer på hög volym (eller melissa horn) och tar lite bilder.
Bland annat på mina nya lappade jeans, vår fruktsallad, pyjamasmode och fagra lockar.
känner mig lite trasig
lägger mig nu.
peace

glittersaliv.

dregglandes glitter. är det inte så vi vill leva. farligt alltså.
svälja sträva glitterkorn bara för att vårat saliv ska vara vackrare sen?
jo jag tror det
och vi vill ha någon.
förlåt
jag vill ha någon
som tar med sig undervattenkameran och gillar hur jag blåser bubblor under ytan
han tar mig hit.
till nyponrosor och villor från längsen
jag är fascinerad, ivrig och tyst. vill ta in allting
men det enda vi åstakommer
det är att se på varandra.
fast det finns inte.
kärlek är ändå en kemisk effekt.

bitterhet är så osexigt. ska göra världens godaste soppa med fruktsallad och grädde som efterrätt nu istället. men jag blir bara så rädd. för ibland känns det som om jag aldrig kommer känna igen.
kyss på lördag.

kärlek är ändå en kemisk effekt.


oh saturday, stay with me

I morse var jag på riktigt på spinning. Det var så sjukt jobbigt och blodsmak i munnen var ett faktum. Nu är benen alldeles möra och mitt hjärta är alldeles slut efter att ha behövt pumpa så mycket. Känns bra att jag överlevde.
Efter det gick jag, mamma och Anna till Legends för världens bästa brunch,ärligt. Det fanns allt!! Pannkakor, exotisk frukt, ägg av alla slag, kycklingklubbor, bröd, coleslaw, pizza, köttbullar, pastasallad, falukorv, thaisoppa och dessutom ett enormt dessertbord med chokladmousse, jordgubbar och tårtor. Bäst.

Känner att det var så himla skönt att den här lördagen blir så mysig när igår inte gick så bra. Jag vill inte gå ut i Karlstad mer känns det som. Stack från indieklubben med gråten i halsen och har aldrig kommit hem så rund om fötterna. Somnade när det fortfarande kändes som om jag åkte virvelvinden.
Jag är inte över dig än.
Nu ska jag läsa ännu en cancerbok.

elin och jag kommer tidigt till skolan...

puss

pojkar som gråter och flickor som tar dom i hand

när man är sexton år, då är det okej. okej att ligga i sängen och vara absolut övertygad om att det är försent. att man gjort sitt i livet och att det nu inte blir bättre än såhär. man kommer aldrig bli riktigt lycklig, riktigt lycklig, för man kommer aldrig mer kunna bli kär. man har glömt bort hur man gör, glömt bort hur det känns. och man beter sig som en undrande ska. man skriver meddelanden över hela den ångtäckta duschväggen, man läser sorgliga kärleksböcker och lyssnar på melissa horn och kent. det är okej när man är sexton. för efter det, efter den där åldern. då vet man bara att det faktiskt inte handlar om den rätte. för den rätte är i alla förälskelser, i alla förhoppningar och varje flyktig kyss.

men om man fyllt arton långa år. och ändå tror att man är känslosamt förstörd och att den rätte redan passerat. och om man inte då förstår det där, att det inte är försent. då är man ändå ganska sorglig. då kanske man kan fortsätta att skriva meddelanden på duschväggen.

ta en stund och fundera

tar det inte direkt lugnt. vill dansa
ska ändå lägga mig snart. vill somna sådär fort som igår. utan tankar , utan tvivel
så nu lägger jag ner julia friberg för idag.
börjar om i morgon igen.

heartshaped ballons and some dancing

känner peppen för i morgon
jag och helena diskuterar kläder på msn
jonna ringde och ville styra förfest
och just det, låten! 500 days of summer med bästis förut var underbar <3
dessutom! pappa känner ägaren av POPklubben och han ska ringa honom i morgon för ett litet VIP-snack så att säga ... <3
åh herregud. bilderna är av olika storlek. hjärnan pumpar och hjärtat rusar? tvärtom. partylistan på, peppar och laddar. är nervös. elena och jag ska skaka rumpa. badass på.

oh dear, can't stand mornings

åker till skolan
ägg, nyponsoppa,polarbröd
hög tofs, röda ögon
borde kanske använda klackar lite oftare, har träningsvärk i min kära rumpa idag.
nu blir jag sen...
längtar tills jag kan ha min kånken igen
fortfarande sen.

lite modelling. finns inget sådant ord men orka.

har just kommit hem från modevisningen på uno. är helt slut, men åh så kul vi hade det. dansade, posade och fnittrade. modellivet kanske är precis så glamouröst som vi alltid trott, eller inte.
jag orkar inte ens plocka upp min kamera, men jag vill ändå på något sätt visa hur fin sminkning veronica gav mig <3. så jag fotoboothade den helt enkelt.
nu väntar soppa, semla och en himla massa mediekommunikation när det enda jag vill göra är att krypa ner och sova. jävligt bra träning det här med modelling alltså.

jag ville.


aaaah.
ge mig
ta mig
dra i mig
nudda vid mig
andas på mig
va i mig

jag var nere men uppe på fem.

Jag har sådan himla lust att konsumera. Helt galen.
Vill sticka till myrorna och frossa i jeansskjortor och stora läderväskor. Eller dra till en marknad i någonstans och köpa billiga gladiatorsandaler med nitar på. Helst vill jag också åka in till stan just nu i detta ögonblick och köpa mittcity-konsums skagenröra, kan vara den godaste någonsin.

Men jag ligger i soffan och dricker te och äter apelsin. Typiska sjukgrejer. Orkar inte vara sjuk längre och nu har jag smittat mina vänner också, suger. Men jag har faktiskt mitt favorittäcke, det med djungeltema, helt grönt och fint och man vill bara gosa in sig i det.

I morgon är det modevisning, hjälp. Blev lite nervös i detta nu men äsch, bästa musiken, roligaste gänget och härliga kläder, blir baaara kul!
Ett råd också.

pure baby.

godnatt alla fina
jag och mr.mayer lägger oss nu och filosoferar.
gjorde egen body scrub av majsolja, havssalt och citronskal förut, luktar ljuvligt och är mjuk som en liten hundnos nu. den här måndagen blev inte så illa i alla fall. Sen bidrog det ju att jag hade teorilektion med mhggmhsdhdf-fin, haha.
i morgon - tisdag.
starta upp med god frukost.
börja 10.40
ingen vill läsa sånt härrr. slutar nu.
KYSS

lite underbart

den mittersta bilden är så underbar att jag vill gråta bara jag ser den. det är verkligen en sådan bild som man vill lyckas ta, den känslan är bara så... Hennes händer och hans lockar.
Och äggen, älskar äggen <3
och familjen annorlunda, de är helt underbara allihop!

en gång när jag var sjuk

Jag luktar lunginflammation.
Värsta doften någonsin kanske.
Festivalsjukan 2008. Jag fick en värre version av Saras förbannade förkylning. Minns att jag svettades floder men frös som ett helvete. Såg på Arn med fyrtiograders feber och kräktes upp min antibiotika. Kunde inte sova i mitt eget rum eftersom det luktade så mycket sjuk.
Sen var jag rätt liten också. (kolla mina feberglansiga ögon och korta hår!)

everydayprobleme

Skulle vilja dyka ner under ytan. Vardag blir så oerhört oöverraskande och förutsebart. Även om man spelar partymusik på lunchen. Dock händer det ju en del roliga grejer den här veckan. Eller ja, en grej ?... Modevisningen på onsdag blir nog riktigt rolig om än lite pinsam. Nu ska jag snart cykla tillbaka till skolan och redovisa om hjärtat. Känns ändå okej, vi brukar ha kul då. I kväll blir det körskola, mamma vill att jag ska boka en körlektion men det vågar jag inte.
det där är ungefär vardag. Man är under ytan och ser inte hur vackert allt är egentlige för kroppen rör sig utan huvudet som bara tänker på att allt är sig likt. Vi skulle kunna vakna från en koma och vår kropp skulle känna om det var tisdag eller lördag. Sådär bara, på ett kick.
Måste cykla.

RSS 2.0