en tisdag vecka 9.




Sitter i den gröna soffan på förskolan och äter långsamt ett geléhjärta. Har lite välbehövlig rast efter att ha varit här sen halv nio i morse. Jag gillar att vara här,  jag trivs bland de få barnen. Idag har vi varit ute hela förmiddagen i solen också, man bara "vart har du hållit hus??!!!" Så sjukt gött att dessutom vakna av en solröd himmel och cykla hem innan den går ner. Detta ljus alltså, starkaste drogen. 

I övrigt jobbar jag varje dag den här veckan ovanpå alla reseförberedelser, träningar och familjeavsked. Igår somnade jag och M innan klockan elva efter två Heroes-avsnitt, det liksom bara händer inte oss egentligen. Skönt dock! Även klart nice att lönen trillade in idag. Nu vill jag bara hålla i den tills vi åker. 



PS. Använder snapchat nu, heter julviva. Knut är tydligen min bästa vän. 

tja, lär missa bussen.

 
Alltså ni borde böna och be om att få lyssna på min playerz-lista på spotify, den är sååååååå bra! Nu måste jag springa, jobbet kallar osv. Hörs världen!

preparering.




Hej ni fina!

Igår jobbade jag öppning till klockan fyra på Twilfit. Står och räknar timmar och lön och tänker ut exakt vad jag kan spendera den på i Thailand. Åker om 11 dagar! Handlade på Apoteket igår för över 400kr vilket ju är väldigt sällan... Men solkräm, handdesinfektion, vätskeersättning och annat plock kändes på sin plats! Blev också glad för igår fick jag veta att jag fick sju pass till innan vi åker på twilli. Har börjat tycka det är kul att jobba!! 

Efter jobbet gick jag till Sats och mötte mamma. Vi gick på spinning och ABSolution vilket var så jävla jobbigt att det nästan inte kändes värt. Men smärta är ju svaghet som lämnar kroppen så att ... Mamma hade i alla fall köpt smoothie från Zest (bredvid Sats) som vi slurpade i oss efteråt medan vi hämtade andan. Åkte sen hem till henne där det var tomt eftersom både papi och Max är i Stockholm. Mamma gjorde pannkakor och sen låg vi i sängen och åt chips och läste tidningar hela kvällen tills Mike kom och hämtade mig. 

Vaknade nu med någon slags fruktansvärd träningsvärk och hungersug. Ska göra frukost, prova sommarkläder och kolla hotell på Koh Chang. Jobb sen i eftermiddag! 

dagis, dans och inventering.


Är på förskolan Vitlöken och jobbar idag, himla spännande och kul. Har saknat att få jobba med barn. Har redan idag fått höra: 

1. Du har svart hår som växer ut på ditt ljusa (om min utväxt). 

2. Du är ju inte ens en vuxen (vet inte om det är bra eller dåligt). 

3. Bor du ens i Sverige. 


Igår var jag ledig och hängde med Helena och Linn på stan. Det är kvalité det. Köpte ringar för 40kr, åt skagenbaguette och snackade sönder munnen.  Sen åkte jag hem och gjorde scones som Mikey fick smaka när han kom hem, vrålgoda!!!!!! Stressade sen till gymet och gick på awesome Body Jam. Hade glömt sport-bh och handduk.............. Inventerade sen på twilfit med Marie, Maguie och Maria. Marie hade köpt pizza och Cola så det hela gick ändå ganska fort. Helt jävla bra dag alltså!!

Observera att jag inte skrivit något om den FANTASTISKA solen igår. Förrän nu då..... Pussa! 

a little bit of heaven.



Vaknar och solen lyser in, lycka!!!!!!!

playerz.

 
Hej gänget. Jag sitter i soffan med lockat hår, huvudvärk och en jäkligt bra spellista in the making. Vilken låt får jag inte missa tänker jag och letar igenom hela spotify. Har käkat knäckemacka med gurka på, woop! Ikväll kommer Rickyboi och Jollan hit och käkar hemlagade hambugare, så värt att tänka på kommande fem timmar på älskade workie. Har varit ledig för länge nu, behöver längta hem till soffan igen för att njuta av den (alltså inte njuta av själva soffan då eftersom den är odrägligt oskön).
 

Jag har beställt en novell också. Vuxet va, eller? Väntar på sms från bokus om att den ska kunna hämtas i ett litet paket här i närheten. Den är bara 20 sidor och heter Djuret. Niotillfem har skrivit den och jag kommer säkerligen älska den. Har inte vågat mig på att läsa något sen Kristian Gidlunds postumt utgivna bok. Ska dock plöja så många fina i Asien, bara tre veckor kvar nu! Nej, nu är det dags för lite fil och musli och sen cykla till jobbet. Ha en grejt dag och lyssna på bra musik (bilden är weheartit). Tja! 

mitt 2013: augsti

Augusti började så himla mörkt och tungt. Jag satt på en sten i en dunge vid ett pendeltågsspår och tårarna rann nerför kinderna och jag sa att det inte gick mer. Det gjorde så fruktansvärt jävla helvetiskt ont att såra så mycket, men jag var tvungen, det var dags. Julia och Fred hämtade hem mig och dagen efter kom mamma och pappa upp till Stockholm med en gammal tv och köpte indisk mat till mig. Livet var i paus och bara nu i skrivande stund kan jag minnas smärtan av alla minnen som flög i rapidfart på näthinnan i de där dygnen.
 
Tillslut åkte jag i alla fall hem.
 
 
Av någon konstig jäkla anledning smsade Maria mig 6 dagar efter att jag gjort slut och frågade om jag ville med på Top Cats på Café August. Konstigt i så många nivåer. Mary och jag hade ju liksom inte hängt alls mycket sen Stöten, där vi träffades och så lyckas hon pricka in den perioden. Pretty fucking awesome. Jag bjöd ut mig som det största fuck-upet och lovade att bli berusade och gnälla. Hon sa "kom bara". Bäst. Vi dansade i regnet, åkte raggarbil, dansade på Koriander och på kvällen mötte vi upp Mikey som jag längtat lite efter.
 
 
Fredrik var hemma i Värmland samtidigt som mig och fick även han lyssna på miljarders tankar om mitt liv och så åkte vi bil i regnet.
 
 
Samma helg fyllde Veronica år och hade supermysig fest hos sig och Jakob på Strand. Sen gick vi till Jaguar på kvällen och hade dansgolvet för oss själva och en människa välte ut en Heineken över mig. Hade dock så himla kul med alla brudar och åt kanske fem tårtbitar på festen innan...
 
 
I lånad M-tröja åkte jag till Arnön och vilade ikapp lite, lät tankarna sakta komma tillbaka. Plockade en bukett av blåklockor, prästkragar och luktärt. Hade foppatofflor på fötterna...
 
 
Vi umgicks lite fast vi försökte ta det långsamt. Det gick sådär. Var ju redan kär fast jag inte ville erkänna det för mig, honom eller er i världen.
 
 
Vann de här underbara skorna från Vagabond som var specialdesignade av Hanna Stefansson vars blogg jag läser. Älskar dem, när är det vår igen?
 
 
Jag fyllde år och mamma, pappa, Max och morbror firade mig. Var sådär lagom mörbultad psykiskt men älskade att ha dem nära. Älskade inte denna tårta.
 
 
Sarah och jag åt frozen yoghurt med lagom mycket topping på i Humlan en dag. Så jäkla mysigt, somrigt och fint. Tror vi satt där i flera timmar och bara pratade om allt som hänt och skulle hända.
 
 
Tränade vidare. Mindre men ändå lite. Fick i dessa svängar också tjänsten på Ringen vilket gjorde mig supernervös men också så himla stolt och glad!
 
 
 
En helg kom han till Stockholm och vi gick på dejt på Naturhistoriska, drack öl på Trädgården med Sara och Måns och lunchade med Julie och Fred på Bondegatan i värsta solen. Så himla fint. Sen följde jag med till Karlstad för bara några dagar. Spelade frisbeegolf med Filip och Maria, vilket var så himla kul och höll på att dö av pirr när han kom i sina jobbkläder och kastade längre än alla mina kast sammanslagna. I sin keps, mjukisar, med bilen parkerad, med sitt skratt, med sina kyssar - han höll på att ta död på mig. Augustis sista dagar spenderade jag råförkyld, med nedsatt lungfunktion och avsvimmad på Gripen. Den 31 augusti sa han "men Julia, det vet vi ju båda att vi redan är tillsammans". Så fort gick det. Så bra är det.

5s.

 
Hej lille du. Välkommen till ditt nya hem. Din matte/moder är en snäll person, kommer kanske tvinga dig ha en del onödiga appar och nöta ut instagram. Hon kommer ha en hög ljusstyrka hela tiden vilket kommer ta på ditt batteri och energi. Hon kommer också tappa dig i marken. Var vänlig inte dö då.
   Som ni ser har jag en ny telefon! Är glad faktiskt, lite ledsen över min gamla fyra som la ner efter en lång tids sjukdom aka sprucken skärm men tror att jag och femman kommer trivas. Kvaliteten på bilderna är maagisk!?!
 
Igår åkte jag och Mikey ut till Edeby och fick tacos av Mirja och Robin i deras nya fina hus. Lyx lyx lyx att bara hänga där, dricka blåbärsmuffins-te och bli varm av kaminen. Prata sommar, grillfester och häng på deras altan. Kan inte bli annat än grejt tänker jag. Och på tal om grejt kanske vi blir bjudna på käk ikväll också, fast borta hos Joline och Richard. Fast helt ärligt måste det ju vara vår vecka att bjuda?...... Det är ju superkul men vi är så jävla dåliga på det hehe. Mysigt i alla fall att bjuda sina kompisar på hemlagad middag mitt i veckan och bara hänga. Jag bara surfar på vågen av att Michael har så himla himla fina vännner.
 

ska ut och springa (kanske).

 
 
 
whats up people? Vet inte om ni märkt det men det är för tillfället snöstorm ute (OBS överdrift men det är sant att det snöar). Detta är ju inte bara lite otur eftersom jag sitter här i löpkläder redo för att springa lite. Yes it's true. Linne, långärmad tröja och lager2-tröja ska gömmas under en tunn jacka som en gång var mammas. Ska jag ha mössa? Kommer jag ens springa? Jag tänker att jag ska vara nöjd även om jag bara springer lite och sen går. Får alltid så jäkla ont i fötterna när jag inte sprungit på ett tag på grund av att jag har pronation på mina fötter, alltså typ viker dem inåt. Jaja, antar att det bara är att kasta sig ut, har lite tidspress också så precis just NU vore det bra om jag snörade på mig skorna. Hörs sen då!

lite innan godnatt.

Sitter i soffan lite för pigg. Klockan är ju över tolv men jag är ledig imorgon och så råkade jag ju somna till ljudet av av Michael och Richard som spelade COD förut... I TVÅ timmar. Ganska trött tjej som inte kunde sova alls inatt på grund av nervositet och ont i huvudet. Hatar att slänga mig mellan täckena och fylla de få stunder av sömn med drömmar om att komma försent. Så nu sitter jag här lite för pigg och tuggar på några physalis och vill boka tågbiljetter. Känner mig så grymt nöjd med att vi hittat flygbiljetter till och från Thailand för 11 000 tillsammans. Så grymt jäkla bra och skönt att ha det betalat och nu bara kunna fokusera på roligare "utgifter". Som paraplydrinkar, dykning och hink&spade. Snart är vi där! Nu gäller det bara att kamma in så mycket jobbpass som möjligt för att ha någon vettig livsstandard när vi kommer hem också...
 
Nu ska jag i alla fall krypa ner bredvid min man. Lyxen i det alltså! I morgon väntar tvätt, mer tågbokning, träning och häng med Lizz. Och ja, någon slags innebandy på kvällen tydligen, tjoho!

mitt 2013: juli

 
Juli började med födelsedag för P, ett antagninsbesked som berättade att jag hade kommit in på Personalvetarprogrammet i Örebro och med lite panik.
 
 
Jag sprang, verkligen sprang 4,5 kilometer och var så megastolt över mig själv. Låg på gräsmattan utanför porten minst en kvart innan jag kunde ta mig ner för trapporna till lägenhet. Gjorde det dessutom på 27 minuter vilket gjorde mig om möjligt ännu mer stolt.
 
 
Var brun och kunde bada nedanför mig, ibland är Lidingö så jävla bra.
 
 
Jobbade på brännan vid mina älskade smultronplantor från mormor och Nöne på balkongen. Varvade med några timmar på Twilfit i Huddinge då och då, är ju inte känd för att jobba ihjäl mig.
 
 
En dag hämtade Max upp mig i Norrköping med pappas bil och vi åkte till mormors sommarstuga i Kaggebo bara han och jag. Kan ha varit en av de skönaste veckorna på hela året. Bara äta frukost som serveras på kattbricka precis som när en var fem år, bada i poolen och göra bomben så det skvätter på barnfamiljerna, åka ut med deras båt och bada med hundarna i havet, äta smultron, cykla på de gamla cyklarna, plocka blåbär på gården, äta grillat och egengjorda pommes. Jag glömde min telefonladdare hemma och tog inte en endaste bild. Sista kvällen åkte vi till Stockholm och åkte vattenskoter med pappa på Älgö, också toppklass.
 
 
Jobbade i långkjol och med blåa detaljer. Nära semestern!
 
 
Jag, Patric och Felix gick till Koh Phangan en kväll och drack sånna här, åt svingod thaimat och gjorde gifs en min telefon. Innan hade vi slappat i Vitabergsparken och läst Nöjesguiden och tittat på folk sommarstyle. 
 
 
Julie och jag kämpade på med träningen, sprang intervaller på deras fotbollsplan/löpbana och svettades ihop med rosor efteråt. Så fina ju!
 
 
En kväll efter jobbet hämtade Felix upp mig och vi åkte en bit in i skogen till sjö där vi kvällsbadade. Det var så stört jäkla varmt och vi hoppade från klippor och simmade runt som små fiskar. Älskar sånna kvällar på en jobbdag.
 
 
En morgon plockade jag körsbär från Patrics föräldrars trädgård och tog med till jobbet. Räknade ner tills semestern skulle starta och hade citrongul tröja.
 
 
Sista jobbdagen och kvällen innan hade jag köpt en låda med öl och tagit hem till mitt favoritpar. Sista jobbdagen hade jag fått låna ett par jeans av Julia som jag ä l s k a d e. Det var 25 grader ute...
 
 
Första semesterfrukosten på balkongen. HIMMEL VA SKÖNT. Åkte sen in till stan och firade med sushi med Sarapupp!
 
 
Hur somrigt?!
 
 
Sommarlunch. Bästlunch.
 
 
 
Åkte till Lidingö Centrum och köpte en bok innan jag packade väskan för att åka till Finnhamn där Patric jobbade. Satt där på en bänk i kvällssolen och njöt, bevittnade en gräsbrand på land och lyssnade på musik. Finnhamn var så himla fint och vi hade kul, jag hade tredubbla tröjor och satt bredvid hans kollegor och lyssnade men frös ändå lite på insidan. Dagen efter åkte vi till hans familjs sommarstuga och njöt av blåbär, raggsockar, grillat och båtturer. Känns helt jäkla konstigt att skriva om. Juli 2013 var så himla konstigt. Att vara på Finnhamn just då var så himla rätt. Att åka till Fjällbacka två dagar senare också. Det är svårt att förklara och det gör ont och är fel. Men ändå inte. I alla fall..
 
 
Åkte till Fjällbacka med Julia, Fredrik och Svedin. Bodde helt underbart i Fredriks familjs hus med bästa läget. Packade ena dagen ihop oss i båten och åkte ut till ö och bara solade och badade hela dagen. Hittade sjöstjärnor, aktade oss för maneter och gick utflykter på ön. Jag kände att det var något med den där Michael.. 
 
Plötsligt brottades fjärilar och ångestkänslor i magen. På kvällarna drack vi vin, hade räkfrossa, fiskade krabbor och spelade Alias. Hela semestern blev så snurrig av att två personer råkade bli helt jävla tagna av varandra. Jag tänkte dock in i det sista att det inte var något och njöt av fina Fjällis, av bergen, av mina vänner, av närheten till bageriet och att lyssna på musik.
 
 
Julie och Fred var vackra som alltid. Hur fin sommarkväll för övrigt?
Sen åkte vi hem, satt i bilen och tänkte "nu är det över, bra". Lyssnade på musik och råkade se honom i backspegeln. "nej det brinner inte i mitt mellangärde". Sen släppte de av mig, hejdå vänner och bekanta. Sen kom den självklara tanken att jag bara var tvungen att träffa honom igen och att det skulle innebära att jag var tvungen att göra slut på något som varit jag i två och ett halvt år. Men då tog juli slut.
 
Jag vet inte hur kodexen för att skriva om det här ämnet är. Min blogg har ju tagit en liten paus och därav har besökarantalet sjunkit vilket gör det lite lättare att vara helt ärlig. Jag vill inte riva upp något, inte skada eller såra all over again. Vill bara berätta om mitt juli och vad som hände. Jag blev kär i en annan.  Och det var på alla sätt sådär fint och ljuvligt som ny kärlek är. Men det var också samtidigt jättesvårt, krångligt och gjorde ont. Än idag har jag dåligt samvete även om jag nu vet att jag och P inte skulle varit ihop för alltid. Men det gör ändå ont att såra någon som jag höll av så himla mycket.
 

en helg i stockholm med dans, räkor, konsert och vänner.

 
Nej men alltså vilken härlig mobil-bilds-kvalitet á 2009 typ. Kan inte låta bli att älska det lite dock. Helgen i Stockholm var fin. Hånglade sönder min man till Ellie Gouldings ljuva stämma i fredags på Fryshuset innan vi gick till Little Persia (förut mitt standardställe när jag skulle ta med en ny stockholmare på bar på Söder) där vi satt och myste i en soffa och drack öl tills ögonen föll ihop av fredagströtthet.
 
Lördagen spenderades halvt i sängen, vi sov till halv ett vilket inte hänt på cirka fem år känns det som. Tvingades oss sen ut i regnet och begav oss till ZinkybinkyZinkesdamm. Där svävade jag runt på moln inne på Judiths second hand och kände mig snål pga av uppkommande resa. Fanns så mycket fint! Mikey fick i och för sig uppleva samma drömtillstånd när vi gick några dörrar bort till Judiths Herr... Hittade för många fina jackor som han passade i men plånboken hade lås på sig. Sen åkte vi till bästa Liljeholmen och handlade massa goda räkor, skagenröra, vindruvor, ost och salta pinnar. Tog med oss allt det goda och åkte hem till Juls och Fred!!! Dani slöt upp med vin och öl och sen bara satt vi där och åt och drack innan vi var tvungna att dansa lite. Visade sig självklart att jag och Julia hade samma favoritlåt för tillfället! Sen drog vi till Stureplan och Jullan tog oss till Obaren där min IDOL Hanapee stod för musiken, vilket hon dessutom gjorde med bravur. Efter ett antal drinkar, några öl och fööör många Oskar Linnros/Veronica Maggio/Bootylicious/No church in the wild gick det inte längre att sitta still utan vi dansade alla vid bordet. ÄLSKADE DET.
 
Älskade inte söndagmorgon.... Vaknade upp bredvid en medvetslös och sprang ner till ICA och sa hejdå för nu till fina Danny och handlade lite basic frukostprylar till min lillebror och hans kompisar som tar över lägenheten söndagar-torsdagar nowadays. Kom upp till lägenheten, 30 minuter tills runningmode och hinna-med-bussen-hem. Pojkvännen har duschat i en halvtimme. Bråk, tårar, stresstädning, packning, kaos en timme senare sjunker vi ner på swebussätet med endast en 200grams chokladkaka att stoppa i magen. Vi överlevde genom att ladda ner roliga mobilspel (Flappy Bird?!!?) och sova mot varandras axlar. Kom hem som vänner, städade fortet vårat och åt fyllda paprikor och såg på Californication.
 
 

RSS 2.0