Lediga dagar asså

Jag är ledig. Alltså livet! Verkar inte vara så varmt i Spanien men då blir det lättare med träningen. Bestiga lite berg och cykla lite, varva med bokläsning och mys. Nu har jag precis vräkt i mig kex och brie och ska försöka sova lite. Godnatt!


pilates.

Sitter i myströja, tights och stora sjalen och väntar på att pilatespasset ska börja. Hoppas på ett skönt stretchpass men vet att både min ömma rygg och magen kommer få jobba hårt. Blev faktiskt förvånad över intensiteten förra gången, kul!

Kvällen kommer sen innehålla soppa och tristess. Har inget internet, inga serier på datorn och framförallt ingen favoritpojkvän att mysa med. Får väl baka något bröd och kanske kolla om communitysäsongerna, igen. Vi får se.


just get up and get through the pain with a smile.

Aj aj aj. Jag ligger fortfarande kvar i sängen, behövde veeeerkligen sova ut. Nu vore det dock bra om jag pallrade mig upp, åt lite frukost och åkte hem och började packa och tvätta inför cadaques!! Känner dock att både rygg, armar, ben och mage kommer vara totalt oanvändbara idag, så mycket som de värker! Har alltså ännu inte rest mig upp så antar att jag inte ens känt en tredjedel av hela träningsvärken, omg.
Vägde mig igår och insåg att jag nu är två kilo ifrån hur mycket jag vägde när jag åkte upp till stöten. Åtta kilo ner från förra sommaren. Känner att det kanske räcker nu, jag är stark! Ska även dricka hundra liter sangria och äta chips varje dag i Spanien. Like a boss.


vecka 21 helg!

Var på Grönan i fredags och såg movits! Ett bra liveband även om scenen kanske förminskade dem och deras musik lite mer än vad en klubbscen skulle gjort. Blev också så jävla glad när Afasi och Frej sprang in och sjöng deras nya låt limousine tillsammans! Efteråt åkte juls och jag Jetline och Twister innan vi mötte upp grabsen på Tyrolparken för några öl. Nu är jag och Patz i Huddinge och njuter av lagad mat, frukostar och varandra. Jag har precis avslutat min 7dagarsvecka och nu väntar ledighet!!!!!!


Den där dagen i veckan.

Solen tittar fram mellan molnen och jag kan äntligen sätta på mig solglasögonen igen. En bra låt shufflas fram och jag får sittplats på banan. Kroppen är helt slut och jag kunde inte komma upp ur sängen för en timme sen. Men ändå lite fredagskänsla där inne. Snart öl, snart musik, snart vänner. Och imorgon - sovmorgon! Idag blir det åtta timmar och i helgen är det sex på Twilfit så fjorton timmar to go innan jag är ledig. Jag hoppas ikväll blir kul, fast det handlar ju alltid om en själv det där. Ska peppa mig med att släppa ut håret och dra på lite smink vid halv fem då jag slutar. Men tills dess, baggyjeans och myströja på och lek med barnen!


sista pulsen.

I morgon är det sista dagen på dagis för denna gång! Alltid lika underbart och sorgligt. Skönt att slippa gå upp svintidigt, alltid ha ögon i nacken och äta lunch 10.30. Sorgligt för att jag älskar de där ungarna, jag skulle liksom helt klyshigt försvara dem med mitt liv.
En dag som denna är jag dock glad att det snart är över. Timmarna har tickat så långsamt och jag var supertrött när jag pallrade mig hem vid 16.45. Åkte en station längre på banan och svängde in på sats. Det blev 20 minuters crosstrainer, 30 minuters effektiv styrka (mage och lite ben) och avslutade med rodd i 10 minuter. Kände mig så jävla mör efteråt. Visste dock att sista pulshöjaren väntade mig på hemvägen, nämligen denna djävulstrappa. Så mycket längre än den ser ut och helt omöjlig att inte bli andfådd i.

Nu ska jag i alla fall släcka lampan och gosa ner mig i mina täcken. Nätterna går åt till så himla mycket framtidsplaner och känsloutredning. Drömmarna tar mig just nu bara bakåt i tiden och drar i massa knutar. Känner mig nedtryckt av ett mörkt moln och tror att det enda som kan hjälpa mig är Movitz i morgon och Spanien om mindre än en vecka. Vill så himla gärna försöka.


en vanlig tisdag.

45 minuters övertid på jobbet.
Powerwalk och hopprep.
Pannkakor med färska hallon.
Filip och Fredriks podcast.
Community och crunchy corn.

Så kan en tisdag också se ut. I morgon kommer Patric och ljusar upp min tillvaro och jag gör sista dagisstängningen. Det är en konst att få heltidsjobbsdagar att få någon som helst mening tycker jag. På eftermiddagen är jag så enormt trött och behöver egentligen bara hem och äta. Promenaden i dag rensade dock skallen lite och det var skönt. Diset låg som ett lock över mitt sund men luften var klar och skön. Ska ta fram lite sån luft nu precis innan jag somnar.


mysig söndag.

Idag har Julie och cyklat runt GLAM (älskar uttrycket jag lärde mig i veckan som står för Gröndal, Liljeholmen, Aspudden och Midsommarkransen) i sommarklänningar. Stannade till vid ettsnåret för stor frukost med skogsbärssmoothie, croissant och goda mackor på mysiga stället ett skafferi. Åkte sen till Winterviken och knallade runt i deras trädgård och tittade på deras vackra lokaler inför Julie och Freds bröllop, som för övrigt varit dagens samtalsämne. Buketter, klänning, kostymer, ställen, mat, tårta osv har behandlats med både delade och särskilda åsikter. Kul ju!
Nu ska jag i alla fall sova. Har tre stängningar på dagis och två på Twilfit nästa vecka... Alltså vad blir det? Som tur är hägrar ju ledighet sen tack och lov. Sov gott nu i alla fall alla vänner.


"you can have the worst crap in the world happen to you and you can get over it. All you have to do is survive"

Skulle jag vara med i serien skulle jag ha ett stort problem med väljandet av om det skulle bli Jackson, Derek eller Alex jag hamnade i ett oncallroom med först. Dödligt heta. Jackson var i och för sig jävligt vass i kvällens avsnitt, men Alex har ju liksom alltid varit min favvo. Även om Derek är den man kanske skulle vilja spendera livet med. Japp, är beroende. 

hard working woman.

Försov mig så jäkla hårt idag. Hade 15 minuter på mig så lyckades ändå bre två knäckebröd med messmör som jag slängde ner i en plastpåse. Behövde inte ens springa till banan! Gick min nya genväg och njöt till fullo av allt det gröna, så himla himla fint! Känns som jag tar vara på den här våren verkligen.


att resa med mami.

Bokade precis flygbiljetter till mamma och mig, till Spanien bär det av om två veckor. Absolut värt att jobba lite för. Tänker mig att vi ska kombinera en dag med storstadspuls i Barcelona och sen åka till fiskebyn Cadaques där vi ska bo i fyra nätter. Cykla på morgnarna, ligga vid poolen på eftermiddagen och dricka för många drinkar på kvällstimmarna. Har haft ett sånt enormt sug efter att åka utomlands och nu passade det så himla bra den där veckan. Suger till i plånboken men kanske just därför jag kände på mig att två veckor på dagis behövdes? Nu ska jag i alla fall krypa ner i sängen, finns inget som mina två täcken plus en filt med fågelsång utanför fönstret. 05.15 ringer klockan i morgon, skönt att sluta tidigt i alla fall. Ska se om någon vill ta med mig på ett glas vin innan jag ska hem och däcka. Städning, vilning och träning står i fokus denna helg. Hoppar Örebro fast jag saknar Patric och tänker att vi ses ju när han kommer till Sthlm på torsdag. Lustigt det där hur man skapar ett eget liv och blir två individer, kanske både nyttigt och läskigt.
Peace människor. 

förskolans dag.

Idag är jag pepp! Sovmorgon hos Jonas efter en supermysig kväll och idag är det förskolans dag!!!! Minns från förra året att det verkligen var en av höjdpunkterna, och idag blir nog likadan om man kollar in väderleken. Stänger ikväll igen och har öppning i morgon så jag vet en tjej som kommer vara trött men let it be. Bara kör!


everyone will hurt you, so you just gotta have to find the ones worth suffering for.

Apati. Puls som skenar. Sorg. Ont ont ont. Vad är det med mig? Livet leker väl? Tänker på dig, tänker definitivt på mig. Svåra val. Eller? Jag vill som vanligt ha hela kakan och spara den samtidigt, dricka från både drinkarna, gå på båda vägarna. Skräcken över att missa, offra något som aldrig kan komma tillbaka. Samma känsla som alla har eller bara specifikt för mig? Hur gör man? Frågorna sträcker sig över alla val man gör. Valen att göra ett aktivt val. Jobba eller vara ledig. Dansa eller springa, äta eller att svälta, umgås eller isolera sig. Det är de valen som klumpar sig i mig och får mig att sjunka ihop någon millimeter när jag tänker på det. Ensam i det. Onämnbart. Och så tänker jag på dig.


trädgårdsdans.

Igår gick Julia och jag till Trädgården och jag hade typ min roligaste natt på så jävla länge.
Det bästa är att jag inte ens minns när denna bild togs. Tycker bara vi ser så jävla glada och vilda ut. 
 
Sjukt mycket dans, sjukt sköna människor, sjukt dyr öl och så jävla fint. Julia fick en brownie i håret och jag ville egentligen bara gråta av lycka för att jag var ung, full och kände mig så jävla snygg i Julies klänning.
min bebe.
Jag minns att jag såg termometern på Gondolen någon gång på natten (när i helvete då?) och den visade elva grader. Jag frös inte ens sekund. 
 
Att vi sen kom hem klockan fem från en efterfest och gick och la oss när solen gick upp hör ju också till. Och att min bh togs av på dansgolvet och hamnade i handväskan. Behövde kunna shejka tror jag anledning var. 

när dagen efter är samma dag som allting egentligen hände.

Jag är så jäkla trött nu efter fem timmars sömn, bakfylla och jobb. Ska krypa ner i badet och sen hoppa ner i sängen med community, morötter och dip plus smörpopcorn. För att jag är ung en gång och för att det är mitt nya mantra. Pirr i magen på grund av det. 

med Oskar i lurarna påväg mot Twillan.

I morse vaknade jag (av mina alarm i plural) vid nio-snåret och såg att solen lyste. Gick upp och skrapade ihop lite frukost av mitt sorgliga kylskåpsinnehåll och gjorde mig i ordning för att gå till gymmet. Julia smsade och det slutade med att jag tittade på det senaste avsnittet av grey's, som var så JÄVLA BRA. Tårar vid minst två tillfällen, älskar de där människorna.
Gick sen till gymmet och hade lite mer tidspress, inte bra då jag haft magkatarrskänningar på sistone. Tog i alla fall ut mig så jävla hårt och varvade styrka och kondition med fokus på ben och mage. Tänker för mycket på vikten, måste hitta andra belöningsformer än minus 2 hekto på vågen.
Gick hem och duschade och tog med mig lite kläder och en flaska vitt innan jag hoppade på banan. Nu är jag snart i Huddinge där jag ska köpa en Subwaymacka och sen jobba ynka två timmar. Efter blir det grill och mys och ikväll Trädgården. Har inte varit där innan så ska bli kul! Bra början på lördagen har det i alla fall varit!
Ps. Mormor smsar och säger att hon köpt tomatplantor, bäst!


vår/sommar -kväll på riktigt!!

Sitter i skrivande stund på en parkbänk och njuter av livet. Har just gått på en timmes promenad vid vattnet och verkligen tagit in allt det gröna, vitsipporna, barnen som leker barfota vid sandstranden och värmen. Alltså denna vår är som ett jäkligt efterlängtat barn. Och på tal om det har jag under lyssnat på Filip och Fredriks podcast som till 99 % handlade om att Filip ska bli pappa! Måste börja lyssna på dem igen nu när de finns på spotify, de var hela min förra sommar och jag grät till deras 100 podcast.
Nu ska jag i alla fall gå in med min avbrutna kvist magnolia och laga lite mat och titta på återstående underbara avsnitt community. Är så kär i Abed att det är underbart. Kanske har det även kommit ett nytt avsnitt grey's?
Hoppet finns, än är det några timmar ledighet kvar!


bara minnen.

Efter fyra dagar i Örebro och fem i karlstad står jag nu på tuben i Stockholm igen. Örebro har varit så himla mysigt, känns som jag får fler vänner där varenda gång jag åker dit! Det var även så jävla skönt att ha några fler dagar än den där vanliga fredagskvällen, lördagen då allt ska hända och sen söndag. Igår åkte jag, Felix, Jessica och ett stort gäng av Jess kompisar på kosläpp i Askersund. Det var himla mysigt och man fick bulle och mjölk så vi var nöjda. Och i onsdags gick jag, Patz och Felix på stan en stund och sen träffade jag mys-Ebba och åt kolakakor. Avslutade kvällen på kåren med öl och hockey.
Men nu är jag snart hemma och min ledighet är slut. Nu ska det bli sju dagars jobb innan det äntligen blir helg. Ska försöka hinna träna och fånga så många soltimmar som möjligt! Men nu, hoppa på banan och vara glad åt veckan som gått.


just bara sån jag är.

Sitter på deras balkong och lyssnar på regnet. Är blöt i håret efter promenaden och sträcker på benen i träningstightsen. Jag såg min första gullviva för denna sommar idag. Först såg jag den alldeles ensam under det häftiga vårregnet men alldeles bakom, i rabatten, stod kompisarna i en klunga och lyste gula.
Det gjorde solen också, som följde mig på håll hela vägen. Regn över mig och sol i väster. Jag hoppas han vill ha mig, för jag vill ha honom.
Intensiv och envis. Så skulle du beskriva mig. Hungrig på liv.


the perks of being a wallflower.

Jag såg den här filmen i helgen och blev så jäkla förälskad. Tempot är långsamt, målgruppen ganska ung men ändå sitter jag där med tårar i ansiktet på slutet. Så jäkla kär.
Världens sötaste, 16 år. När jag var sexton förlorade jag min oskuld, rörde inte alkohol och lekte i smyg på rasterna på högstadiet. Den här killen börjar high school och allt är för jävligt som för alla. Högstadiet är bara en  transportsträcka till lycka, ett prov man måste klara på något sätt. 
Sen träffar han dessa underbara människor. Jag vill också.
Livet. 
Åh jag måste se den här filmen igen. Se om det händer igen. Samma känsla. 

sömnlöshet.

Kan inte sova. För första gången för att det är varmt kanske. Lite bitterljuv känsla på något vis. Benen värker, men det ska de. Fattar inte att jag imorgon varit här fem dagar, hur fort gick inte det? Finns massa saker jag hade velat hinna med, människor att träffa och ställen att åka till. Känns som det viktigaste hunnits med dock. Familjen. Denna underbara skara människor som i sommar joinas av en fransk bulldog som heter Frasse som de ska passa. Pax för att åka hem då!
Men lite längtar jag efter sommar i Stockholm också. Älskade söder, vackra Djurgården och roliga Midsommarkransen - tröttnar bara inte. Och nu ska Lidingö få visa sin sommarskrud också. Det pirrade nästan i mig idag, så varmt som det var. Gled runt i bara tröja och frös inte alls. Solglasögon på näsan och solkräm på kindben. Hade liksom tappat hoppet för vår och fick tillbaka en släng av sommar. Ljuvligt.
Nu ska jag försöka somna. I morgon får jag kyssa honom.

Sommar i Karlstad förra året.


träningsdag med familjen.

Idag tog Max med mig till kroppkärrssjön där vi spände på oss våra inlines för en tur i solen. 1,2 mil gjorde vi på världens finaste tur. Massa syskonsnack, mjölksyra och så helt underbart väder. På en jobbig raksträcka skulle Max dock dra mig med stavarna vilket resulterade i att han ramlade och slog upp sig... Men det var nedför en bit hemåt och vi hade skitkul!
Väl hemma bytte jag bara tröja och drog sen in i vårkvällen till Sats med mamma och pappa. Vi gick på ett kettlebellpass som var asroligt och tungt. Inte alls svårt tekniskt som jag trodde utan relativt enkelt och mångsidigt. Mysigt att vara där med mamma och pappa också.
Avslutar kvällen med tacos, träningsvärk och Big Bang theory. Snart slut på karlstad för denna gång, sorgligt men sant.


dagar som levererar.

Solen skiner, jag har ätit god frukost och är utvilad. Livet som ledig går så jävla bra, i love it. Nu ska bror och jag ut på uppdrag som slutar med lunch på mache! Om han någonsin kommer ut från duschen vill säga... Glad måndag!


undran.

Jag är hemma i Karlstad. Ligger i soffan och ska snart klappa igen och lägga mig så jag vaknar pigg i morgon till mer sol! Har spenderat dagen på sommarstugan och kände av riktig vårvärme äntligen, helt jäkla ljuvligt. Åkte sen in till stan igen och mami och jag gick på body balance vilket var mysigt och skönt. Mitt tredje pass denna vecka! 
Känslorna är så himla blandade när jag är hemma. Förstår att det måste vara det för de andra i familjen också. Jag är ett mellanting, någonstans mellan barn och vuxen. En gäst eller en familjemedlem? Självklart märks det att de är glada över att jag är hemma i alla deras skratt och ord men det är någonting där. Något som gör mig lite orolig. Och magen snörper ihop sig när jag tänker på att säga hejdå, samtidigt som jag längtar lite efter min Lidingölägenhet. 
På tisdag åker jag dock till Örebro och Patzi. Pratade idag och det låter som om han är lite mer ledig och har lite mer tid vilket verkar gött. Då kan man ju göra massa kul grejer! 
 

fredagsmorgon hos tandläkaren.

Lyssnar på Norah Jones hos tandläkaren och tänker definitivt fråga om bananlack. Sen ska jag plocka vitsippor och baka tårta för papi fyller ju år. Kan bli en bra fredag detta!


nästa stopp, karlstad.

Lillebror hämtar mig med bil, grejt det!!!


Valborg.

Sitter på centralen och ska snart hoppa på tåget mot älsklingskarlstad. Ska sjunka ner i ett mjukt säte och titta på cirka femton communityavsnitt som jag fick i inflyttningspresent av Victor! Fick just köpa en liten pommes på Burger King dock, mensvärksdöden. Gott var det. Nu tror jag precis det blev minus 5 grader här, det blåser som attan.. Tur att jag snart hoppar på tåget.

Hallå för övrigt hade jag bästa Valborg någonsin! Vi var hos mig och först kom Sara och vi tog varsitt glas vitt och snackade igenom några missade veckor. Sen kom Julie och Fred och vi gick med filtar omlindade om oss och började grilla i kvällssolen. Gick in och skulle duka upp och då kom älskling med blommor och choklad!! Blev megalycklig. Daniel joinade och vi åt majskolvar, korv, potatissallad med getost och drack massa gott! Sen åkte vi till Torsvik och tittade på elden. Kvällen avslutades vid tvåsnåret med cava, alias och tårta. Bästaste bästa.


tvååring.

Tu est mon cœur. Mitt hjärta. I två år har vi nu varit ihop och jag får nästan ont i kroppen av att tänka på exakt hur kär jag var för två år sedan, i din säng, lite bakfull men rosenlycklig. När vi väl var tvungna att skiljas åt smsade vi maggio-citat hela kvällen och jag minns hur det pirrade sådär som i böckerna.

Nu har det gått två år. Vi bor inte ens ihop, träffas kanske två dagar i veckan när tiden räcker till. Men så hamnar jag på din bröstkorg ute på balkongen med himlen ovanför oss. Du luktar så himla gott av den nya deon jag köpte till dig i Schweiz och du ler åt att jag bekymrar mig över vad som ska hända härnäst cirka femtio år framåt. Eller när jag gråter när du går och du kramar mig så himla hårt och säger att du älskar mig. Det är kanske lite svårare nu. Men kärleken är inte lika skör som den var då, tryggheten är större och jag vet att du är där. Livet har lärt mig (cheesyvarning) att "föralltid" är ett begrepp som ofta lämnar en besviken och ledsen. Så jag försöker njuta av de timmar, sekunder och dagar jag får med dig. Det handlar om att ha en bra lägsta nivå. Och det har jag alltid med dig. Min lille hipsterhatare.


RSS 2.0