Happy b-day!!!!!

Max, Sigge, Lacky, CB, Kvacki osv fyller år idag och jag är som vanligt inte där meeeeeen tänker på honom. Han ska ha hemmafest (lovar inget!!) så jag hoppas bara att mitt rum är kompakt imorgon och att ingen spyr i min säng. Grattis finaste lillebror!


jag är färgen i filmen om ditt liv.

Imorgon är det nyår och jag peppar faktiskt! Ska släpa mig upp halv åtta och sen kanske gå ner till jobbet igen (Obs ganska jobbigt) och köra fem timmar där. Kan ju i och för sig bli lite kul med galet stressade tjejer som kommer in och köper strumpbyxor och korsetter hit och dit. Jag kanske till och med ska ha klackar (eftersom mina andra skor är dödsfina men trycker ihop mina långbensfötter vilket är en pina). Efter jobbet ska jag i alla fall hoppa i drömklänningen och sen drar jag och Patz till Julie och Fred och käkar nyårsmiddag och dricka skumpa och citronsnaps med dem och Sarah (jag har bara amerikanska namn på mina vänner?).
När den underbara kvällen är över har vi några slappdagar och sen drar vi till älskade Karlstad igen. Jag har en känsla av att denna flängvår som väntar kommer innehålla mer Karlstad än vad jag trott. Hänga med Helenis, mysa med mamma och pappa och åka bil med lillebror. Jämt görgött.

Nu snart ska vi titta på Modig och ära nachochips. Hej underbar söndag!


@ Twillan

Mellandagsrea på jobbet, nu kör vi!


några ögonblick när hjärtat rusade.

1. En gång på ett dansgolv när jag buggade barfota och trodde att jag aldrig skulle bli lyckligare.
2. En bussresa när jag plötsligt tittade på världens finaste och mumlade "jag har saknat dig" och han slutar andas.
3. En festival när han plötsligt var där och mitt hjärta slog i hundrafyrtio.
4. En utgång och jag ser honom och går direkt in i hans famn och drar hans armar om mig och han släpper inte.
5. En gång när det ringer på dörren och han står utanför dyblöt i regnet med världens lyckligaste leende.


du saknar en dimension.

Det ligger en godis på tåggolvet. Mitt sötsug är så maxat som det går efter den här helgen och jag behöver fysiskt titta bort för att inte kasta mig över det gula gelatinet. Killen två steg till höger om mig är kostymsnubbe med svarta tjockbågade glasögon och sitter och smådiggar till Glee på sin dator. Bredvid honom, en fyra månader gammal bebis som ibland fyrar av ett tandlöst leende.
Det är hur spännande det blir på detta SJ x3000-tåg idag. Nu - åter till musiken.


jag tror på livet före döden.

Mamma och pappa sover, Max är ute och klockan är snart halv ett. Jag ligger i min säng i en version av mig själv från -99 i fleceepyjamas, raggsockar och en tofs på huvudet.
Jag sätter hörlurarna på huvudet, blundar och hör hans röst blandas med hennes. Lägger handen snabbt på nedre delen av magen, ler med ögonen fortfarande slutna. Kan inte låta bli att skratta åt pirret som befinner sig där. Äntligen ger musik mig den där tillfredsställelsen den inte gett mig på så länge!
Jag tänker på i går. Hur jag hade druckit mitt vin ur petflaskan hemma hos fina Helena. Hur jag drack fireball med fingrarna hårt klämda över näsan för att inte känna spritsmaken. Den där oövervinneligheten som bara fanns när jag och Helena var ute jämt för hundra år sen, x100. Stora Nöjes där man är ensam hela tiden och sen springer på gamla underbara vänner och mindre trevliga människor.
Det är bara här jag kan göra sådär. Bara här jag på natten kan lägga fingertopparna mot ögonlocken mitt i natten och le åt snurrandet. Och jag kan bara ha det ibland. Det kommer göra ont när jag går på tåget i morgon, men sen åker jag med hundra procent mer energi mot min pojkvän och -livet. Och jag ska leva innan döden. Jag ska inte plugga i vår, bara svettas fram mina pengar och en ny vältränad kropp. Kämpa, njuta - leva innan döden.


ensam i en sittlift med snö överallt.

Satt i sittliften idag, alldeles ensam och med all snön omkring mig. Det var alldeles tyst förutom några ljud från de få skidåkarnas svängar under mig. Jag satt där i mitten med stavarna i famnen och bygeln nedfälld som en sköld framför mig. Började tänka att "nu är det bara jag, det hänger på mig". Och det är det ju alltid, hur många människor man än har runt sig. Världens underbaraste familj kan ju helt plötsligt splittras om det vill sig illa. Den bästa pojkvännen kan försvinna och vännerna kan byta stad och åsikter. Hur negativ jag än verkar så har jag väl rätt? Och jag försöker bara inse att man behöver ha sig själv om man ska kunna ha de andra utan att vara rädd hela tiden. Så jag vågar åka sittliften själv, ett litet steg. Och vågar på kvällen njuta helt av skratten över sällskapsspelet med julölen i handen. Slappnar av lite och tar julledigt ifrån alla komplicerade tankar. Hänger med bästa broshan istället.


JULLOV

Åh herregud peppen! Sitter på snabbtåget mot Karlstad och sedan drar bilen vidare mot Trysil och imorgon ut i backen, omg. Sarvin och jag har skickat in rapporten, opponeringen är gjord och ja, dags för jullov! Patric och jag hade lilla julafton igår, år räkor och drack champagne. Han vet vad jag gillar alltså. Sen öppnade vi julklappar och han blev överlycklig över sitt lego och jag fick en svinbra bok och mysgrejer ifrån body shop. Men nu ska vi fira jul utan varandra men det är helt okej, jag är liksom superpepp ändå. Kanske uppstressad, kommer förmodligen somna i bilen från Centralstationen hem när lillebror hämtar mig sen...


just hold on

Väntar på Sarrebarre på lantis, vi är som vanligt ute i sist tid av alla med att bli färdiga med rapporten.. Kan har varit för att vi igår fikade en timme av pluggtiden, vem vet. Men idag blir vi färdiga och då är det bara töntopponeringen kvar innan jullovet, pjuh!
Nu har jag dessutom tackat nej till utbildningen jag kom in på Örebro. Vi får se hur våren blir, kanske blir jag en vilsen varelse med en stor resväska och fattig som tusan eller så hittar jag ett jobb direkt och bor med Patz och Felix i någon trång lägenhet och väntar på våren. Den som lever får se och först är det ju jul och sen kommer morbror hem! Men nu kommer Sarionara snart så jag måste plugga, hej!

birds in the sky, come pick me up.

Snart jullov, mantrat som flyger i hjärnan just nu. Och att jag älskar honom.


förändring.


Budapest dag 3.

Igår regnade det så vi åt frukost långsamt och tog det lugnt innan vi gav oss ut i Budapest. Sen strosade vi runt i regnet, shoppade lite mer och undvek regnet. Stannade på the book café som tydligen var väldigt omtalat och storfikade där. Sedan tog vi supergamla och superfina tunnelbanan till ett bad (omöjligt att stava till). På det badet fanns typ tolv poolar och dessutom en utomhuspool. Tyvärr luktade det extremt äckligt inne, det var liksom inte klor utan något svavelaktigt. Vi badade ute en stund och åkte hem i panik. På kvällen klädde vi upp oss till tänderna och gick på världens vackraste opera och avslutade med Bellinis på en bar! Hejdå Buda!


hej hej monika hej på dig monika.

Vi var på ett badhus som luktade fis idag. Jag kunde inte andas för att jag var tvungen att hålla för näsan hela tiden. Nu ska vi på opera i alla fall, kan vara det mest udda fantastiska någonsin. Igår drack vi två champagneflaskor innan vi somnade. Kan vara bäst. Är det snö i Sverige? Jag ska till Trysil nästa helg, värt. 

Budapest dag 2.

Paljettbrallor, vackraste klänningen i världen, saluhallen med tonvis av frukt och grishuvuden, 30seconds-danssession, mera champagne och frukostbuffe med chokladflingor. Helt okej dag i fina Budapest. Jag har glömt min rapport jag ska opponera på hemma så alla klassisarna, feel me om jag failar. Men sörjer inte så mycket, har hittat de godaste ostbågarna in life. Nu ska vi beställa pizza!


Budapest dag 1.

I morse efter en sömnlös natt kämpade jag mig upp och tog bussen mot Slussen 05.48. Mötte upp två trötta men peppade tjejer på t-centralen och vi tog oss ut till Arlanda. Och nu är vi i Ungern, i Budapest! Och vi har haft champagnelunch, badat i ett jättefint badhus, fått massage och nu avnjuter vi ost, korv, chips och andra nödvändigheter på rummet. Sängen lockar lite men imorgon vaknar vi nog utsövda och och peppa för frukostbuffe och dagen som ska vigas till sevärdheter. Det är typ runt nollan och det är nästan ingen snö. Men vi är reskalla och förut tog jag en eftermiddagslur med mina händer i Julias armhålor.. Puss hemma!


som det är i december.

Lyssnar på musikhjälpen nersjunken på ett busssäte. Är så förbannat trött fastän jag tog sovmorgon i morse och trots att hjärnan är i dvala på föreläsningarna. Men ska ändå kämpa mig till simhallen, upp för alla jävligt backar och simma några tag för att ha en ursäkt att däcka i bastun. Alldeles nyss såg att jag att jag hade kommit in på personalvetare i Örebro och hela marken gungade till. Jag tar alldeles för stort på det, jag ger det för mycket av min kraft. Men det känns som ett stort beslut att ta och som en stor ändring i mitt liv. Jag måste lista ut vad jag vill göra och hur liksom. Men nu, simning.


livet i punktform.

Saker jag tänkt på sen sist gänget:
1. Psykopater. Har lyssnat på P3 Dokumentär om skolskjutningen på Columbine High School -99. Det är så fruktansvärt bra berättat av Daniel Mehr (tror jag) och jag är så himla fascinerad samtidigt som det ju är fruktansvärt det de två unga pojkarna gjorde. Och det är journalister, psykologer och CSI-snubbar som berättar och igår slutade jag aldrig plocka champinjoner när jag handlade för det var så extremt spännande när de tog upp alla egenskaper hos en psykopat.
2. Rebellen. I och med att det är underbart mycket snö ute minskar min och min käre sambos lust för att gå hela vägen till Sickla för att handla med cirka 150 %. Så jag handlar på extrapris på Rebellen i Slussen. Köper saker extrembilligt som går ut dagen efter och möter alla möjliga människor. Älskar den där lilla butiken.
3. Mina vänner Julie och Fred har förlovat sig och det är helt underbart! I söndags firade vi dem med middag, bubbel och hennes mamma och hennes sambo var där. När de sen åkte mot Karlstad startade vi en spelkväll med Galenpanna och Ticket to ride och det hela eskalerade ut i massa alkohol, skratt och kärlek. Världsbäst.
4. Jag har 8 dagar kvar i skolan innan jullov. Extremsegt men det är bara att bita i, lyssna på lite musikhjälpen och försöka äta många lussebullar.
5. Kärlek
det var minus 19 och jag gick på gymnasiet. 

bebisgos och mormor!


Glad första advent!

Åh jag älskar den här månaden, äntligen! Och som den inleds med baoutamycket snö, mysiga jobbtimmar på Twillan och med lussebulls-frukost. Även om den här månaden kommer bli den stressigaste pluggmässigt så hoppas jag att jag ska hinna njuta och koka knäck och så. Och över jul åker jag till Trysil med bästa familjen och bara käkar järnet och åker skidor. Bäst bäst bäst. Ikväll när jag slutat ska jag åka hem och tända första ljuset. Men nu blir det julkalender!


hej snön!!!!!!!!!!

Det är snö ute och det gör mig ju så grymt glad!!!!!! Hoppade i sängen av glädje imorse fastän Patric fortfarande låg och sov i den.. Sen dess har dagen flutit helt okej. Hade en intressant föreläsning om språk, fikade med Emil när vi egentligen skulle plugga och avslutade med sushi och nagellacksmålande med tjejerna! Och nu ligger jag i världens bästa säng under två täcken och ska sova massa timmar. Älskar det ögonblicket när man vet att man har massa timmar framför sig av ren avslappning! I morgon är det fredag och ingen skola, dock plugg med Sara, vårdcentral och förmodligen åka ut till Huddinge. Mys! Keep it real.


RSS 2.0