hardcore länkning.

Sen förresten hörni (som är ett strålande ord förresten) tycker jag att ni måste läsa Amandas blogg! Hon skriver så himla bra och man blir liksom pepp på allt typ. Just nu är hon kär i sin pojkvän Linus som hon varit ihop med i fyra månader och skriver om här, hon har börjat universitetet och hon är absolut filmtokig! Dessutom levererar hon världens finaste bilder från sitt hjärta och en del råbra inlägg som ALLA måste läsa, tycker jag då. Som det här som handlar om delfinslakten i Japan.
I alla fall, hennes blogg är awesome. Kika in där!

miniångest med uppochner-snurr.

Det är lustigt hur mitt liv rusar upp och ner just nu, som en andra pubertet som får mig att glatt ringa min mamma på morgonen och berätta "mamma i höst ska jag bli dagmatte åt massa fina hundar och jag kommer bli så lycklig" för att på kvällen ligga och torka irriterande tårar på kinden för att man svimmat på jobbet, legat i ett vilorum och aldrig någonsin blir av med magvärken. Och gå ut med hundar? Vem tror jag att jag är, miljonär eller något. förlåt, men tanken på att bli lycklig var så lockande. Allting är så himla lätt, och sen så himla svårt. Tusentriljoner val och det är inte så konstigt att man väljer fel då och då. Samtidigt känner jag mig på något sätt vuxnare, mognare, jag väljer bort människor jag inte vill ha i mitt liv, jag inser att jag inte behöver vara överallt hela tiden. Men jag vill ju. Jag vill vara med alla mina kompisar i hela Sverige, med mina fina pojkvän, med min familj. Jag vill ha ett jobb där jag jobbar så lite som möjligt, har så roligt som möjligt och känner feta cash. Jag har aldrig haft ett välbetalt jobb. Att vara hemma från jobbet kräver alltid lite räkning på fingrarna för att få det att hänga ihop. Hur.jäkla.jobbigt. Men sen har jag ju alltid prioriterat att ha kul också.

finaste lillen!

Jag är hos babypuppen. Vi har handlat kantareller, citron, jordgubbar, signalkräfor, yoghurt och tänker ladda upp med lite awesome käk och sen ansiktsmasker och titta på Amelié äntligen. Min magkatarr blir bara så himla mycket bättre <3

runnin' mode!

I morse gick jag upp tio, gick ut i köket och bredde en macka med messmör på. Kröp upp i sängen igen och tuggade i mig lingongrovan, spelade lite bakery story och tittade på mina fina sambos som znoosade ungefär en miljon gånger. Sen drog jag på mig ett par shorts och snörade löpskorna.
Det var fruktansvärt att springa, benen säckade ihop, andningen hur tung som helst, ryggen värkte - och samtidigt var det så himla underbart! Solen lyste i ansiktet och det luktade nyhöst och det var så himla skönt att äntligen göra det. Så nöjd landade jag efter bara 20 minuter, hemma igen och stretchade länge och upptäckte hur stel jag faktiskt hunnit bli.
Nu sitter jag i telefonkö till sjukvårdsrådgivningen. Min mage har totalt ballat ur, just idag som jag är ledig och peppar pubkväll. Nu sticker jag i alla fall iväg till bästis!

om långsamma mornar.


Igår hängde jag och massa sköna kompisar hos millanpillan som fyllde år, massa grattis! Det var hur mysigt som helst och jag avslutade kvällen med att åka vilse på bussar, ringa taxi och slutligen komma hem. Nu ska jag springa till jobbet! hej

you always say yes!

Nu är jag 20!!! Och för exakt just tjugo år då hade mamma en liten bäbis på magen och pappa hade väl (förhoppningsvis) botat sin lilla bakfylla med att ta tusen bilder på mig och ringa en miljon samtal. Mammas kompisar hade vid den här tiden vaknat vid liv efter gårkvällens konsert och undrat lite luddigt om Eva verkligen ringt i morse och sagt att hon fått en dotter? Men yes, så var det sagt. Och fan vilken tur att just jag kom till världen, för jag har verkligen haft så himla kul! Haft en grym barndom med bråkig lillebror, två jobbande men kärleksfulla föräldrar och världens finaste bästa hund (som jag för övrigt firar min födelsedag utan för första gången på elva år). Jag har börjat skolan, fått kompisar, blivit retad, fått bra betyg, fått grymt dåliga betyg (matte hallå). Jag har blivit kär, fått mitt hjärta krossat och rest mig upp igen. Jag har tagit studenten, flyttat hemifrån, börjat tjäna min egen lön. Jag är tjugo år, om fyrtio år är jag sextio och har fem år kvar till pensionen. Jag är för tusan ingen tonåring längre, ono. Det här känns ganska bra. Födelsedagen spenderas i lägenheten på Telefonplan med Fredrik, jag har magkatarr och f-boy har ångest över listan vi har gjort över saker vi borde göra idag (ingen orkar). Men shit, livet är fint ändå. tackhej
ps. nu ska jag dricka kusmite för det fick jag i födelsedagspresent!

det rullar ganska fort!

Tja mates. Nu fyller jag 20 om en halvtimme, feels great! Min magkatarr som varit konstant i tre dagar känns rätt lugn och ja, det blir nog elva timmars jobb imorgon. Sen hägrar den, semestern. Karlstad, Arnön, Stockholm, Husarö. Tågresande, goda frukostar, bada, läsa, sova, åka båt, mysa, gå på dop och allt det där. Hur nice som helst och jag är superpepp! Sen är det tolv pass kvar på jobbet och sen ska jag ta en roadtrip i landet och hälsa på saknade vänner och familj. Sen kanske kanske ägna en tanke åt hösten och vintern.

hallå där

Det som händer är den där jävla iphonen - som jag älskar. Där finns ju facebook, en kamera med kvalité och dessutom instagram. Men ingen jäkla blogg.se-app, varför? Mitt bloggande försvinner ju fort som tusan, vilket ju är sorgligt. Jag saknar ju egentligen att skriva. Jag vill ju berätta att idag, när jag börjar kvart i fem, kostade jag på mig att sova till kvart över tolv (!) bara för att jag verkligen behövde. Och att jag nu verkligen behöver gå och köpa mjölk så att jag kan göra mig de där pannkakorna jag vill ha. Eller att jag ringt efter en ambulans. Eller att jag i morse vaknade i Patrics famn och det var världens mysigaste. Hur jag läser en så bra tonnårsbok att jag ibland snubblar i trappor för att jag i klassisk Hermionestil läser medan jag går. Och att jag precis doppade hela min kamerasladd i min filmjölk så att jag precis i detta nu inser att den inte fungerar.... okej nu fungerar den.
Jag fyller 20 om några dagar, typ fem. Min mormor gav mig den här i förtidig present när hon var här.

mucho mucho information, keep up

Hallå där. Jag står i köket, kokar pasta till en makaronigratäng och fixar typ chili con carne. Känner att här vankas jobb i åtta dagar och jag har verkligen inte råd med greenroomkäket (bye bye älskade kycklingspett). Men sen väntar fem hela dagars semester som precis gått igenom och jag längtar ihjäl mig. Kroppen och hjärnan är trötta som tusan och dagarna går långsammare än långsamt även om jag har kul. Nu för tiden kräver kroppen typ nio timmars sömn för att ens kunna prestera. Något som går sjukt dåligt ihop med alla nya vänner och utekvällarna här uppe. Jag antar att de som finns kvar sen är de som finns på riktigt, de jag ska hålla fast vid.
Igår kom i alla fall mamma upp och vi checkade in på Clarion Hotel Sign. Sprang sen iväg till Fridays och åt sen middag och tittade på kändisar.
När vi gick tillbaka köpte vi vindruvor och blåbär på Hötorget. Jag kröp ner i ett bubbelbad och läste tragisk tonårsbok tills de stora fluffiga kuddarna ropade på mig och jag kröp ner där.
Idag kom mormor och vi gick runt på stan och köpte födelsedagspresenter till mig! Visar sen, hur fint som helst.
Träffade upp morbror och tillsammans gick vi alla fyra och först käkade och sen till Tully's och drack milkshake. De är så fina hela bunten.
Men nu vill inte min blogg fungera riktigt så ni får se en annan dag. Makaronigratäng med mucho ketchup kallar. Och åtta dagar av tolvtimmarspass, hey.

saker jag gjort som gjort mig modig, glad och alldeles livrädd.

Just nu ligger jag i soffan med mitt CV och det personliga brevet framför mig på skärmen. Första augusti har passerat och nu kan jag snart börja nedräkningen på Gröna Lund och den här sommaren. Vilket ju i sig betyder att min cash flow kommer ta slut efter september, något som ju inte alls känns så kul. Det är alltså dags att verkligen ta tag i den där framtiden. Ganska naturligt började jag titta tillbaka lite på vad jag gjort sen jag tog studenten.
Sommaren spenderade jag genom att sälja jordgubbar och vara ledig, något jag ju alltid varit grym på. Kändes ungefär som den största lättnadssucken den sommaren, men en förväntan på hösten och vintern nalkandes.
Hösten flyttade jag faktiskt litegrann (mycket lite, var som högst borta nio dagar i sträck) men det kändes kan jag lova. Grät på tåget, släpade väskor, skaffade kondition på riktigt (och ett reskort i gbg) och började på Lekstan som kalasvärdinna. Det regnade ständigt, jag drack vin på fredagar hemma i soffan innan jag somnade, fick en extrafamilj, gosade med barn och var ständigt livrädd för min chef och kassaapparaten.
Vintern flyttade jag ju faktiskt på riktigt. Med ungefär tusen grejer och tungt packade väskor, skidor och rejält mycket mat. Flyttade ihop med tre brudar som blev familj (och som saknas något så fruktansvärt) hängde liftar, jobbade i 30 minus, storstädade, drack svensk starköl, träffade tusen människor (träffade för tusan min pojkvän), åkte lift, evakuerade, längtade hem, lagade mat, åkte offpist och allt allt allt.
Nu bor jag på Telefonplan med världens bästa julie. Vi delar sovrum, matlådor, parfymer, kläder allt allt allt. Och lägenheten och området är det finaste någonsin, mycket mer än jag någonsin drömde om när jag skulle flytta hit, till ett ställe jag aldrig hört talats om. Jag jobbar på Gröna Lund, fäller byglar, pratar med gäster, kör fritt fall, doftar på sockervadd, hänger med zinni, åker färja, går på pubkvällar, blir full, myser med sara, åker tunnelbana, hänger med patz, ser huddinge och åker longboard.
vart tusan ska jag ta vägen nu? Ska jag göra en säsong till, och i så fall vart? Just nu som jag äntligen kan känna att jag vill vara där jag är. Ska jag stanna, fixa en lägenhet och jobb och resa, hallå nej va hur? Jaja, det blir nog fint. Jag börjar med att klicka upp cv:t nu då. Och ta en powerwalk med julie ner till trekantsbadet och kvällsbada, världens finaste!

lite vad som hänt de senaste dagarna


Bästis och jag gick till nyfiken gul och grillade angusburgare och drack corona. Världens finaste ställe med lyktor i träden, bra musik och asnice folk!
Finaste juliedear mötte upp och vi gick till skeppsbar och jag träffade en miljon kollegor och blev full.
Lånat en namnbricka med min pojkväns namn på. Vill också lite ha en sån.
Ätit två pressbyrånkorvar till lunch!
Tagit longboarden till Trekantsbadet och doppat fötterna. Tittat på sextonåriga killar som svingar sig i lianer och hoppar från träd. Simmat lite och läst bok på bränd gräsmatta, perfekt ledighetssyssla.

RSS 2.0