flumblumsumtum

Alltså timjanstekt kyckling, wokade paprikor, grillad halloumi och färska champinjoner - fy fan va gott! Och det sjuka i det hela är att det är jag som är mästerkocken, igen. Igår svängde jag liksom ihop lite färsk pasta, kabanosskorv, soltorkade tomater och sånt där asgott plockmatigt. Just mat är en belöningsform och tillflyktsort för mig, såsom ensamheten. Den här veckan har bara varit så utmattande med besked om att bästa morbror ligger sjuk i Ghana. Det har påverkat hela mig och barnen känner av att jag inte riktigt är där till hundra procent och börjar därför testa mina gränser. Så det har varit tufft och sömnen har varit ovärderlig. I tisdag åkte jag dock hem till Julie och Fred och firade Fredrik som fyllde 21 med monopolspel och marängtårta! Det var supermysigt och ett skönt avbrott ifrån mina ensamma kvällar nu när Patz jobbar femkamp. Och igår stängde jag in mig i tvättstugan i tre timmar och lyssnade på uptempo-låtar och sniffade sköljmedel. Och idag sprang jag (alltså jävlar) 3,5 kilometer och nu ska jag alltså äta den där underbara måltiden och titta på Mirror Mirror. Imorgon är det fredag, jag öppnar och slutar 15.15 och sen kommer mami och vi ska ha en stockholms-mys-helg! Så det finns hopp för veckan.

om avstånd.

Min morbror ligger supersjuk på ett sjukhus i Ghana och jag är godissugen och förvirrat ledsen i Stockholm med glömd plånbok.
Avstånd: fyra evigheter.
Saknar honom något så fruktansvärt.


husarö!

Efter myshelg i skärgården med patz familj har vi nu äntligen landat i basen och tuggat i oss både gossip girl och falukorv. Vi har haft det så jävla bra med sovmornar, för stora gummistövlar, vitt vin, serietidningar och annat grymt! Och hur fin är inte min maskroskrans? Nu kommer vi somna stenhårt i älskade 1.60-sängen. Imorgon kör livet igång igen och ja, det känns okej.


påväg för att fira sannipanni 21!!!!

tja, haft förskolans dag på jobbet idag -slitigt och myst om vartannat. Och nu har jag fikat på kaffeverket alldeles självis och väntar på att sandra ska komma så att vi kan knata bort till Sanna's place och fira henne. Wiiiho


det där med mat.

Jag tror att alla som känner mig vet hur extremt dålig jag är på att laga mat. Äter överkokt pasta med ketchup, bränner ris i stöten, överkryddar köttfärssås hemma hos Patric och sånt där. Men på senare tid har jag faktiskt lyckats svänga ihop ett par helt okej, nej faktiskt bra, middagar när jag varit själv. Steker lite lax, sköljer lite babyspenat, blandar med mycket fetaost, jasminris och lite stekpannegrillad paprika, done! Jag tror att jag verkligen insett hur underbart (på vissa plan) det är att själv fylla sitt kylskåp för oftast så köper man ju då grejer man faktiskt använder! Patz och jag äter till exempel typ alltid färsk mat som färska champinjoner, sallad, ost - är det färskt ens? Det jag menar är att vårt frysfack tas upp av kycklig, lax och bär men det är nästan bara bären som kommer till användning. Oftast köper vi svensk köttfärs som jag sen gör till köttbullar eller biffar som man kan äta till en sallad. Känns som ett sjukt värt inlägg, pusshej.

det finns dagar när det känns såhär:

Hong-Kongs flygplats, iskallt, end-of-life, fult.

minihelgen torsdag och fredag, tack jesus för ledigheten.

Premiär för utomhusvistelse i bara kavaj, så himla värt! Och så älskar jag hur jag bara öser med färger och blandar dressat med street, typ supercool modetjej.
Finis i fönstret på Mamas och Tapas.
Vi<3
Träffade upp Julie på stan idag och vi kikade blandannat in på Bodyshop. Därifrån fick jag med mig ett bodybutter, en lysterprimer och några tester på ansiktskräm. Så himla värt!
jag vet att det ser ut som att jag har en blåtira här, men jag låtsades vara jenny humphrey igår såatteee...Det blev en del svart ögonskugga. För övrigt sitter vi i kärlekstunneln här, sju minuters vågskvalp och lerdockor, gillert.
Snyggaste jag sett!
Vad vore vi utan hissen? Sjukt pepp här i alla fall!!!11
Idag när jag promenerade hem från söder var det såhär grönt och fint. Ack våren, du gör mig kär.

Igår och idag har bestått av massa Juliahäng, sovmorgon, lyxfrulle från pojkvännen och sol på näsan. Och imorgon, tåget till Karlstad. Älskar våren som bjuder på spontanledigheter, så värt.

i feel better.

Idag känns livet lite ljusare, jag vaknade av mig själv och dessutom bredvid Patz. Han gjorde frukost till mig som jag nu mumsar på till några avsnitt modern family. Igår röjde Julia och jag på Grönan för maskinen var där och spelade! Vi började här hemma och drack mousserande vin, öl och annat gott som jag så sällan gör annars. Åkte sedan glada och lulliga till Grönan och en grym spelning. Passade också på att åka lite karusell och gå en promenad i regnet mot St Eriksplan också. Älskar sånna spontankvällar som inte alls blir som man tänkt sig, utan mycket bättre och knäppare. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra med dagen, kanske bara använda upp ett kilo köttfärs till fetaostbiffar eller något annat weird. Imorgon är det fredag och jag åker hem till Värmland för en helg på landet, supervärt.

"we made out, we made love, we made up that night".

Sätter nyckeln i låset och vrider om, vet hur det ser ut där inne men tar ändå en sekund extra innan jag kliver in. Lägenheten är skinande ren och han har lämnat en lapp till mig, han lovar att vara tyst inatt när han kommer hem. Men han är inte här, och det driver mig till vansinne att vara ensam. Jag har liksom aldrig varit det. När jag bodde hemma kom Max alltid hem ungefär samma tid som jag, och Bullen var ju hemma såklart. Och i Stöten försvann begreppet ensamhet ut med första vindpust. Sen flyttade jag in med Claes, och vi hade olika tider men då var han alltid den som var hemma när jag kom hem sent på kvällen och gnällde över min dag. Sen Julie och Fred och så Patz familj. Och nu, bara ett jävla tomrum där våra scheman rullar om varandra totalt. Och ja, det finns andra människor i mitt liv men jag behöver dem i min vardag, så nära att jag inte kan välja bort dem på grund av lathet. Så nu trycker jag i mig några chokladbollar och tycker oerhört synd om mig själv. Fast jag egentligen borde fira att ledigheten gick igenom och att jag ska till Barcelona.

I wish that without me your heart would break, I wish that without me you'd be spending the rest of your nights awake.


Jag är alldeles snurrig, det sticker i mina armar och huvudet är alldeles tungt. Han är inte hemma så jag lagar inte mat. Insåg försent att jag visst behöver näring för att överhuvudtaget hålla mig på benen så kokade lite pasta och strödde på rikligt med pesto, men inget händer. Det går inte upp till huvudet så jag ligger i sängen och tittar på toy story 3 och ungefär 2 urspännande grey's-avsnitt. Gör det bästa av situationen liksom, och skakar i kroppen åt den bästa jävla serien i hela världen men fnyser åt slutet, Shonda vad håller du på med? För övrigt har den här helgen varit konstant dvala förutom mys med Jess igår och långpromenad med Zinni idag. Alltså nej, jag klarar det inte.

ON / OFF

Det här med regelbundet har aldrig riktigt varit någon grej för mig. I morse vaknade jag upp och kände mig sugen på att träna, men inte riktigt på det stadiet där man faktiskt gör något åt det. Klickade igång filmen footloose och nej, storyn är inte grym men dansen är och så finns det en del awesome ögongodis. Fann mig i alla fall youtubandes träningspass och har nu kört igenom ett bodycombatpass och ett corepass, alltså vart går gränsen för snålhet/svenskhet när man inte köper ett gymkort utan gömmer sig i sin lägenhet? Jaja det var asnice och nu ömmar kroppen alldeles förfärligt (eftersom den ju inte alls är van vid annat än att lyfta barn och gå i uppförsbackar). Och har man tränat får man ju mer lust att vara nyttig så nu gör jag lunch (wtf klockan är fyra?), lax och wokgrönsker i GI-anda. För att få ut ännu mer av spontandansstegen mellan soffan och köket har jag på mig ett par heals, vilket också är för att träna eftersom fina fröken Jessica kommer hit ikväll och hon tycker att jag suger på att gå i klackar... Alltså det här inlägget ballar ur som vanligt men nu vet ni!

11 frågor.

Vilket annat land skulle du vilja bo i och varför?
Först smäller typ Spanien upp i huvudet, eller Frankrike. Croissanter, tapas, medelhavsklimat, coolt språk, vackra länder, havet osv osv. Sen kom jag på att jag nog kanske skulle vilja bo i Norge, högst upp i Lofoten i en stuga på en klippa med vågskvalp utanför ytterdörren. Och med en bra jämställdhetsdebatt, politik, som liknar Sveriges, nära min familj och sånt där annat som jag är så himla bekväm och bortskämd med. Alltså herregud vilket intressant svar.. Kan inte ens bestämma mig var i Sverige jag vill bo, i stan eller på landet!

Vad ville du bli när du var liten?
Jag hade samma känsla för arbete när jag var liten som jag har nu ungefär, det har inte intresserat mig sådär särskilt mycket. Men jag vet att pappa bröt ihop på ett föräldrasamtal när jag sa att jag ville bli frisör (året innan hade jag sagt barnläkare så jag antar att han tyckte att det var en nedgradering). Dock läste jag "berättelsen om mig" när jag var hemma sist, något mormor hittat i en gammal låda. Där stod det att jag verkligen ville jobba på dagis i alla fall någon gång när jag blev stor, dream coming true!

Vilken är den godaste doften?
Nybakta bullar, Patz parfym, nästan alla sköljmedel, hägg, haribonappar, jordgubbar, pinkgrapefruit bodybutter, poolvatten, tång och hur mycket mer som helst. Doft är typ bästa sinnet!

Om du bara fick äta en sak i resten av ditt liv, vad skulle det vara?
Jag skulle dö om jag bara fick äta en enda sak!! Det finns ju så enormt mycket gott. Men kanske soppa, det är en av mina bästa rätter. Och om man fuskar kan man ju variera den eller hur? Annars älskar jag ju skaldjur, viltkött, mozarella, köttbullar, ris, avocado, pommes och nyfångad grillad sik. åh hungrig.

Berätta om din allra bästa resa!




Det går verkligen inte att välja. Självklart var Asien med Patz något av det mest fantastiska och mest spännande jag gjort men det var också Parga, Grekland med mamma och mormor. Eller att resa med sina bästa vänner för första gången utanför Sveriges gränser eller åka med familjen till Holiday Club i Åre och åka skidor tills man går av.


Vad äter du helst till frukost?

Foccaia, amerikanska pannkakor, räkor, perfekt kokt ägg med salt, nypressad apelsinjuice, smoothie med hallon och blåbär, färsk mango, nybakat fruktbröd, scones, chailatte typ.

Vad inspirerar dig?
ELLE, mina vänner, bloggar, filmer och folk på stan. Och självklart barnen på dagis, hur de älskar blått och då endast bär den färgen, bara för att de gillar den liksom. Eller att de inte kan bestämma sig för nagellacksfärg, och därför har olika på varje nagel. Eller undrar varför man får kalla en gravid för tjockis men inte sina kompisar, man måste väl vara snäll mot alla eller?
Vem berättar du dina hemligheter för?
Mamma, mormor, Patric och några näranära vänner.

Om du skulle vara ett djur, vilket djur skulle du vara då och varför?
En säl, för att leva i vatten, vara med en flock för att vara lite gullig och så.

Beskriv den värsta respektive den bästa känslan.
Att mamma och pappa ska dö en dag.
Totalt lugn om att tiden står stilla, alla mår bra, jag är glad, solen skiner och jag har inget att oroa mig för.
Jag tror ni fattar själva vilken känsla som är värst respektive bäst.

Vad är din allra högsta dröm?
Jag har ofta velat frysa tiden som den är just nu, jag är 20, mamma och pappa runt femtio och mormor sjuttio. Men jag vet inte om jag skulle vilja gå miste om att ha en egen unge, att gå ut och festa med Max, att se Patz bli ännu snyggare med åren och se ännu fler årstider komma och gå. Men min högsta dröm måste nog vara att ha dem jag älskar nära föralltid.

Tack söta Maja för utmaningen!

3 bra saker just nu.

1. Jag slutar tidigt för att jag öppnade imorse. Att få gå hem en och en halv timme tidigare än vanligt väger så upp att klockan ringde 05.24 imorse.

2. Det regnar och precis allt luktar vår, alla gröna buskar, vitsipporna som plockades på utflykten och såklart asfalten.

3. Jag har en apelsin med mig och ska sitta på tunnelbanan i 25 minuter och spela where is my water.

En dålig grej - det här är skorna jag valde för dagen, med tillhörande hål i hälen, great.


tja gosa?

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/430713/images/2012/pic_201494655.jpg" class="image">


doing linkan the best way.

Hänger hos mormor, delar säng med två tjockishundar och solar på balkongen. Tvingas i örtdroppar och andra extrat för magen och blir psykiskt och fysiskt bättre för varje timme. Cyklar i motvind med Mami och shoppar tuggummikläder och duschdraperi med världskartan på. Träffar på en kvinna från molkom och tycker världen är superliten. Och ikväll blir det potatisklyftor med bästa Linköpingsbrudarna. Åh bäst.


är :

Påväg till Linköping!
OBS! Noll procent uppdatering beror på att jag har magkatarr (äter medicin så snart löst hopefully..), missa-jobbet-ångest och för att jag sett klart säsong åtta av grey's. Just letting you know.


home is wherever i'm with you

Slänger pizzakartongen i återvinningspåsarna och drar igen balkongdörren. Nu finns det frisk luft att försöka dra in i våra igentäppta näsborrar igen. Patz slumrar redan och jag släcker alla ljusen, borstar tänderna och tar en ipren. Dags att sova efter vår första årsdag, jag ser redan fram emot alla dagar som kommer med honom. Luktar på tulpanpionerna han köpta två buketter av en sista gång och låter sedan datorns brummande dö ut. Sov gott.

ett år.

31 556 926 sekunder ungefär, så länge har jag och Patric varit tillsammans. Det känns så jävla bra.

RSS 2.0