You've been hit by a smooth criminal

Drar in till soliga city och käkar lunch med Zinni. Den där jeansvästen som typ är mitt bästa plagg håller på att få konkurrens av de nya jeansshortsen från Dobber, så värda!


jag trodde vi skulle leva resten av våra liv ihop.

Jag lyssnade på Elsa Billgrens sommarprat och såg skogarna åka tyst förbi utanför tågfönstret. Kände mig vemodig, och började tänka. Patric säger alltid att jag tänker för mycket, och det har han på ett sätt rätt i. Jag mår ofta dåligt över att mina tankar rusar iväg och gör värstascenarion och överanalyserar saker över sin gräns. Nu tänkte jag på Karlstad och på Stockholm medans ängar och sjöar byttes mot lummiga parker och höghus med panoramafönster. Är jag klar med Stockholm? Har jag verkligen förverkligat alla de drömmar jag hade om att flytta hit? Eller har jag faktiskt gett det en ärlig chans och tröttnat? Det känns ibland så tomt att komma hit, rulla in på spåret och dra rullväskan bakom mig som en skamsen hund. Ingen som möter mig och skjutsar och gör upp planer. Och tystheten på pendeltåget och ingen småpratar eller hälsar på busshållsplatsen, inte jag heller. I Karlstad pratar jag med butiksinnehavarna, jag skojar med icapersonalen och jag hälsar på hundarna jag möter. Jag känner mig trygg i att folk börjar tilltala mig, jag känner mig inte hotad. Bara glad över att bli inbjuden i ett samtal. Samtidigt har Karlstad en viss tristess och Stockholm ett oändligt utbud. Men jag tar mig inte för att "sticka ner på stan" som jag gjort flera gånger på den vecka jag varit hemma. Kanske kommer förlamningen med att bo en bit ifrån stan, även om jag känner mig tryggare här än där inne. Inne i djungeln av folk som är inne, som är snygga, som aldrig pratar om sina brister. Så tror jag att dom är, fastän jag blir motbevisad då och då. Men mentaliteten här gör att jag ändå inte känner mig helt trygg i att vara Julia. Jag får ett annat skinn, ett hårdare skal och en vassare tunga när jag passerar Södertälje. Varför? Rädd för det som inte är hemma, det jag är van vid. Jag som tycker att allas historia är värd att berätta och har lika stort värde. Motsols i huvudet. Jag som ofta blivit kallad storstadstjej funderar återigen på om jag inte ska bo på landet med massa hundar och Patric och med familjen så nära det går. Stockholm kanske behöver en hälsa-på-stad ett tag snart? Kanske är jag bara lite hemmasjuk efter sommarlovsliknande semester eller så börjar Stockholm och jag tröttna på varandra?


älskade karlstad, vi ses snart igen.

För i helvete vad jobbigt det är att åka ifrån karlstad och familjen. Vänjer mig aldrig, men det är väl bara ett fint och smärtsamt sätt att visa att de fortfarande har en så stor plats i mitt hjärta. Självklart har jag Patz och de andra i Stockholm men att lämna Karlstad en dag som innehållit strålande sol, blåbär med mjölk, morgonpromenad i varm skog och simning i Vänern - då ter sig jobb imorgon en smula oattraktivt. Men jag måste medge att vända på veckan och jobba två dagar, ledig fem passar mig som handen i handsken. Nu ska jag i alla fall trösta mig med att jag snart är ledig igen och hugga in på min machésallad och mysa in mig i de reafyndade baggy-jeansshortsen och lyssna på Sommar.


you want me down on earth but i am up i in space

Hänger på stugan totalt avskärmad från verkligheten och med noll täckning. Har precis vant mig vid tempot att sova i min lilla gäststuga, titta på allsång på skansen, bada i Vänern och bara vara totalt ledig. Nu är vi dock inne i stan en kort sväng och allvaret pockar på och jag har tackat jag till några kurser i höst och en helt annan tillvaro en vad jag haft på minst två år. Dricker några klunkar rosmarinvatten. 
Några dagar kom i alla fall Patzie ut till Arnön, det var hundra gånger mys. Han fick göra stora pojkvänstestet och vindsurfa, som tur var fick han en våtdräkt av mami och papi i försenad födelsedagspresent! Så jäkla het tycker jag. heh
Fina mami innan fest (hon står och tjatar på mig om glass just nu, supercharmig tjej).
Mami har blivit lill-veggie och käkar risotto och grillade grönsaker. Så himla bra tycker jag och gnagar på ett revbenspjäll (epic fail). Nu blir det glass i alla fall, hoppas ni har det fint!
 

hej karlstad.

Jag är hemma och rastlös som tusan. Som att alla ska stanna upp sina liv och bara underhålla mig när jag är hemma.. Jaja, imorse gick jag upp tidigt och fixade frukost till patz. Stekte ett gäng amerikanska pannkakor, pudrade florsocker över och plockade lite blåbär på gården. Så great!


mörkrädd.

Jag vill inte vara ensam hemma i ett trevåningshus med ungefär femtio olika ställen att gömma sig på för en tjuv eller fjortonhundra fönster att stå och titta på mig i. Ska snabbt springa ner och göra mat och dricka några öl eller så och sen gå upp och bada för man kan låsa dörren dit och det är på övervåningen #braplan. Sjukt tråkigt bara att jag inte klarade av att träna på familjen Wigrens crosstrainer då den gnisslade lite och jag skapade läskigt scenarion utifrån de ljuden. Gött mos... Nu är jag ledig tills nästa lördag, awesome!

en liten blå gosedjursalien.

Minns förra sommaren då vi var sådär nykära så det gjorde ont i varenda ben i kroppen. Då vi fortfarande inte bodde ihop, hur vi nu sjutton kunde överleva det. Därför handlade det om "var sover vi ikväll" och "när kommer du hem". Vi tittade på Glee varenda lediga minut och höll på att lära känna varandra utanför Stötenvärlden. Jag stod utanför Tyrolfönstret och tittade in, ibland på din arbetande ryggtavla och ibland på ditt kaxiga leende när du och Gavin retades med någon. Och så ibland fick du syn på mig och sken upp och kom ut och hånglade upp mig inför alla i hela entrén. Vi gick på pubkvällarna, men tog alltid en taxi hem till dig när pendeltåget slutat gå. Vi behövde bara komma hem fort, fort, fort. Och allting var nytt, jag lärde känna din familj och Felix&Jess. Du hälsade på hos mina föräldrar och tappade den där kofoten med blev tröstad av mamma när ni gjorde risotto. När du kom hem från jobbet och vi var ensamma stod jag innanför dörren och kastade mig över dig innan du ens fått av dig skorna. Och nu är det sommar igen och vi är så vuxna på något sätt, med en sån stor trygghet i vilka vi är, tillsammans. Ibland har jag svårt att fatta att det var du och jag som letade tak över huvudet tillsammans i Asien, eller du och jag som jobbade ihop på branten i Stöten. Men jag är så himla glad för det. Och jag bara kom och tänka på det här när jag såg Stitch, som (utan att du vet om det) jag utsett till vår maskot efter det du lärde mig på stitchspråket förra sommaren. Ohana betyder familj. 

 
 
 

men ja e int bitter.

Vet ni att Svergiedemokraterna är Sveriges tredje största parti? Att de alltså gått om miljöpartiet. Visste ni att den näst vanligaste tortyrmetoden i Syrien är elchocker? Oftast mot könsorganet. Vet ni att de som recenserar Rihannas spelning från P&L och skriver att hon var porrig och hög är 45åriga gubbar. Jag stödjer inte knark men vafan, är det någon som gnäller på Pete Doherty när han är kalashög. Eller på tuffa hiphopkillar som drar av sig tröjan? Snälla. Vet ni att de som lider av mest sömnbesvär, stress och psykiskt ovälmående är unga mellan 20-29. Vet ni att vår föräldrageneration har fixat ett sopberg av plast som flyter runt i havet och att det har samma storlek som Texas? Vet ni att varenda jävla elefant vi (jag också) ridit på på Kolmården, tittat på på zoo eller köpt en tavla av - blivit tagen från sin mamma vid 4 års ålder och slagen sönder och samman i tre dagar tills de tappat all sin vilja och allt sitt mod. Förmodligen då alltså. Jag har sett ärren. Visste ni att nu drar jag till jobbet.


om sommarprat och djurgården.

En ledig dag njöt jag av solen på Djurgården med bästa Nöjesguiden och långklänning. Det är så galet vackert att gå Strandvägen in mot stan sen och bara titta på alla husbåtar, kära Stockholm vad du gör mig knäsvag. Och hörni, en grej bara; lyssna på Daniel Eks (?) sommarprogram, så grymt mysig så jag tror jag kreverar. Nu ska jag käka grillat, hur somrigt som helst. Sen har jag tre jobbdagar (eventuellt två!!) och sen tar jag en liten semester i semestern och åker och vandrar med mami och sen karlstad och sommarstugan!! 

 

 

 

 


chillar med regntunga moln på ett twilfitdiscotek och med massa bra vänner ute i stockholmsnatten.


skär ut mitt hjärta och kastar det på en get.

Sitter i hötorgshallens källare och äter dyr fisksoppa och lyssnar på sommar med David Helenius. Jag kom inte in på sjukgymnastprogrammet och jag och min pojkvän har bråkat. Solen går ständigt i moln och bästisen är i Karlstad. Ja, där har vi mig. Dricker en Carlsberg hof som jag nästan inte fick köpa också. Hänger läpp. Meeen, jag förde över 2000 från sparkontot så att jag ska kunna shoppa sönder mitt misslyckande. Har dock varit inne i fyra affärer och har tröttnat. Så nu kanske jag ska köpa svenska hallon (en skymf mot min egen barndom att behöva köpa) och dra ut på Djurgården, lägga mig i en park och titta på molnen. Sånt man behöver, sånt jag behöver. Vete fan om jag inte ska gå till junibacken också, bara för att jag kan. Sjukgymnast, vem vill ens jobba med att göra folk friska, se dem bli bättre ju mer de tränar, peppa gamla tanter och gubbar att bibehålla sina muskler osv. Nej omg....


mittiingenstans

Ledig tre dagar, äter massvis med jordgubbar, tar hand om påssjuk pojkvän, maratontittar modern family och gossip som äntligen levererar igen, kör bil, sparkar fotboll, äter chips, kollar på alla transformersfilmerna, solar när tillfälle ges, lyssnar på regnet, vilar, planerar semester. Sånt ni vet.
Och nu ska jag in till stan, efter att jag fått reda på hur hösten ser ut om 17 minuter. Mitt mål är att köpa en knallgul tröja, it feels good. Upptäckte dock att cashflowet inte är great, och för er som tycker att vi/jag redan är så bortskämda som bor i patrics föräldrars hus så måste vi faktiskt betala för massa mat nu när de inte är hemma. Oh, wow  i-landsproblem. Måstre träna också, bajskorv. 

om att snacka i nattmössan.

Har kollat igenom hela cyberspace nu, massa nya bloggar och krönikor och bra skit. Ska nu krypa ner i en säng med nytvättade lakan och läsa en ny tidning, hur gammal är jag om jag kallar det den nya porren? Alltså tvättmedelsdoften, aaarrrh!
vill inte jobba imorgon.
måste fan sluta gnälla om det, läste mitt horoskop och det skulle bli lättare efter den 4 juli, oh shit det har redan varit... ägd.
peace

en ledig morgon.

Det där är jag, mitt i min tylldröm jag köpte på Lisa Larsson första dagen jag bodde i Stockholm. Och med världens finaste vita stayups som jag har köpt på mitt jobb. Jag vet inte om jag borde skämmas. För att bilden är "naken", för att den fiskar komplimanger eller för att jag ens lägger ut en sån bild utan att ha så smala lår som man ska. Jag gör bara inte det. Är det något jag lärt mig på mina snart tjugoen år så är det att jag kommer göra bra mycket värre grejer som jag kan skämmas för. Och ibland är ni, som är lite färre nu, superduperviktiga. Men efter Asien är allt i ett annat ljus lite. Det är okej att favorisera sig själv i den här världen, okej att ta hänsyn till sig själv i första hand. Så om ni nu tycker att jag är för oäkta, för mycket Blondinbella, då är det okej att sluta. 
Tror egentligen att jag mest lurat mig själv med ett sånt här inlägg. Den som orkar bry sig om mig, julia, i stayups har väl egentligen inte så mycket fritid? Ps. Kan någon snälla ge mig en sammanfattning om Almedalsveckan? vet bara att centern och ssu krigar. vilket ju i och för sig kanske räcker...

zup broes?

Yo guys. Jag har haft världens segdag, har en hatkärlek till sådanna. I alla fall, bara skrotat omrking med nattlinne plus stickad goströja, bakat focaccia, läst tidningar, köpt godis, sånt man mår bra av när man är så jävla slö av djungelhetta och jobb-träningsvärk. men sen tog jag tag i mitt liv, slängde på ett avsnitt modern family och cyklade i tjugo minuter eller nått på träningscykeln. It killed me, bara så att ni vet. Nu ska jag duscha kallt, äta jordgubbar och fortsätta slappa. Imorgon är det åtta timmars jobb pang på, pepp? Njae. Cashflow? ja tack. 
Pippi.
Ramlade i det här ögonblicket nästan av cykeln av dödhet men vad gör man inte för att få skryta.
Chill. Gick efter det här ut i trädgården och satte mig i en sån där fin gunga. Det ösregnade och sakta återfick jag min vanliga kroppstemperatur samtidigt som gräset nästan omöjligt blev ännu grönare av regndropparna. Tänkte att jag verkligen älskar syre. wow. 

oseriösa saker.

Avnjutit middag med Anna, Robban och mini. Nu slötittar vi på James Bond och äter hallonglass. Imorgon blir det stuvstaparken och utomhusgym med mini, megapepp! Hallå förut var simhallen stängd, det tog nästan knäcken på mig och jag fick ryck och parkerade om bilen tre gånger fastän det var tre andra bilar på hela parkeringen bara. Åkte i alla fall hem och städade ur hela vårt rum på värdelösa saker som tv-förpackning. Yes, vi har blivit med tv. Välkommen! äh nu blire lite modern family och sen kommer jag somna bums.


jeanshorts, solkräm, saltvatten, gräsmattor, fotbollskvällar, majskolv, longboard.

Det är verkligen sommar, idag svettades alla på twilfit sönder och jag cyklade hem i mitt linne med kjolen fladdrandes lite för nära cykelkedjan. Blir så himla pepp på sommar, på att mamma och jag ska vandra, på att patric och jag ska frukosta, på att julie och jag ska myspimpla vin och på att jag ska sola på wigrens altan.
Känns ungefär såhär.
 
Packa väska, färgkombinerna och åka på festival. Önskar så att jag åkt på peace.
bada, bada, bada. 
Åka lite bräda. Har inte blivit så mycket sånt den här sommaren än, kanske rent utav för att jag hatar att göra saker jag inte äger på. men blir lite småsugen på att faktiskt rulla ner till Ica och köpa godis, hm. Svårt när bilen finns som alternativ, även om den är noll procent somrig.
 
 
 
Aaaaagh, pizza, solnedgång, några ljumna öl och sköna vänner. Cravar en pizza som tusan nu. Blir kanske ledighetsmat för mig och mini i morgon, jag som kör nyttigt...
Sola lite på en vitkalkad stenmur i Grekland? Kan jag väl.
Ligga i svettiga lakan på morgonen och pussa på Patric, försöka få honom att må lite bättre och komma på nya äventyr vi vill göra i höst. 
Ett sommarparis vore inte heller fel. En weekend med skaldjur, sacre couer och billigt vin. Och en jävla massa croissanter, fy fan va bra. 
Ungefär precis vad sommaren är. 
Och här är jag. :*
 
 

tuttbedömning och kassafel.

Åh jag har en genomrutten dag. Nej det är inte sant, men jag har en förmåga att haka upp mig på saker. Som att jag fuckade kassan imorse och det kommer bli supermycket extrajobb på grund av det. Önskar jag bara kunde skaka av det men det sitter kvar och lämnar nervösa ångestnätter innan nästa öppning. När jag jobbade på Sunne Vattenland för hundra år sedan så lovade jag mig själv att aldrig mer jobba med pengar, aldrig. Vågade ändå bryta det löftet men se nej, det var ju inte så jävla smart. Jaha nu har jag gnällt färdigt och ska istället låta bilen och åka och simma lite. Åh ps. Jobbade med en ny kollega idag, hon fick se mina tuttar inom en timme, är det så på alla underklädesbutiker? Hehe like it.


nu sover vi.

Oh thank god att blogg.se-appen äntligen funkar igen, p j u h. Fast i och för sig, jag ligger nerbäddad i ett rum som är sådär perfekt svalt så att man ändå behöver täcke och har en "tuff" arbetsdag framför mig imorgon så jag tror att jag nöjer mig med att säga godnatt.


om att prestera på första dejten.

Imorgon gör jag första dagen på ett nytt jobb igen, tvåveckorssemestern är slut. Känns som om detta börjar bli ganska vanligt, att göra en första dag på ett jobb, eller är det bara jag som inbillar mig? Är det så för alla i den här åldern eller har jag bara väldigt kort tid vid alla jobb, vad beror det på? Vikariat, att jag suger eller något annat? Jag är i varje fall rätt trött på ny kunskap, på att vara hypernervös och på att överleva på ett jobb. Jag borde seriöst gå i terapi för min låga arbetsmoral och pengatörst. Men på ett sätt kan jag faktiskt avslöja att den här gången känns det inte lika hemskt, självklart hypernervös, pluggandes, oroandes inför morgondagen men jag har i alla fall inte gråtit än! Och jag ska ta mig tusan gå dit imorgon och prestera okej och försöka att vara nöjd med det. Sen ska jag spendera de där 800 spännen jag tjänar imorgon så fort de kommer in på kontot. Och jag ska göra en kungligt god matlåda att äta på rasten, och gå upp tidigt och yoga och äta frukost i lugn och ro. Och jag ska somna bredvid favvokillen och ha sovmorgon dagen därpå. Jag försöker bara att tänka vad det värsta som kan hända är. Att få sparken? Tyvärr inte. Att en kund eller kollega blir arg för att jag gör fel? Betydligt mer. Jag gillar faktiskt det här jobbet, det har varit mysigt att hjälpa kunderna och att faktiskt ha ett jobb där det inte är hundraprocentigt hektiskt hela tiden. Så jag ska göra bra i från mig. 

RSS 2.0