sommarlovslängtan.


Vaknade upp med ångest idag, halv elva. Måndag. Magen gjorde fortfarande lite ont (dock inte lika panikartat som de senaste dagarna). Michael var borta. Det var mulet och blåste kallt genom gardinen. Ingen mjölk hemma till mina havrefras. 

Vände på skiten och hoppade i ett par tights och en stickad tröja och gick till wallinders. Köpte mjölk och jordgubbar och traskade hem och mumsar på det nu. Kikade i kalendern inför kommande planeringsmöte i eftermiddag och insåg att jag har 6 "lugna" veckor kvar med typ två-tre jobbdagar per vecka. Så lättnaden över att Mike och jag inte får någon gemensam semester i år lättade lite. After all så hade vi ju en månad i Asien i våras... Nu ska jag försöka hinna städa lägenheten, göra fetaostbiffar och födelsedagshandla och duscha innan klockan två då jag ska vara på vitlöken! 


sötnosarna.


Alltså. Hej min älskling när du var 16 år och solade solarie varje vecka och hade fjortisfrisyr. Risken är att om jag hade träffat dig på den här tiden hade jag fallit lika hårt för dig som jag gjorde förra sommaren när du kom körandes i dina jeansshorts och den mörkgröna tröjan. 

Gillar också Robin på den här bilden. Hihi. Igår bjöd han och Mirja (Mike och jag bjuder aldrig igen och är alltså extremt tråkiga att bjuda) på tacos och jordgubbar hos dem. SÅ mysigt att ligga i en skön soffa för en gångs skull och titta på fotboll och känna på bebissparkar genom magen. De är finast och jag gillar dem massor. Älskar att sno åt mig Michaels kompisar. Han har bra smak. 

hej lilla Sibylla Friberg.


Nu ska jag åka ut till lilltussan och mamma! Några mer dagars stug-häng med denna godbit till nougathund. Busig är hon också. Men är ju typ hundviskare...... Så det kommer gå vägen! 

bästaste finaste.

Midsommar. 

så kul, så bra, så kallt, så mycket skratt. Sådär idylliskt ni vet? Vi hade tio vänner över på sommarstugan på Arnön, alla med extremt underbara personligheter och som alla får mig att skratta och känna mig trygg. De hade mig sig tårta, sallader, fem olika dippsåser, grillkol, räkor och si si si, vi åt oss mätta på grillat och fick tre kilo färskpotatis över. 


Vi badade i fjortongradigt vatten, fick igång brandalarmet två gånger och spelade kubb, boule och hemgjort med andra ord. Vissa vart fulla, andra fick 14 myggbett i ansiktet (haha Mary), jag buggade mig snurrig med Richard och Petter hamnade i final i allt. Dagen efter vaknade jag upp tätt bredvid min kärlek av att Joline öppnande dörren och sa att solen sken. Tänker att min ansikte också gjorde det. 





Vaknade upp med 6 gäster kvar, lyxen i det alltså! Vi åt frukost, pizzabullar och knäckebröd och försökte sola mellan molnen. Tillslut rullade de hem och lämnade ett stort tomrum efter sig som vi försökte fylla med James Bond och pizza. 

the beautiful simplicity of freedom.

Vi såg på Into the wild ikväll. Det är Mikes favoritfilm. Jag har sett den en gång innan, febertrött och däckad och nu ikväll var det dags igen. Den är så himla fin tycker jag. Älskar scenen när han står på en bergstopp och tittar ut över snötäckta berg med solen i ansiktet. Jag riktigt känner hur det känns. Både liksom fysiskt hur vinden känns mot hans ansikte och hur doften av snö som sakta smälter doftar. Förstår inte hur jag, på den ljusaste tiden av året, kan känna ett sting av längtan efter en vårvinterdag i februari, ståendes i solen i bara t-shirt och känna doften av snö. Stöten. Eller att åka i Trysils backar med pappa, Max och Mike. Åka in under en tall och få cirka ett ton snö över sig. 

Nej, nu ska jag sluta längta. Midsommar snart ju för tusan! Men kanske är det därför jag älskar att bo i Sverige ändå. Jag tröttnar liksom inte riktigt lika fort på årstiderna som inte är sommar. Påminn mig helst inte in vinter. Och se filmen. 

Inte så snabb.


Ni undrar: hur gick träningen?

Svar: komplett vinst plus förlust. Sprang på i början och kände att benen var med mig, kanske även flåset. Väntade på att passera min magiska gräns 2 km (alltså konditionen och viljan är heeeelt tappad). Kände att jag skulle kunna springa 5 km idag nästan. Men. Hade sån brutal mensvärk att när jag efter 16 minuter stannade för att hämta andan lite så svimmade jag nästan och ramlade i älven (OBS överdrift med älven). Tog jättelång tid att gå hem utan att dö. 

Så. Är ganska nöjd ändå. Har liksom sprungit idag. Hehe. 

det här med att det är juni.


Jag har typ sommarlov. Alltså!!! 
Tre dagar att jobba denna vecka och sen går jag på midsommarledigt. På lördag flyttar världens sötaste lilla hund hem till Arnön med mamma och pappa. Jag har varit i Stockholm och gått på söder med min bästis och träffat Zinar, Sara, Gitte och andra underbara. Vid hemkomst mötte jag världens bästa kille och blev nykär. Jag har varit på Båten och druckit drink med Fredrik, jag har druckit öl med dejefolk och träffat nya vänner. Jag har spelat så jäääävla bra frisbeegolf på Skutberget. Min mamma har lämnat rabarberpaj hos oss. Vi har en ny fisktavla som vi älskar. 

Det enda minuset är väl att jag lovat mig själv att ge mig ut att springa nu. Skriver till och med ett blogginlägg för att slippa, hehe. 

en bismak av något så himla gott.

Så himla lustig känsla. Nu är jag här igen liksom. I Stockholm. Åkte hela vägen på tåget och fick lock för öronen innan Södertälje. Rullade in och kikade över Gamla stans vackra takåsar. Såg åtta uteliggare och en kollapsad tant omringad av ambulanspersonal innan jag kom till tunnelbanespärren. Men så kom jag ut till Linde, Julias nya tvärbanestation, och det var lugnt och grönt och tyst. Och såklart Julia och Sara med vitt vin köpt speciellt till mig. De om något är ju hem. 

Sen har vi målat lägenheten, jag har rollat och skrubbat och småätit chips. Nu ligger jag i soffan på telefonplan. Som alltid förr. Lite annorlunda. Solen stiger snart upp, det kommer bli vackert. Nu är verkligen den vackraste tiden. Det ger mig lite ångest, vill hinna ta allt tillvara innan det försvinner. Sommaren. Åh. 

sommaren på väg.

Sitta på en bänk och titta på fotbollsmatch med massa bra vänner, ta frukost på stadshotellet med Daniel, äta rabarberpaj hos mamma, dricka saft hos Mirja och sjunka ner i deras mysiga soffa, gassa i solen hos Andreas och Therese alltså MED MERA. 

Så har denna dag spenderats. Ledig, varm, solig och rolig. Massa pussande på Bero för imorgon åker jag till STOCKHOLM. Åh så underbart. Ska hjälpa Julia att flytta, hänga i Slussen, träffa Zinni, gå till Nytorget (!!) och dricka någon öl. Längtar så efter min bästis. 

Det har varit mycket bra nu ett tag. Sommaren är liksom här. Njuuuuuter bah. 



den första juni.

Världsbäst ledig söndag. Massa sovmorgon, shopping och smoothie startade dagen med. Följde upp hos mama som hade gjort pankisar som vi åt med jordgubbar och grädde - sommarfeeling! Åkte på lägenhetsvisning (spännande!) och sen via massa grusvägar och fårhagar ut till Arnön med mami, Max och Mike. Vi PREMIÄRBADADE.  Ej 19 grader som mamma sa men gött i alla fall. Åkte hem med massa blommor och fyra myggbett på vänster skinka. Gick till Nadja och Kristoffer med ett rör pringles och softade innan vi slutligen hamnade i soffan med något avsnitt Homeland. SOFT. 








RSS 2.0