hej sötnos.

Alltså våra kompisar har fått barn och är självklart de bästa föräldrarna någonsin. Och snart kommer de hit med lilla guldklimpen. Träffade henne förvisso igår men får inte nog. Står och tittar ut genom fönstret och väntar på att få se deras bil nu.... 

Låg i deras soffa igår, däckad av värme och smärta men var ändå så nöjd med Mirjas och mitt häng som bara bestod av degande, saftdrickande och lite bebisgos. Innan vi åkte hem efter Michael och Robins fotbollsträning badade vi i älven, så himla mysigt. Sen åkte vi hem och tittade på heroes.

Idag har jag haft mer ont, läkaren har ringt och sagt att jag nog har vätska i magen från en brusten cysta (förmodligen, de vet alltså inte). Inte lusigt det gjort ont. Men nu mååååste det försvinna snart tänker jag :). Annars har mamma, jag och Sibbi haft mysdag med laxpita och träffa Pelle och Lizz. 





vad ska vi göra nu?

Hösten står för dörren. Inte egentligen, inte enligt kalendern eller värmen men enligt att mitt jobb börjar på måndag och i och med de gula löven på björken på Arnön. 
  Jag och höst brukar inte gå sådär jättebra ihop. En skulle kunna säga att jag ser den mer som ett slut än en början. Fast det handlar ju mest om inställning, och själva jobbet längtar jag så till! Det är bara den där friheten som sommaren erbjuder som känns så sorglig att mista. 

Vad ska vi göra nu då? Så känner jag nästan precis jämt. Med stor säkerhet är det just det som får mig framåt men ibland är det också stressigt att sällan vara nöjd. Så jag försöker föreställa mig hösten ur ett fint skimmer, visionist á la Blondinbella. Jag tänker på mina svarta tighta jeans med halsduk till. På mitt första discoveryäpple, på en korg med kantareller och på min födelsedag! 

Och på att jag vill köpa lägenhet med Michael för jag älskar honom så mycket. 




räkmacka, hundgos och väntsalen.


Idag har jag tittat på Glee, ätit räkmacka och gosat med Sibbi hos mamma och pappa och nu är jag på vårdcentralen. Denna sjuka ska botas så att jag kan skriva om något roligare snart... 

Lite ledsamt att inte vara på semester med världens bästa men samtidigt lite skönt att sova i vår säng, laga egen mat och bara göra typiska sommargrejer hemma ett tag. Vill så himla gärna bada och sola. Känns som färgen försvinner för varje sekund, tur att solbränna inte är det viktigaste med sommaren... Heh. PS. Spela quizkampen med mig :D 

lördagnatts outfit.


Tjo. Livmoderinflammation gör ont och det enda jag tänker på är:

1. Att jag kommer bli steril
2. Att jag gnäller
3. Att jag är svinjobbig för mina kollegor som inte kan jobba. 

Hatar att vara sjuk. Såklart. Älskar uppmärksamhet men den en får vid sånna här sjuktillfällen är vidrig. Usch. Vill vara stark, pigg och redo att börja mitt nya jobb nästa vecka och njuta till 1000% av sista veckan som "ledig". 

Kan vi alla fall enas om att jag var brun på akuten? Yngst också tydligen. Läkaren skämtade och frågade om mina föräldrar visste om att jag var där. Förminskning x100. 

Nu ska vi i alla fall kvällsbada med Richard och Joline. Får väl ta ett snabbt dopp tänker jag. Lite njut i allt mitt bittra. Puss. 

M.





Hoppar runt i kohagar och bokskogar. Får värmeslag och vill sova bort dagen. Checkar ut tre minuter innan det är försent varje dag. Badar i svalt havsvatten ihop med alla andra skåningar och turister. Dricker läsk för att vi inte orkar dricka vatten mer. Diskuterar barbröstade människor och vilka som egentligen får vara just det. Betalar mer för parkering än för luncher. Pussas orimligt mycket. Får jobbångest. Njuter och sover i bilen. 


semestrar i Skåne!












Vi har det gött och för ett år sedan på dagen la jag ögonen på honom för första gången. Ni vet ju alla hur det slutade. 

Vi har varit i Varberg där vi bodde på ett gulligt hotell som hette Havanna och var kubainspirerat. Jag däckade med smink och kläder på, helt oförmögen att ens borsta tänderna eller läsa mer än en sida i min bok pga livmoderinflammation, jobbig antibiotika och lång bilkörning. Vi spenderade i alla fall idag med hotellfrukost och sen klipphäng vid Djupa Dräkt. Jag låg under ett paraply för att inte solen skulle påverka antibiotikakroppen.... Vattnet var i alla fall otroligt klart och svalkande, fina underbara havet. 

Hamnade sen i Halmstad, smått paniska över regn, fullbokat på precis alla hotell och trötthet. Hade sån jäkla tur och ringde till ett värdshus som bara hade ett enkelrum kvar men när Mike frågade om storleken på sängen visade det sig vara samma mått som på vår hemma, hehe...

Så här ligger jag nu. I sängen i vått hår och fönstret på vid gavel mot havet. Vi är i Mölle, faktiskt i ett naturreservat. Så jäkla fint är det här, med bokskogen och havet och alla små muppiga hus. Helt olikt de andra kusterna i Sverige som jag besökt liksom. Åh känns fint. 

Och jag är så kär i honom just idag. 

VC

Sitter just nu på vårdcentralen och svettas. Har dagen i ära endast jeansshorts och ett linne över en mjuk topp, klarar inget som sitter åt i värmen. Pjuh! Cykelturen hit var fin men gjorde mig extremt svettig vilket resulterar i att stolen jag sitter på möjligtvis kommer få en blöt fläck.... 

I övrigt tycker jag det är svincoolt med klass 2 varning på värmen. Förstår vilken hemsk situation det är för främst äldre och typ djur men min äckliga fascination för sånna här väderextremer fortsätter. 





Okej, hann inte skriva klart förut för blev inkallad till en grymt bra doktor. Senare även en sjukt bra sjuksköterska som fick ta hand om mig när jag nästan svimmade vid blodprovstagning. 
Resultat: livmoderinflammation och IBS. 
Behandling: inget mot IBSen, bara härda och käka bra. Tog ett blodprov för att kolla glutenallergi men tror inte på det. Mot inflammationen ska jag äta två antibiotikasorter som 1. Gör att jag inte kan dricka alkohol. 2. Gör att jag inte får vara i solen. 

Är det ett skämt? Nej. Vill skjuta på behandlingen tills åtminstone måndag men värken och faktumet att en sån inflammation liksom inte är bra får mig att tveka. Kul update på mitt liv. 

Sibyllavakt, Arnön-häng och fiske.

När Michael och jag vaknade igår bestämde vi oss snabbt för att åka ut till Skutberget så fort första tvätten var ilagd. Vi och cirka hela Värmland. Med oss hade vi melon, frallor och créme bonjour med grekisk vitlökssmak (faktiskt god och värd!). En input här är att jag misstänker att jag blivit glutenintolerant vilket gör mig otroligt ledsen. Men inte lika ledsen som detta eviga magont och toalettbesök som gör mig svimmfärdig. 

Ej input mer! Efter skutan åkte vi hem och mamma och pappa kom till oss med Sibbi. Vi skulle vara hundvakt. När Sibban sovit en stund och den värsta värmen försvunnit packade vi in oss, hund och massa mat och hämtade Simon och drog till Arnön! 


Jag gjorde blåbärspaj! Superlätt och gott (smakade litegrann ändå, kunde inte låta bli). 




Vi grillade och spelade pingis. Jagade flygmyror och badade. Gosade med Sibylla och myste. 
Sen kom mamma och pappa vid nio och pappa tog med oss ut i båten och fiskade. Noll napp med extremt fin kväll. Sen åkte vi hem till stan och somnade bredvid varandra på Norrstrandsgatan. Jag och Mike alltså. Min fina. 





lite nödvändigt jobb.



Herregud vilka bra dagar jag har! Och idag skiner solen, det är 28 grader varmt ute och jag har fått njuta av Robin och Mirjas sällskap nu på förmiddagen. 
Nu är det dock dags för jobb! Har alltid sån ångest innan, särskilt när en varit ledig så mycket ett tag, men samtidigt behöver en ju jobba och dra in lite kosing. Är för övrigt så svalt på jobbet, vilket är typ heaven. Och dagarna tar ju liksom inte slut så tidigt nu för tiden. Vid nio ikväll kabske jag ligger och plaskar i Vänern och myser med Sibylla. Nu ska jag kränga BH. Tjing! 

fredag mitt i sommaren.

Har hängt i stugan med Julia idag ❤️. Badat i 21-gradigt vatten, ätit egenplockad sallad, gosat med Sibylla, solat oss bruna och plockat massa blåbär! Alltså sommar. Och nu sitter jag och Sibbi hemma på Norrstrand och väntar på att Julia, Sara, Maria och Daniel ska ramla in. Ska dricka lite öl, prata massa skit och sen vandra in till stan. Jag öppnar på Twillan imorgon så ska tyvärr vara lugn men ska ändå bli najs tänker jag! 




bad i Stora Gla, frisbeegolf och räkmacka från Värmskog.

I förrgår åkte Michael och jag till hans mormors syster som bor i Hillringsberg här i Värmland. Det var så himla fint att åka dit, all skog och alla små hus och vattendrag *skoglover*. Stannade i Värmskog och köpte med oss enorma räkmackor därifrån. Sen kom vi dit och satt och mumsade på mackorna och pratade om ditten och datten ni vet. Efter en stund vart vi badsugna och M och jag åkte upp för en liten grusväg till en liten bergsjö som hette Stora Gla. Där var det såhär fint:



Vi hoppade längs kanten av sjön och la oss sedan på en varm klippa och solade. Eller ja, M dödade 13 spyflugor som han fick panik på..... Sen blev vi så badsugna att vi hoppade i med underkläder på. Sjukt fint och klart vatten, men dock gyttjig botten. Sen pussades vi. 




När vi senare hade fikat med Hjördis styrde vi bilen hemåt, hämtade upp Simon och åkte till Skutberget för frisbee med Johan. Det var svinkul! Gick alltså relativt bra för mig.... Hehe. Johan åkte hem efteråt men jag, Mike och Simon hade badkläder med oss så vi hoppade i och badade i värsta stora vågorna och jag var lycklig och rädd precis hela tiden. 

Efteråt följde Simon med hem och vi gjorde pannbiffar med färskpotatis och morötter i ugn som vi avnjöt till ett stycke läskig film. 

SÅ bra dag. 

Sommargrubbel.

Ligger under täcket hemma i lägenheten och funderar. Har en sleep-lista från spotify på i bakgrunden och väntar på min man som varit på svensexa. Grubblar lite. En får så mycket tid för det på sommaren, eller när en är ledig överhuvudtaget. Skrev ett blogginlägg om det förra sommaren tror jag? Om att en ibland kan bli lite mer ledsen på sommaren. För att en liksom kan och för att i alla fall jag tänker massa mer.  Jag grubblar på hur mitt vikariat ska bli, det som faktiskt ska vara i ett helt år. Som jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning. Jag tänker på mina vänner och min familj och vad jag kan göra mer för dem. Hur mår de? Hur är våra relationer? Jag funderar på feminismen som jag tog en paus ifrån när det bada skrevs massa skit om den och det gjorde för ont. Den är ju dags att ta upp igen, även om själva faktumet aldrig försvann, bara den aktiva fighten. Jag tänker på min mormor som jag längtar efter. Jag tänker mycket. Men det är ganska skönt också. En får tänka och grubbla på sommaren. 

tofsen på sne.



Igår hade jag Veronica, Helena och Elin här. Hade tjutit i min ensamhet på eftermiddagen så att de kom var var bara helt livsavgörande. Vi spelade knackpoker och egenkomponerade dricklekar tills vi alla var tipsy nog att gå in till Jaguar (älskar Jaguar så mycket). Där dansade vi, drack tom collings och pratade djupa samtal som funkar som bäst på fyllan. Jag kände mig som alltid heeeelt oövervinnelig  på dansgolvet. Och cool pga outfiten. 


Idag har jag slitit på jobbet och varit ledsen pga PMS. Men Mike gjorde nyss kavringsmackor till mig och vi ska äta tacos hos Joline och Richard snart. Thank god. 

Fredrik Wikingsson i lurarna på springtur.

Innan träning:

Peppad, ser tränad ut, känner mig ändå lite stark. 

Efter träning:

Fick ont i äggstockarna efter 2 kilometer. Som en slags pre-mensvärk, fattar inte hur ofta jag ska ha ont där i magtrakten?! Kanske är jag sjuk... "hypokondriker". Tog mig i alla fall hem lite gående, lite springande och tänker efter lite knäböj och plankan att den bästa träningen är den som blir av! Ostigt. Men alltså jag är så grymt otränad, det är galet alltså. Måste verkligen försöka men att skapa en vana och bryta en annan är så himla himla svårt! En måste ha så mycket vilja och kraft, något som inte alltid är så självklart. Men nu försöker jag. 


Båttur med de här två.

Pappa, jag och Sibbi hänger på Långholmen och badar och dricker saft. Det är typ 30 grader och vi njuuuuter. Sen ska vi äta räkor och efter det ska jag åka tillbaka till karlstad och sen deje med Michael för hans mami fyller år, hurra! 





hej sommaren min älskade!



Michael gör spenatsoppa en varm dag på ett kilo spenat och vi äter upp allt! Älskar den soppan. 



Richard fixar sin mustasch och har bränt sig ordentligt hihi. Vi grillade massa gott och badade i Kroppkärrssjön med honom och Jollan en kväll. 



Jag sover allt som oftast i den här stugan, ibland med M bredvid, ibland själv. Och hur ljust är det inte om kvällarna? Detta är elva på kvällen!!!! 


Jag och han, också på kvällen, efter att ha sprungit och badat i regnet. Älskar sommaren. 


Har ätit jävligt goda sallader. Max grillade kyckling, fetaost och massa basilika och sånt. 


Skatten min. 

jobberN


Sitter på pappas jobb och sliter.........


Nej förstås inte. Har ätit pannkaka, läst bok, planerat en lill-semester och druckit vatten. Surfat på nallen också. Sen insåg jag att jag satt vid två datorer hihi. Vågar knappt säga det här men det vore ju coolt om någon ringde på kundtjänsten (mig alltså). Skulle ju självklart få panik och svettas och allt men tänk OM jag kunde hjälpa någon. Skulle ju göra mig stolt ;') Skulle må psykiskt och fysiskt illa om jag inte kunde hjälpa..... 

Här om dagen åt jag första svampmackan för i år. Alltså herrejises vad gott. I stil med grillad aborre Erik hade gjort till mig och Bero innan en fisketur OCH precis all mat på cava igår. Jag och Mike blev för övrigt fulla på en flaska cava hihihij. Svinmysigt. Klockan ett blir jag utsläppt här ifrån och då vill jag köpa balsamico för det är jag sugen på. Och att göra isglass! 



vår lilla olycksfågel.

Jag och Sibylla ligger i soffan hos mamma och pappa nu. Jag kollar på Nyhetsmorgon och hon äter på sin svans. Igår fick vi äntligen hämta hem henne från djursjukhuset där hon huserat i två dygn och lämnat oss i panik. I tisdags, när hon och jag var ensamma på Arnön, fick hon något i halsen och kunde omöjligt få upp det. Jag fick panik, grävde i halsen på henne och kände hur hon blev slapp i min famn och hur hjärtat slutade slå. Så jag började trycka på hennes bröst i panik, tryckte och tryckte och tillslut ryckte hon till och drog ett litet andetag. Precis då rullade mamma in på gården och jag slängde mig in i bilen och vi for till djursjukhuset. Sibbi hade jättesvårt att andas och på röntgen syntes något i hennes lungor. Så där fick vi lämna henne med veterinärens ord om att alla hundar inte överlever sånna här situationer. 

Nu ligger hon på min fot och snarkar. Jag kan inte låta bli att kolla att hennes bröst höjer och sänker sig. Egentligen vill jag inte passa henne själv, men det funkar inte att tänka så utan det är självklart att bara bita i det "oroliga" sura äpplet. Dessutom har de på djursjukhuset lärt henne vad hon heter och att det är okej att kissa inne.... 





RSS 2.0