tiden som passerat.

Gänget vad blire? Uppdaterar inte pga så kär att jag knappt kan andas. 
Men nu är han på jobbet igen och jag vågar klicka in mig på bloggappen ni vet. Har haft en sån grym helg! Lördagen blev ju häng på Arnön, fiske och grillning. Sjukt välbehövligt. Kvällen spenderade vi hemma hos en kompis till M med massa tacos och ... vin! Och igår  var vi på barnkalas i Deje, åt lunch från Klaraviksgrillen, lagade gryta och tittade på filmen Jakten. Bara myste. Lycklighetsnivån slog ju i taket förutom den där gnagande känslan av att det snart tar slut. Men det är ju inte ÄN i alla fall. Nu ska jag ta tag i min dag med frulle. 



i wanna be right here

Alltså nivån på mitt liv just nu!!!!! Var på utflyttningsfest igår med ett gäng coola kids och lyckades få i mig tre öl. Lyssnade på fet musik (och vi drar till fjällen), njöt av att behöva träffa nya människor och skrattade. Blev liksom friskare för varje minut. Blev också tröttare dock. Vi skippade krogen och gick hem under stjärnorna istället. Kysstes. Ramlade inte älven. Somnade med allt smink och med lamporna tända. Vaknade lycklig. Ikväll gör vi väl om allt, vi är ju unga och dumma. Ska dock låta stackars kroppen komma igen lite med båtåkning på Arnön med pappa först. Alltså livet, tack. 




glamourös fredag.


Det vore ju en lögn att säga att jag är trött på att gå runt i mina vita fleecebyxor som jag ägt sen jag gick i typ sjuan. Dock (bra ord) är jag nu trött på denna sjukgrej. Så efter fyra dagars svält gjorde jag idag en äggmacka, ska bli så jäkla gott att sätta tänderna i!!! Annars i mitt intressanta liv så lyssnar jag på P3, skapar en koka-ägg-dans, läser Allt om mat, kollar på teen mom 2 och tar tupplurar på en timme. Livet som 22åring.

Ps. Är alla med på att vi nu ska lyssna på Daniel adams-ray nya låt? Bra då säger vi det.  


en kärleksförklaring.

Jag ska gå från honom hem till mig. Precis bredvid lågstadiet på Norrstrand finns ett jättestort kastanjeträd. Jag korsar den nyklippta gräsmattan och går fram och rycker i en tung gren. Får ner tre vassa gröna bollar och kan knappt vänta utan trampar på en av dem direkt med dr.martenkängan. Får upp en nyfödd kastanjbebis i handen som glänser i solen. Fortsätter gå hemåt med kastanjerna i handen. Trampar snett på trottoaren och hinner tänka tanken "vem i helvete såg mig nu då?" men kommer ganska snabbt på att i Karlstad ser ju alla. En av nackdelarna med att vara van vid absolut anonymitet från storstaden. 



Fortsätter hemåt. En tant rattar sin Golf på cykelbanan vid badhuset för att slippa åka ut på 50-vägen... Jag ser vassen böja sig för vinden på Sundstatjärn och möter två schäfrar som viftar på svansen. Går runt statyn och ser mitt hus. Jag har inte ens bott där ett år och ändå är det så starkt förknippat med hem. I solljuset ser det ännu finare ut. Jag drar ner dragkedjan i hans HellyHansentröja och tar in lite solljus i lungorna (ja det funkar), sen går jag in. Hem. Med tre kastanjer i handen. 



babyface.


Godmorgon gänget! Jag är ännu lite bättre idag, värt värt värt. Solen skiner, jag har ätit två kakor och nu ska jag försöka ta tag i mitt liv. Tjing! 

max.


Alltså min bror är fan en av de bästa människorna på denna planet. Finns nog ingen person som får mig att skratta så mycket som han. Ja ni ser ju mitt översprallade fejs över att ta smygfoton tillsammans med honom. Kärlek asså. 

blommor och bröd.







Blom-mani när sommaren lider mot sitt slut (måste kanske erkänna den här hösten). Vill plocka ängsblommor och sätta bakom örat, norpa rosor från en trädgård i Fjällbacka och göra en krans. 

Meeeeen hur stor är sannolikheten för det då? Inte så stor. För övrigt var brödet från nya bageriet to freakin die for. Mamma kan hon. 

en första frostmorgon.

 Ligger i mamma och pappas soffa i Karlstad. Ser solen gå upp alldeles rödgul över grannhusen. Snart kommer den värma upp frosten jag nyss trampade på. Tina upp de två minusgrader som termometern visar på. Jag är sämre idag. Magsjukegrejen resulterade i noll matintag vilket i sig resulterade i magkatarr. Känns som den sjukaste hösten på länge och det gör mig så himla deppig. Skönt att jag på något sätt förutspådde detta och följde med pappa hem igår. 

Jag sa inte godnatt till er som jag brukar igår. Var fullt upptagen med att ligga i hans hemska skinnsoffa och hans mysiga fleece och vilja säga "det här går nog inte mer". Jag vill visa honom äventyr, pirr och awesomeness men vad han får är mig i stora lånade tröjor, ätandes ris framför modern family. Hellre lämna än lämnad tänkte jag självdestruktivt med en smått darrande underläpp. Som tur är så är han smartare än mig. Som tur är kan han berätta att känslan av osäkerhet och rädsla är också en del av att vara kär. Som tur är lät han mig inte avsluta något vi knappt börjat. Som tur jävla är. 

Snart kommer mamma med nybakat bröd från nya Stenugnsbageriet! Ska försöka få i mig lite för att få upp energinivån från noll. Gänget, det är torsdag, seize it som det så fint heter.  

wild, blonde and sick.

Ser ni pianot i bakgrunden?! Har försökt lära mig Levels av Avicii hela morgon, går ju sådär faktiskt. Är i alla fall nuduschad, har betalat alla mina räkningar och ätit fyra kex. Hatar att bestämma om en är frisk eller inte. Är fortfarande svullen som om jag hade en fyramånadersbebis där inne meeeeeen det kan ju inte få hindra mig från att dra in lite cash. Dock så kan illamåendesdöden. Har försökt städa lite också eftersom världens finaste frisör Pernilla kommer hit och bor i helgen när jag är borta. Vissa är ju hurtiga och springer Lidingöloppet.... Själv ska jag mumsa kräftor, vara paniknervös över att träffa nya människor, göra bort mig, träffa en viktig person, somna i soffan på Arnön, bråka med min bror och dricka en eller annan öl. OM jag blir frisk alltså. Är jag ens sjuk? Blev jag matförgiftad? Igår hade jag ont i mina ögonlock, är det ens möjligt? Ska vila lite nu. Hejdå roligaste bloggaren i stan.....

jag säger godmorgon till dig.

NU NI. Ska jag ta mig ur det här nattlinnet och försöka att få i mig något som får stanna (onödig information). Ska byta sängkläder, sitta på balkongen med en kopp te och tvätta. Känner mig lite piggare idag faktiskt! 
 
PS. Rubriken är en del av en sång vi ALLTID sjöng på lågstadiet på morgonsamlingen. Gick ungefär såhär
Jag säger godmorgon till dig
Jag säger godmorgon till dig
Jag säger godmorgon
Jag säger godmorgon
Jag säger godmorgon till dig!
 

Sen sjöng vi den alltid på ett annat språk också, ex tyska eller franska. Coolt internationellt kid är jag. 

miss skinny.

Har ni sett att det cirkulerat en nyskapad modesajt på Facebook och ute på reklampelare? En modekedja som kallar sig själva Miss Skinny för att de bara kommer ha storlek 32 i sitt lager, alltså size zero. Jag har väl ungefär kräkts över det här och inte ens kunnat skriva något för jag blivit så ledsen. Det var liksom inget hymlande, det är bara när du är smal som du är lycklig och vacker. I ALLA FALL. Surfade in på HPs blogg nu och såg att det hela egentligen bara var en reklamkampanj för föreningen Frisk och Fri som jobbar mot ätstörningar. Gillar det SÅ mycket. Tycker att ätstörningsdebatten får så mycket skit i modevärlden. Vadå, påverkas du av hur smal en skyltdocka är eller hur smal en modell är? Eh, ja. Som att vi skulle lärt oss att stå emot det budskap de skickar rakt in i våra ansikten. I alla fall (min bästa start av meningar), när en klickade in på Miss Skinnys hemsida idag flippade den över till den här videon...
 
 
Tycker faktiskt att den är grym. Att Nina Åkestam, Sandra Beijer, Kitty Jutbring och Klara Zimmergren skulle producera något dåligt ihop är ju dock relativt otänkbart ***idoler***.
 
Jag har haft ätstörningar till och från sen jag var kanske 16. Hade en när jag gick i fyran också men det var mest för att jag hade satt ett popcorn i halsen och vägrade äta pga ville inte kvävas och dö. Pågick rätt länge dock. I alla fall (!), första gången det verkligen märktes var i ettan på gymnasiet. Jag hade precis kommit ur mitt förhållande med Andreas och blivit ihop med Johan. Jag hade fjärilar i magen och ville äntligen kontrollera min kropp. Jag började träna mer och äta mindre. Dock knappt medvetet. Den gången slutade det med att jag svimmade på en idrottslektion, mamma fick reda på allt och jag blev utestängd från Sats. Först då kanske jag upptäckte hur svårt det var att faktiskt äta, jag plockade ju alltid på mig mat men sen orkade jag bara aldrig äta upp. Gud så jag kämpade och tillslut gick det lättare igen. Men sen dess har det alltid varit lätt att halka tillbaka, att sporras av att det är så himla lätt att gå ner i vikt. Det är bara att sluta äta helt. Och visst, kilona rasar men det gör också humör och prestation. Och räknandet gör mig galen. Åt chips hos Julia igår, då blir det ingen lunch idag. Hemliga tankar. Vill se ut som de där übersmala victorias secret-modellerna. Jag väger mig varje gång jag är på gymmet, både innan och efter mitt pass. Jag är beroende av speglar och av att granska och jämföra min egen kropp med andras.
 
Nu är jag inget riskfall eller lider av en ätstörning. Jag har heller aldrig blivit diagnosticerad med anorexi eller bulemi. Jag har bara haft svårt att hålla en jämn balans. En vill ju vara smal som alla andra eller hur? Det är dock en bra grej med att bli lite äldre, nu för tiden käkar jag baaaananazmycket och klarar av känslorna efter ganska bra. Svårast är väl i den där åldern där jag var. I alla fall (!!), jag tycker att tjejerna varit grymma som gjort hela den här kampanjen och jag är så glad att fokus återigen riktas mot denna debatt. Stay cool liksom, precis som du är. 

ni ger upp på mig.


Här är jag lite sjuk och då försvinner hälften av er? Blir ju leeeedsen. Nej men ärligt förstår er, vem vill läsa om sjukisjulia som ätit 10 salta kex och druckit en halv liter cola idag.  Positiv grej var dock att papi hade med sig mitt piano så nu har klinkats och läst noter faktiskt. Har dock stört ont i magen igen nu så ligger med en värmekudde på magen och är redo för mer sömn. Har kanske sovit 6 timmar idag på dagen, hur sjukt är det?! Vill bli frisk. Så sov gott nu vänner. Puss o kram ses på stan. 

tre tröjor jag gillar.


sjukling på bättringsväg.

Jag ligger i min soffa under min tjockaste filt och med datorn på magen. Pappa har precis serverat mig ett stort glas cola och fem skalade färska räkor. Jag är påväg att bli lite bättre, kanske hade Julia rätt om att det var matförgiftning? Ynklig känner jag mig i alla fall fortfarande, hela kroppen ömmar och särskilt konstiga områden som knäveck, ögonlock och fingrar. Har faktiskt sjukanmält mig från jobbet imorgon, vill kunna bring my a-game när jag väl står där på golvet och i detta skick skulle jag inte ens vara i närheten. 
 
Jag längtar efter M. Han som ni inte vet så mycket om, som jag sparar på att berätta om. Dels för att det är nytt, dels för att ni tycker att det gått fort. Det tycker vi också. Så är det ibland. Ni kommer gilla honom. Han köper cola åt mig och bär runt mig på sjukhus. Och precis som jag tycker han att det är perfekt sysselsättning att spendera en natt genom att köra mot alla enkelriktade gator i hela Karlstad. På fredag kan jag krama honom igen. 
 
Nu ska jag titta på mitt sjunde avsnitt new girl för dagen och bli ännu lite bättre. 
 

Min räddare.


Min pappa är här med räddningen. Bättre än alla Leonardos i världen. 

om Leo kan hjälpa mig.

Hej gänget jag är magsjuk. Typ. Frossa, magont och extremt opigg. Där har ni mig idag. Hatar att sjukanmäla mig från jobbet. Hatar det. Ligger i alla fall nu i soffan och orkar inte resa mig efter ett glas vatten ens. Ska sova någon timme och vänta tills papi kommer ikväll. Hoppas på att piggna till så att jag i alla fall kan gå till jobbet imorgon... Hade i alla fall behövt den här snubben idag. 
 
 

trassel innan vi somnar.

 
Innan vi somnar. Lite trassel. Älskar den filmen. Vill ha hennes fläta pronto. Sända upp tusen sånna där lyktor. Sov gott nu vännerna! 
 
 
 

om att bara kämpa lite till.

Vet ni? Jag ger upp lätt, jag är en quitter. Jag ger upp på jobb, på förhållanden, på lägenheter, i tävlingar, på matlagning. På det mesta. Kände idag för att gråta på Sats när träningsbrallorna precis fått cirka en liter vatten på sig efter min trasiga sadel och jag var 30 minuter för tidig till mitt pass men utan träningsskor. Kunde lätt slängt mig in i duschen och sen bastun och gett upp på träningen.
 
 
Men ICKE. Jag gick in på mitt bodybalance-pass och körde så himla bra! Jag var stark i bålen för en gångs skull, inte lika stel som jag trodde och andningen gick så jäkla smooth. Hur många gånger har inte det där passet räddat mig? Gick därifrån och kände mig mjuk, stark och avslappad. Att musiken och instruktörerna är bäst hör ju också till de mer positiva delarna! Kan ni också fatta hur skönt det var att sträcka ut i bastun EFTER genomfört pass? Bäst. Sen var det storm ute men nu har jag krupit ner i soffan och ätit spaghetti och köttfärssås. Åh, ibland är det så bra att våga kämpa och inte ge upp, men det visst väl ni redan eller? 
post-träningsoutfit.

curly girl.

 
Det är höstljus ute, jag dricker mitt nya roibooste och nu ska jag locka håret (innan träning?). Mår bra. Tre jobbdagar inplanerade denna vecka, tisdag-torsdag och sen kommer pappa imorgon vilket innebär käk. Dessutom, LÖN på onsdag, som jag väntat! Sen, Karlstad på fredag - längtar ihjäl mig! 

mys i Sumpan.



Har hängt hos de här två godingarna ute i Sumpan idag. Massa mys, slötittande på tv och sushikäk. Hur mycket jag vill ha en egen liten Elton? Rätt. Jävla. Mycket. 

Måste också erkänna att jag precis solat solarie för första gången på typ tre år, soft liv ändå men är helt slut nu av värmen. Kände att ni behövde veta liksom. Hur ska jag orka stanna och handla och sen träna? Omg alltså. Uppladdning. 

varje morgon.


Hos mina underbaringar skiner solen in och allt blir bara sådär inrednings-tidnings-snyggt tycker jag. I alla fall! Har redan varit på UMO, second home liksom, men är nu tillbaka här. Glömde ju självklart SL-kortet........ Ska i alla fall försöka få tagen i fröken Stegfors för lite häng. Kan eventuellt bli lite netflix innan.  

zzzzZzz, time to sleep.


Somnar hos Julie och Fred nu. Har druckit vin och ätit pannkakor. Tittat på pearl harbour och blivit kär. Freakin älskar den filmen. Den fick mig alldeles nyss att känna känslor jag inte känt sen den vintern 2010 i Sälen. Livrädd på ett sätt för vart livet var påväg med mig och samtidigt så jävla nyfiken. Kasta sig ut fastän det ser mörkt ut. Så himla glad att jag vågat göra saker som känts omöjliga. Kan sakna den känslan ibland.  Känslan av att fysiskt kasta sig ut. Som på skidorna med en isig brant backe framför sig. Väl nere är jag den starkaste på denna jord men det är ändå njutningen av att veta att det är framför mig som är bäst. Ingen kan någonsin ta ner mig på jorden, fånga mig eller sätta mig i en känslomässig bur. Jag klarar mig. 

Och alla dessa känslor från en patriotisk amerikansk film innehållande två av de snyggaste männen någonsin. Så det kan gå hörreni. Sov gott nu. 

men TJA kompisar.

 
Ut på äventyr i jävligt varma kläder aka snodda leotights, lånad fredperryhoodie och bästaste jeansvästen. Kör tydligen på rosa bandet uppochner, coolare så? 
 
 

vill plocka blommor all over again.

Skippade sats och drog på mig en tjocktröja och gick på promenad istället. Händer mig väldigt sällan i Stockholm men idag var det bara så skönt. Nedanför mitt hus ligger ju faktiskt Östersjön och det går en jättemysig stig utmed vattnet som jag går på då och då hem från gymmet till exempel. Det är så skönt att vara ute och inte påväg någonstans. Inte till bussen eller tunnelbanan. Inte till jobbet. Bara gå, hälsa lite på de en möter, titta på hundarna som simmar efter pinnarna deras mattar och hussar kastar till dem nere vid badplatsen, plocka ett ekollon, möta en kvinna som samlat ihop de sista prästkragarna i en bukett. Var ute i lite drygt fyrtio minuter och hann ta mig runt Larsberg, så jäkla skönt. Nu har jag stekt en korv som jag äter med ketchup. Livet blir vad en gör det till! 

hej (helena, elin, julia)

saknade knäppa vänner. håltimme, äta rostbröd hemma hos mig och ta cambilder. gymnasiet indeed. 
För övrigt sjukt nöjd med rubriken!!!!!!!!!

it's sunday!

 
 
Gänget, det är söndag och jag är ledig!!!!!!!!!!!!!!! Nyttig frukost intagen, sovmorgon med tio timmars sömn avklarad och nu ska jag ta mig ut i gråvädret på en prommis. Hörs! 
 

ska drömma om att klyva ytan.

 
Min lördag blir inte coolare än misslyckade kakor (mormor nu har det gått för långt) vilket resulterade i degätande, skypedejt och några avsnitt modern family. Nu ska jag krypa ner i sängen och drömma om turkost vatten fyllt med levande koraller, busiga fiskar och små blommor som krymper när man simmar nära. Att säsongen då bad i Sverige är tänkbart börjar falla bort gör mig lite ledsen. Det är verkligen något av det bästa jag vet. Tur då att badhus finns och att jag älskar klor, bastu och att ta ut mig mellan kanterna. Sov gott nu gänget och dröm om det ni älskar (ostvarning, cheesy alltså). puss
 

räddare i nöden!

Dör sockerbristdöden. Fräser i telefonen. Öppnar kylskåpet. Ser min räddare, KOLASÅS. Freakin fucking älskart! Blir människa på cirka fem sekunder igen. Och ja, alla associerar väl kolasås med detta....
 
 
 
Goofy the movie, ÄLSKAR DEN! Och hans kompis gillar ju kolasås ni vet.... Långsökt?

hud mot hud.



Vi står och diskar. Jag med diskborsten i högsta hugg och han med handduken mellan händerna. Vi är tysta, lyssnar på våra vänners röster. Det är varmt och ångan från diskvattnet stiger upp och gör mig rosig om kinderna. Vi har skärpt oss. Pratar inte med varandra, ser inte in i varandras ögon. Så sträcker han sig över mina armar och ska fylla upp lite mer vatten. Mitt i rörelsen stannar han upp lite, stryker sin handled mot min handrygg. Allt försvinner, allt hår reser sig och Sveriges största leende tar form på mina läppar och knuten i magen blir både större och mindre på samma gång. 


tjyv.


Fördel 1 med att vara här: låna nagellack. Ibland händer det ni vet. 

Fördel 2 med att vara här: låna Sveriges skönaste leotights. 


lördagsmorgon.


Godmorgon fina! Idag skiner solen och jag vill vara ute på Arnön och grilla korv och ta sommarens sista bad (omg crazy). Men är ju kvar i min betongdjungel och har fem timmars jobb på schemat så det får bli en annan gång. Vaknade för övrigt upp i soffan nu men somnade inatt i Julie och Freds säng. Vaknade dock till inatt och då hade Fred kommit hem och de låg och samsades om en halva av sängen så jag var bamhärtig och gick till soffan. Julia kom ut någon minut senare och stoppade om mig med täcke. Världens bästa. 
Men hörrni, gör något fint av denna lördag! Cheesy jag vet men det måste ju sägas. Mys med kompisar, drick champagne, ät långfrukost, gosa med hunden, köp den finaste jackan, ät choklad. Gör det! Hörs sen. 

Åh-fucking-no.

Gänget, ni vet mina rosa angorasockar som jag tjatat om och äääääälskar? Har även sålt hur många som helst på Twillan. De älskade vackra sockorna..... är gjorda av freakin kaninpäls?!!!!!!! Mvh ledsen omedveten tjej som ströläste ett informationblad på jobbet. 

Denna lilla bäbis....

Ps. Det värsta är att jag inte kommer sluta använda dem. Ville bara göra er medvetna liksom. 


Idolmys och FaceTime.

Är hos dessa ...
Har en perfekt kväll med IDOL (!) pizza, choklad och chips. Julia, a k a min bästa vän har även köpt cola till mig, BÄST. Vi prata karriär, något som är lite ovanligt för oss men faktiskt kul. Julia kan så mycket om att utvecklas på sin arbetsplats, ta nya steg och löneförhandla. Jag bidrar till diskussionen med känslan av att vara fullständigt trygg på sitt jobb och samtidigt vara duktig utan att gå under. Älskar sånna diskussioner. Nu ska vi FaceTimea med Julias mamma, see ya! 


min och er fredagskväll.

Post-stängnings-syndromet just nu!!! Låste jag in pengarna?? Låste jag ens dörren? Stängde jag en timme för tidigt (det är ju väldigt tydligt om en gjort det eller inte men det är ändå en av mina största farhågor)??! 

Jaja, jag har ju använt nyckeln (glömde jag nyckeln där??!) och sitter på tuben därifrån så inte mycket kan göra och alla de andra gångerna på två år har det ju varit hyfsat rätt. Är för övrigt på väg till Juls så livet är ju återigen sweet. Hoppas på chips och kanske en pilsner om Fred lämnat någon nu när han är på FIFAdejt med kompis. Hoppas också på jäkligt bra film/tv. Vi ska också ägna morgonen åt att spela piano och äta allbran hoppas jag. Ja jag sover där orimligt mycket... Gillart. Ha en fierce fredagskväll! 

den där bästa dagen!


Hallå det är ju FREDAG! Inte för mig som jobbar imorgon då men ni andra kan ju njuta..... ***unnar er***. Dock får jag säga trevlig helg till kunderna på jobbet idag och cirka 90 procent av alla som kommer in är fredagspepp vilket innebär en soft dag hopefully. Jag börjar dessutom halv två imorgon så det är ju liksom inte världen som går under eller så. Åh nu shufflades Mileys nya låt fram ***sjunger med på tuben***. Vi hörs senare! 
Bilden är från weheartit ni vet. Ska lägga in en länk i menyn till ------------> vilken dag/månad som helst. Puss

behöver gå om två minuter.

Gick precis från det här mysmodet till...
 
...detta peppiga! Dock fortfarande ganska mysigt eller huuur? Tänker nämligen att det blir fredagsmys istället för fredagsgalej idag. Passar mig ganska perf. 
 
PS. Observera naken kvinna som lever livet på mitt nattlinne. Älskart. Självklart från Twillis. 
 

frukostsugen.







Vill sitta länge och äta frukost. Grädda scones och bre orimligt mycket marmelad på. Koka varm choklad och dricka lite ljummen ur en gigantiskt kopp. Äta bär ur glas och få en sockerkick.  Dricka mjölk med sugrör ur en glasflaska. Äta donuts till frukost. 

Vart är mitt hembiträde/sambo/kära vän som gör det här till mig idag? Eller menar ni att det är uppstigning och ut till mina frysta rostmackor som gäller? Okej dåååå. Nu är vi vakna och med kurr i magen i alla fall. Hej mitt fina gäng. 

en i färg och sen kom svartvit.

2010 var året då jag tog mest bilder. Det här är i juni, jag är nybakad student, brun sen greklandsresan och långhårig. Livet är framför mig. Jag livnär mig på jordgubbsförsäljning. Vad hände?
Jo jag flyttade ju till Göteborg, jobbade på lekland, flyttade till Sälen, festade, blev kär, åkte skidor, flyttade till Stockholm, bodde med min bästa vän, jobbade på Gröna Lund, bodde i Nacka, började på dagis, jobbade på Twilfit, reste runt i Asien i två månader, flyttade till Lidingö, åkte på semester till Fjällbacka, gjorde slut, fick fast tjänst på Twilfit, hälsade på i Karlstad, började gilla någon osv.
 
Jag vet att jag klagar mycket på detta så kallade vuxenliv. Men det äger ibland också. När en bestämmer när en får lägga sig, om en får äta godis en tisdag och hur mycket alkohol som ska förtäras till exempel. När en inser att en klarar ganska mycket själv, att livet rullar på i sitt ekorrhjul och att stiltje också blåser bort. När vänner tar större och större plats, när relationen till familjen är bättre än någonsin och när en faktiskt är jävligt bra på sitt jobb. Det ni. Jag skriver också "en" istället för "man" nu. Deal with it or leave liksom. (Helst inte lämna då please). 

en kram och en dokumentär.

Men åh. Tröttheten faller ur mina ögonhålor typ. Vill ha en sån här kram från M och krypa ner under täcket med en sjukt bra dokumentär (bara antar att den är bra...). Hittade den hos fina Amanda och hon brukar ju ha koll på läget. Frågan är dock om jag skulle orka se den? Vill dock. Hmm, i-landsproblemen hopar sig just nu. Har ju även cirka 3 kilo disk att ta itu med. 

TBT.



Tiden då han fortfarande såg upp till mig... Också tiden med glugg och perfekt grepp om mellanstadiemagen tydligen. Älskar dock stylingen mamma och pappa! 

ett två tre, kör.


Bara att köra. Fem timmars häng i Ringen med sköna kollegor och sjukt mycket härliga brudar förhoppningsvis (försöker peppa mig själv). Vilodag från träningen idag så ikväll är det bara hem till min soffa och sjunka ner. Det är snart, det är det faktiskt. 


en regnjacka och en bekännelse.


Letar igenom mina mobilbilder efter en bild på denna underbara jacka som idag pryder min kropp pga regn då. Det är bara det att det inte är så lätt att titta igenom mina bilder längre. 

Bara för att beslutet var mitt behöver det inte betyda att det var lätt eller att jag inte saknar. Tro mig, jag tänkte över just det där beslutet så mycket att jag glömde äta, dricka eller nästan andas. Jag gav det allt. Jag försökte. Jag ville. Det gick bara inte. 
Julia hämtade mig på en klipphäll i skogen fylld med vassa barr, glasbitar och kottar den eftermiddagen. Jag kunde inte gå. Jag skrek och jag grät. Det var inte lätt, vad ni än tror. Det var säkert lättare för mig. Men det var inte lätt. 


internetz funkar inte!!!!

Så jag har försökt fixa det hela morgonen utan verkan. Nu kommer jag bli rå-sen om jag inte skyndar mig. Men lovar att försöka fixa så vi kan säga hej sen. Har ju även mobilen! Nu blir det jobb till halv sju, ha en fin dag i ösregnet!


bästisbild nummer 373.

 
Julia har hjälpt mig med lite smågrejer (hehe okej stora grejer juls) med bloggisen ikväll. Jag bjöd på broccolisoppa och kanelbullar som lön. Är nöjd med att ha en IT-ansvarig som bästis. För övrigt överlevde vi passet 30-20-10 på gymmet ikväll. Nästan kul faktiskt! Intervallträning på cykel där du kör 30 sekunder medeltempo, 20 sekunder relativt hårt med högt motstånd/tempo och 10 sekunder helt jävla crazy bananas. Upprepa fyra gånger, paus, upprepa två set till. LOVELY. Nu ska jag sova, hoppas ni också gillar nya utseendet! pussokram
 
PS. Hur coola är julia och jag? 2010 var tydligen året av fest. 

nu när du försvunnit.

Något av det första jag fick reda på i morse när jag vaknade var att Kristian Gidlund hade gått bort. Var död. Hade förlorat kampen han kämpat så himla länge. Första känslan var förvåning, följd av sorg. Kunde ha dö på riktigt? Som vanliga dödliga? Ja. Det är väl det som är så himla makabert med hans historia. Jag scrollar senare igenom Aftonbladets feed och hittar en video ifrån när han och hans band är med i Jenny Strömstedts talkshow. Där säger han att han är mer sugen/inspirerad till att leva än han någonsin varit. 
 
Jag tänker att det är det jag får ta med mig när en stilla tår faller nerför kinden på tunnelbanan till jobbet. Att han verkligen i varenda jäkla blogginlägg berättat på något sätt hur värdefullt livet är. Faktumet att han faktiskt släpper en bok postumt är också väldigt häftig tycker jag. Att hans resa fortsätter, precis som jag hoppas att den gör på riktigt, fast på ett lite annorlunda sätt. 
 
Det första jag gjorde på vägen hem från jobbet var i alla fall att köpa ett Rosa Band. Vill stötta Cancerfonden på alla sätt och vis idag. I år är det också särskilt fint dåElsa Billgren och hennes mamma designat det ihop, med deras tumavtryck. Det åkte på direkt förstås. (Tillhörande kläm på brösten med Julia tillkom självfallet och knut hittades självfallet men var tydligen ett muskelfäste... KÄNN OFTA så försvinner sånna panikattacker). 
 
 
Och Kristian, du har berört mig på så himla djupa plan och jag är helt säker på att du var en underbar människa. Du är värd alla fina ord som finns, jag hittar dem bara inte (som du alltid gjorde). 

nu händer det snart.


Håll ut är ni snälla, jag bara dör i soffan nu med min bästis och kodar blogg. Yes you heard, lite förändring på ingång. Har också en massa bra inläggsinspo mvh bloggsugen. 

Kolla på denna bild så länge (från bästa weheartit). Själv njuuuuter jag av att se den, vill rätt så mycket ha den hunden. Puss

nu rusar vi lite framåt.


Hejdå min små skatter för denna vecka! 
Helt seriöst, när ska jag få egna babysar? Pallar inte att det kan dröja fem år om det ska göras "rätt". Pallar samtidigt inte att inte vara hans allt, inte kunna dricka alkohol och spåra ur eller att folk skulle se mig som vuxen. Skulle väl i och för sig byta ut det där snabbare än snabbast om jag fick en liten mot mitt bröst som troligtvis skulle pipa fram ett "mamma" mot mig inom ett år. 

bra min på bra jobb.

Hej gängeeet! Jag är på dagis idag igen, hard working girl nu ni vet. Dricker lite te på min rast nu och saknar att göra sju blogginlägg om dagen. Dock slutar ju jag tre idag hehe så lär ju bli ett par stycken sen. Julie kommer till mig idag på broccolisoppa, träning och sleepover. LÄNGTAR. Kommer dock tvinga henne att lägga sig vid tio med mig mvh dödstrött. Imorgon börjar jag först klockan ett dock, azm. 
Hörs sen, ska kolla efter choklad. Puss

om nu somnar vi och kärlek.

godnatt från weheartit. och mig! 

ser jämt lite deppig ut.

Det gick så jäkla uselt på träningen idag. Klev in på passet alldeles kall och ouppvärmd, hann bara typ fem minuter på bandet eftersom jag var sen. Sen hade jag käkat dåligt och hade ingen energi. Orkade ingenting och kroppen ömmade av träningsvärk. Min bålstyrka är så jävla svag. Varför varför varför har inte jag spelat en lagsport sen jag var sju?! (Face it Julia fotbollen passade ju inte som handen i handsken när domaren ständigt blåste för skadade ben och motståndarna kastade gliringar mot ditt fula spel). 

Jag pallar inte. Det är dags att träffa en PT, aka min stora skräck. Hen kommer upptäcka att jag bara går på gymmet (och pröjsar 460kr) för att kunna instagramma typ. Jag vill ju bli stark, jag vill orka bära soffor, stå upp en hel dag, vandra i fjällen, åka skidor i pappa och Max tempo, ligga, cykla från Ropsten och hem utan stopp, spela fotboll i en park UTAN att behöva andas brikanyl/dö av flämt/svettas ihjäl. 

Kollar på the last song och grinar typ istället. Tänkte skriva ner alla mina blandade tankar om mileys nya musikvideo men det slutade med att jag blev ledsen över att det är slut mellan henne och Liam så satte på filmen de blev kära i istället. 
Med den logiken avslutar vi detta inlägg med en sänkt gymjulia. 



ska iväg och bli pippistark nu.

Sådär känner jag mig efter ett träningspass, bara COME AT ME BRO. Är för övrigt sen till träningen och det regnar........ Ska dock cykla iväg nu. Håll tummarna för ej stukad fot. 
 
Ps. Patriarkatet skapade den där bilden av hur en man ska se ut, inte jag. Jag spär bara på det. Så kan det gå. Är ej immun mot samhällsnormer, eller en brunbränd rippad Ryan Gosling. Puss

bästa mami igen.


Skulle aldrig påstå att jag är bortskämd........
OBS skämt!
Skulle dock aldrig förneka att jag gillar det eller att mina päron är de absolut bästa. 

Observera bra smilyanvändning. 

tomorrows future (and i'm shaping it)


Fantastisk dag!!! Regnet må ha öst ner men konstigt nog var det uppehåll mellan typ åtta och elva då vi i röda gruppen var på utflykt. Vi var i en park som har både djur en kan klappa och gungor stora som tefat till exempel. Passar mig perfekt liksom (***tränger sig  fram för att klappa geten***). 
I övrigt bara mys, läsning, sandkakebyggande och en och annan tvångskram i svettigt galoniställ. Älskar det där jobbet SÅ mycket ibland. Känner mig alldeles taggad för att åka hem och göra en stor sallad med paprika, avokado, halloumi och knaperstekt bacon. Käka lite och sen slänga mig iväg till sats och pumpa den där magen. Unna mig själv bara den halvtimmen. Soft. 

det är tisdag och jobb.


Godmorgon babes, är ni vakna? Jag är knappt alltså... Eller ja, har väl vaknat till nu då det ändå var en timme sen jag gick upp. Har sån sjukt go träningsvärk i mage, rygg och bröst. Värt! Har även bokat in mig själv på ABSolution ikväll, får hoppas jag pallar (kom IGEN). Vill komma igång med höstträningen nu så jag orkar något i fortsättningen. 

Framme om 25 minuter nu. Röda gruppen och jag idag, woho!!

godnatt från 2010.

hade swag redan då. sov gott! 

dags för lite ariel.

jag vill vara fin för dig. 


Alltså, det här är ju typ det roligaste jag vet. Den här söta, ostrukturerade, konstiga bloggen. Jag vill göra det här. Köpa en bättre en kamera, ta riktiga bilder, skriva långa långa texter om hur det känns att se honom ta av sin t-shirt mitt i natten och dra den över mitt huvud. Eller om hur jävla oglamouröst det ibland är att vara 22 och inte veta vad man vill göra eller vart man vill vara. 
Vill att Arda ska ta mina bilder och att de ska bli lika bra som på nya stilgurun Angelicka Blick. 
Kan ju bli svårt då jag inte har den kroppen/kläderna/håret osv meeeeen what to do? 
PS. Jävligt tråkigt disney med ariels midja. JÄVLIGT TRÅKIGT. 

träningstjejen.


Jag tog mig till Sats förut. Lallade runt, svettades, pustade, dödade min rygg, tappade en femkilosvikt,  lyssnade på Filip och Fredrik osv. Var så jäkla skönt faktiskt, något jag kan säga eftersom jag aldrig vågar ta i till hundra procent när jag är själv. Tråkig egenskap. 
Knäppte också en bild på min utstående mensmage (mm härliga ord) som ändå såg sjukt deffad ut, win. No hate på den nu. 

Har nu precis vräkt i mig en sån där korv med risgrynsgröt, så himla gott! Har även dressat om och ligger utsträckt i soffan redo för film och chill. Härliga lediga dag!



några hattifnattar.


Gänget! Jag har städat hela lägenheten, gjort lunch (vid elva) och duschat. Nu är jag påväg till doktorn i Midsommarkransen. Träningsväskan är med så ska åka förbi sats på hemvägen.  Skönt med en fixardag när fem dagars jobb väntar. Två dagis, tre Twillan. Ljuva oktoberlön jag längtar efter dig. September kommer inte vara lika fet... MEN what to do? Ska länsa sparkontot på en tusenlapp nu så jag kan fortsätta ta mitt muminkort och åka Stockholm runt. Fint va? 

bra mail mellan två coola.

Får mail av mormor. Hemliga klubben är vi det. 



hon var den som kunde känna efter, kunde glittra men så var det som hon dog, inombords.



Det löser sig ju inte. Täcket över huvudet, bygger en koja och skiter i allt. Vill. 


ekollon med hatt.


Tar långa vägen hem, tar vägen genom skogen. Stannar till vid den solblekta bänken uppe vid klipporna och plockar upp några ekollon. De luktar höst, men havet luktar sommar. Det luktar lite som det gjorde när jag klev ut genom dörren i Fjällbacka. Jag längtar redan efter jeansshorts och tång. Efter krabbfiske och bikini. Och en twister på en solvarm klippa. Den här sommaren flög förbi och jag vet att jag njöt så mycket trots allt som hände. Nu ska jag göra den här hösten mysig. Jag ska hoppa i angorasockarna när jag kommer hem. Tända ljus som doftar gott och värma en kanelbulle. Brygga en hel kanna med det nya rooibostet och när städningen är klar och alvedonen verkat ska jag se en film. Imorgon är jag ledig. 

nästa: min säng.


Denna informativa bild summerar eftermiddagen. Ska sluta med socker och mensvärk helt i framtiden. Vore det inte så att barnafödande hängde ihop med min livmoders existens skulle den varit borta för längesen, believe me. 

Har dock varit duktig och tjänat pengar nu i fem timmar. OBS fått betalt för 10. Måste ju skryta lite. 
Skulle vilja träna med Sarabanana och Julls imorgon men vågar mig inte riktigt på stuka-foten-passet igen... Blir gym imorgon istället, ljuva liv. 

När jag återfått någon slags hjärnaktivitet och rörelseförmåga ska jag städa. Har längtat hela dagen. Ja, längtat. Damma, diska, tvätta, dammsuga, skura, bädda rent. Vill ha fint. Vill äta endast sallad och ha träningsvärk. Jaha. Då blir det så. 

Kärleks-sms


Får sms av bästa bästa mamma. NÄR får jag åka hem till henne? 
Mvh hon som faktiskt jobbar en del framöver. 

godnatt internetz!


Sov gott nu alla fina. Sov gott M

Mvh/ cool tjej (rätt lik asap Rocky) 

större än vi är nu, lär vi aldrig bli.

Julia och jag kastar oss in på Grönan där det luktar popcorn, varm asfalt (oberoende av värme eller iskyla) och sockervadd. Efter toabesök inne i Grottan hittar vi vår plats bredvid Eclipse och framför karlstadvänner. Det är långt bak vi ser hela scenen och det är dansvänligt. Så kommer han. Mannen i mina drömmar. 
Oskar gör entré. 
Och med honom, låten Genom Eld. ÄLSKAR'N! 
Vi dansar i en timme. Jag dansar så jag måste ta av mig nya snygga västen och mitt under "25" skriker Julia - det är du om 3 år. Det var väl förstås jävligt deppigt men allt om allt var jag så jäkla lycklig under den svarta konfettin. Jag kunde varenda textrad, varenda tempoökning. Jag dansade med Julia vid min sida. Jag halsade en öl påväg till färjan. Jag kramade om Sara på en uteservering. 

Jag köpte mozarella, croissanter och chips med Julia och åkte hem vid halv elva. Trötta och jag hade mensvärk. Tjoho coola katter vid 22/21. 
Somnade i soffan till Pretty Woman innan tolv, bäst ending ändå. 




nu börjar det dunka, ge mig nått att klunka.

Jag har en. Och öl. Vi delar på det när vi ses. 

Man kan ju få sämre sms av sin bästa. 



fredagslugn....

Vänner. Idag har jag avnjutit (?) min vanligaste middag. Det är eget recept och kanske inte passar alla men är det mest förekommande i mitt hem. 
Du tar helt enkelt och öppnar kylskåpsdörren och äter på stående fot. Idag blev det för mig salami, laxskivor, gurka och jordnötssmör. Allt inom kostcirkeln, hurra! 

Nu är jag svettig som fan efter att jag sprungit till bussen men också påväg mot juls och Slussen. Sen GRÖNAN. Jäkligt pepp faktiskt. Ska ta en Alvedon bara. 
Tjipp

på väg till daycare.


Nästan framme vid dagis. Förstår helt plötsligt jackorna och kängorna, det är freakin iskallt. Snart kommer dock solen göra mig varm bergis. Om inte barnen hinner först. 
Ikväll blir det Oskar på Grönan, ska bli mysigt. Kanske kommer vara lite tröttare än väntat men det är ju bra med cashen. Nu, åtta timmars jobb! 

Kräftis ikväll.


Det slutar såhär. I Fredriks onepiece och med en öl i deras dubbelsäng. Daniel har skurit av sin fingertopp. Jag glömde köpa västerbottensost. Sara hade klippt av sitt hår. Jag klarade att hålla bensax på fred i 7,8 sekunder. Nu är det dags att sova. Dagis klockan åtta imorgon. 

att vara sen.

Jag HATAR att vara sen. Så just nu sitter  jag och gråter ilsketårar i Ropsten och sminket rinner och jag känner mig maktlösast i Sverige. Jävla jävla buss som var så himla sen och röda linjen som krånglar när jag ska åka. Jag mår så himla dåligt av det. Jag är ju tjejen som brukar vara på jobbet en halvtimme innan jag börjar..... :'( 

nya chokern.

tja gänget vet ni vad? Jag hittade mitt babyhalsband idag när jag rotade runt bland lite smycken. Jag ÄLSKAR detta halsband. Som synes är det en liten nallebjörn och på baksidan står mitt namn. Tror jag fick det i doppresent. Vet att det då räckte mig till bröstbenet och att det nu snarare är en choker. Kommer ej kunna skratta på jobbet idag utan att strypas. MEN det är smällar en får ta. Har du sett mormor?!
 

morgondopp.

Skulle väldigt gärna vakna under de randiga täckena i gäststugan på Arnön. Vrida på mig i minst en halvtimme tills det är alldeles för varmt och istället kika ut genom dörren. Se solen färga torget, se de blommor som sovit över natten slå ut igen och slutligen ta min badkappa under armen och flip flopsen på fötterna. Gå ner till stranden under läten av fåglarna, lägga ifrån mig nattlinne oc badkappa och sen vada i. När det ljumma vattnet når höfterna, ta ett djupt andetag och dyka i. Känna vattnet omfamna, väcka, ruska liv i. 
Starta dagen med ett morgondopp.
ISTÄLLET har jag dock kokat tre ägg att lägga i kylskåpet (föredrar dem kalla), haft lite kokande vatten på min fot och ätit två mackor. Ska snart slänga mig i duschen, packa lite saker för KRÄFTSKIVA ikväll och plugga på stängningsrutin på nya jobbet. 

bakom det där leendet.

Allt hinner ikapp. Allt. 

kanel och kardemumma.

Okej. Jag har verkligen bakat bullar idag. Så himla m y s i g t! Och gott, och kul! 
Använde min söta frukostbok som recept. Ett litet så jag inte föräter mig på cirka tvåtusen mhv hon som skulle lyckas.
Hade handlat duktigt också. Öser för övrigt kardemumma i mina bullar, älskar mer än kanel!
Hej min baby!
Gjorde snurror. Smakade ungefär jättemycket deg och strösslade rikligt med pärlsocker. Kände mig så himla nöjd. Vill baka varje dag, hembakt är ju bäst!
Klara! Ska faktiskt unna mig nu, med ett stort glas mjölk. Kura ihop mig i de största mjukisbyxorna, under båda täckena. Lyssna på SOFA-listan (ja Helenis, fortfarande), tugga på min bulle. Har haft en sån himla fin och rolig kväll med min kompis Victor som bjöd på käk på Primo på Bondegatan. Och ändå, trots skratt, pepp och bra grejer plus tre dagars ledighet i ryggen så är jag ledsen. Så nu hämtar jag bullen och mjölken. Önskar som alltid jag hade min riktiga Bullen här. Mina fina kompis, min boxer som snällt hade brett ut sig över hela sängen och låtit mig krypa ihop bredvid och andas på hans öron. 

what goes around comes around.

Kommer ni ihåg när jag skrev om hur jag grät så hela min kropp skakade på pendeltåget från t-centralen till Huddinge när min vän hade dött? Och hur det då tillslut kom fram en kille i Årstaberg, strök mig över armen och räckte mig en näsduk.

Jag gjorde precis samma sak med en tjej som satt mitt emot mig på tuben. Helt förstörd var hon och jag ville bara krama krama krama men gav henne istället mina lambinäsdukar och klappade lite tafatt. Känns bra att få ge också. Bättre till och med. Hjälpa medmänniskor, wiiiii.


en såndäringa lista.

Vilket är ditt bästa sommarprat?
 
 Svårt, borde lyssnat på massa fler på grund av att det är typ det mysigaste som finns. Blev i alla fall oerhört rörd av Kristian Gidlund som skriber ikroppenmin.  Ska jag välja något annat älskade jag ju Filip Hammars.
 
Vilken är den bästa kombinationen av två saker du vet?
 Kan vara en iskall corona med en lime i!!! Eller hundgos och mysig filt. Eller kyssar och fniss.
 
Vad gjorde du för exakt fem år sedan?
Det var mera höst då och jag bodde på Rygatan i Karlstad och samlade kastanjer utanför mitt gymnasium. Hittade en ganska stor! 
 
 När var du avundsjuk på någon senast?
Typ någon minut sen när jag kollade på Underbaraclars blogg, hon har precis varit utomlands och det verkar ju jämt görnajs.
 
Har du något onödigt du gör?
 Äter chips...
 
Kan du visa en bild på något jättebra?
 Hallon&mangosmoothie. OMNOMNOM. 
 
Vad är det sämsta med denna vecka?
Vi kan inte ses.
 
Vad ska du göra resterande dagar av denna vecka?
Jobbar torsdag, lördag och söndag. Ska på kräftskiva i morgon, till Grönan på fredag för Oskar Linnros ska spela och jobbmöte med Julls på söndag. Bra jäkla vecka!
 
När hade du hjärtklappning senast?
Kan ha varit när jag ramlade på det där jäkla danspasset. 
 
Vad ska du göra i höst?
Oj oj oj kära vänner om jag bara visste. Ska ju jobba på som vanligt och försöka dra in lite pengar eftersom kontot ekar tomt eftersom jag förväntade mig lite CSNpengar vid denna tidpunkt. Nu får det blir jobb istället. Ska också försöka att engagera mig igen i något jag tycker är kul, få vara med och påverka och bestämma lite! Kanske något djurigt eller en repris på tjejjouren, ska leta massa tips och sånt! Vill också vara extremt mycket i Karlstad, dricka varm choklad, bli full med kompisar, spendera de få slantarna som finns på en weekend någonstans och träffa min mormor. 
 
Vad är det konstigaste du gjort för kärlekens skull?
Ljugit för mig själv att det är precis sådär för alla andra par också. Att de också är rädda om den andra blir arg. Att jag hållt tyst när jag skulle öppnat munnen. Att jag kröp ihop när jag skulle försvarat mig. 
 
Vad borde du göra men orkar bara inte?
 
Träna, som alltid.
 
Vad har du i ditt kylskåp?
Messmör, gurka, sockerärtor, parmesanost, mjölk, jäst, flädersaft, senap, ägg tror jag!
 
Kan du bjuda på någon teaser inför kommande blogginlägg?
Ska baka bullar!!!
 
Lista av braiga niotillfem!

matfrågor och en brud som får mig på fall.

Frågan är: bananpannkakor för andra dagen i rad eller fiskpinnar och spenat?

Bidragande faktor: har en falukorv som behöver ätas upp då den varit i mitt kylskåp i vad som känns som hundra år.

Bidragande faktor 2: har också renskav i frysen. Hur jävla gott??!

Bidragande faktor 3: tjejen bredvid mig på tuben luktar såååå gott *lutar mig närmare hehe*.


Godmorgon med kärlek.


nu ska det sovas.

Utbildningen gick bra och var supertrevlig! Fick wrap (råkade plocka på mig två extra), vin och Loka medan vi minglade runt lite och hälsade på de andra. Sen berättade två extremt kunniga kvinnor om deras märke och produkter så att vi skulle ha lite kött på benen när dessa kommer in i oktober. Kul ju! Väl uppstyrt, kul att få lite ansikten på röster man annars ringer och frågar om storlekar typ. Även kul att träffa min regionschef och bonda lite med nya kollegorna!

Men nu, efter att ha hängt hos bästa, är det dags för sömn i mina gröna lakan. Älskar att sova på denna soffa. Hoppas ni alla vaknar i morgon och gör det till en grejt dag. I will. Puss o sov gott.


Haru pyjamas eller?

Påväg till utbildningen nu. Blandade känslor som ni ser. Foten gör ont och jag hann inte äta... Kanske åker hem till la familia på Telefonplan sen, är ju hungrig (på dem alltså). Kul också att jag berättar det för er innan dem, hehehe....

Och ja, huuuur mycket uppdatering egentligen? Men tycker återigen att det är det typ roligaste som finns, efter 1. Fails på youtube 2. Folk som snubblar 3. Min lillebror.
Ska även försöka börja använda min kamera asap. Får se om det blir.
Tjing. (Checkt!)


bloggar du borde läsa.

Alltså, håller ju på att läsa av hela internetet typ. Hittade några nya som gamla som behöver mer kärlek i form av länkning tänkte jag.
 
Men are objects, alltså jag freakin älskar denna tumblr. Älskar män. Älskar sättet de vänder på samhällets syn på vilka som är subjekt, feminism för alltid. Älskar också denna bild de la ut. 
 
iekw, alltså Ida Ekwall. Har en baby som heter Stella som jag vill ha. Hon skriver också jävligt jävligt bra (Ida då alltså, inte bäbisen). Stella ser ut såhär typ. Ida kommer också byta ställe att blogga ifrån snart så vi måste hålla koll!!!!!!
 
Annicka som jag träffat en gång i Aspudden för kanske två år sedan men som jag gillar så mycket. Gillar i princip alla hennes bilder på instagram och hittade idag hennes blogg (LYCKA). Så in och läs om rymden, kokta ägg och kolla på hennes vackra bilder. Hon ser ut såhär!
 
hej så länge! 
 
 
 

Nästan nyttigt.

Världens godaste lunch idag som mariabönan lärt mig!

Du tar två bananer och skivar ner i en bunke.
Du knäcker tre ägg över.
Du är stark och mosar detta med en gaffel (du är klen och tar stavmixer som jag).
Du gräddar på typ en bra temperatur.
Du äter med allt du gillar. Som frysta hallon och ekologiskt äppelmos.
Du läser ungdomsbok och äter.

Bäst!


angorafossingar.

Nya strumporna!!!! Och som ni ser kan jag stå på foten lite lätt, vilket ju är skönt då hoppa på ett ben var så himla jobbigt. Kom också på att jag behöver byta om från rosnattlinne till mer vanliga kläder om jag ska halta ner till Ica...

Strumporna är självklart från Twillan. Kommer in i kanske oktober-november, bäst.


snygga tjejen med luggen.

Över lunchtid, ska försöka halta ner till ICA och köpa bananer att göra bananpannkakor med (sen Maria gjorde det till mig har det inte funnits någon återvändo). Har tills nu: ätit en skål flingor, läst tiotusen bloggar, googlat hur en länkar till andra bloggar (!), surat över foten, provat mina nya angorasockar (gosigt men varmt!). 
 
För örvigt, alla bilder som inte ser ut att vara tagna av mig (som den ovan) är alltså brutalt tagna från min weheartit-sida
Proffsig länkning, om den ens fungerar?!
ps. blev lite lejontema på bloggen eller? är ju i och för sig lejon, win. 

Tråkigheter.

Har börjat morgonen med att rensa Facebook på ytterligare några "vänner". Jag klarar helt enkelt inte av när man delar både smygrasistiska och även öppet rasistiska länkar, bilder och texter på Facebook. Jag klarar inte riktigt av att se det det, och jag klarar oftast inte av att säga ifrån. Så då försvinner de. Och hamnar man i samma umgänge för en kväll igen sen, ja då är det jävligt akward men då vet jag var personen står. Senast jag sa ifrån till en "vän", blev jag nerkörd och var ledsen i en vecka. Ledsen för att enligt mig är ju den här människan blind/naiv/dum i huvudet etc om han inte kan vara medmänsklig nog att inse att vi som inte lever i ett krigshärjat land borde ta emot och hjälpa de som gör. Ska fan sluta med facebook, tänker jag varje gång. Men jag tror att en behöver se skiten för att inte glömma att den finns.
Skön morgon.

Men hoppas att ni är några fler som känner som jag, eller?


två favs innan vi somnar.

sånt jag gillar. vill ha en lejonunge i sängen nu.
Godnatt. 
 

men åneeeeej.

 
Drar iväg till gymmet, är taggad, ska bli kul att dansa! Lite oroad över bröstkorgen som gör ont efter cykling men har ju tagit den där Brikanylen så det kommer säkert gå bra. Kommer dit, låser in grejerna i skåpet, fixar en hästsvans. Det får duga fastän alla babystrån står rakt ut men jag ska ju ändå bara svettas. 
Går in i salen, vi är ganska få. Musiken börjar, inget jag känner igen men det får gå. Koregrafin börjar, jag är värdelös som alltid tills jag slutar titta och bara lyssnar istället. Dansar en kvart, blir svettig och glad. Stegen sitter, det är kul och fan vad skönt att äntligen träna.
 
Trampar snett. Faller ihop. Skriker. Foten är stukad. 
Får hjälp ut av en jättegullig kvinna som även erbjuder sig att bära mig men jag hoppar ändå snällt på ett ben bredvid henne till soffan i receptionen. Där tar repan-personalen vid och jag får kyla på foten och sen ett tryckband (MEN AJ SA JAG). Samtidigt svettar jag ner skinnsoffan jag nu ligger i och funderar på hur jag ska komma hem. Får i alla fall hjälp upp på cykeln, ska cykla med vänsterfoten hem endast...
 
Kommer till Ica typ. Orkar inte mer, det pulserar och jag är svettigare än någonsin. Lägger mig på en bänk, ringer runt till alla i Sverige men får höra att jag är klen. JA MEN OKEJ. Jag har inte supermycket vana på det här området och det gör ont. Kan väl erkänningsvis erkänna att jag är lite töntig men ja ja. Börjar i alla fall cykla igen, 30 meter ungefär. Vid coola killgänget med tillhörande cigaretter i mungipan och pitbull vid fötterna får jag kliva av och börja hoppa på vänsterbenet och med cykeln på högersidan upp för Sveriges brantaste backe. En kille bryter sig ur gänget och kommer upp och hjälper mig. Tar cykeln i händerna och låter mig stödja mig på hans axel. Han är gullig, frågar hur det är, hur det gick till och berättar om egna anekdoter. Jag skrattar lite, skäms ändå över svetten, träningskläderna och smärtan över en stukad fot. På toppen av backen frågar han om han ska  följa mig hela vägen hem, det behövs inte säger jag och så vinkar jag. 
 
Samma kille har jag en gång bevittnat blivit slagen och sparkad på Ica den kvällen som kniv- och pistoldramat var (ingen vet ju om det är sant förutom de själva och tanten som skrek "PIIIIIIIISTOOOOL"). Han var fin i alla fall och jag tog mig hem. Nu har Danny precis varit här och lindat min fot igen och tagit en kopp te. Foten är för alla som bryr sig mindre svullen. Over and  out. 
 
 
 

eldar bara lite...

Hörde av mig till lillebror för att höra om mitt brev från Nordea kommit. Han svarade med denna bild. Oroligt. Men extremt kul. Älskar'n.


cykling.

Cyklade precis Larsbergsvägen-Ropsten. Så himla u n d e r b a r t! Träden som fortfarande är gröna, vägen som böljar nerför och Östersjön som kommer upp på vänstersidan. Det känns som hemma på en cykel. Solen gjorde mig dock varm så om jag ska cykla dit på väg till jobbet får jag ta det lugnt, dock ska det ju bli höst på torsdag med 8 grader så vi får väl se. Är kanske inte alltför pepp för vägen hem, vi snacka branta uppförsbackar... Men det lär ju bli bra vardagsmotion. Och bra uppvärmningen för dansen ikväll!

PS. Alla på tuben vill att det ska vars höst. Jackor, kängor, halsduk. Jag förstår dem lite. Men ändå, jag looovar att det kommer tid för varma kläder i Sverige även denna vinter.


Lurre

Efter tre dagar av pizza, chips, varma mackor, choklad och övrigt snaskigt gott landade jag idag på balkongen med några skivor falukorv och lite sallad. Lösviktssalladen är det bästa som hänt Ica i Larsberg, det är bara att plocka, väga och betala cirka 10 kronor! Hade även i en solvarm tomat, ärtskidor, fetaost och svensk gurka i salladen. Åh himmel vad gott det är med sallad ibland. Åh himmel vad skönt med ledighet och känna in min lägenhet igen, jag gillar ju dig vet du kära oplanerade betonglägenhet. Nu ska jag dock lämna den, hoppa på cykeln i härligaste blå klänningen och cykla till Ropsten. Därifrån blir det tub och pendel till Huddinge där jag ska lämna nyckel och köpa upp lite grejer.


hej hej Britt(sommar)!

Hej hej, idag är det sol ute och jag är ledig. SÅ BRA KOMBO.
En blir ju glad, hoppar i bikinin, solar lite, tar egobilder i photobooth. Feels like old times. Får till en bra överläpp på sista bilden också tycker jag. Inatt drömde jag att hela min gymnasieklass tog kokain och hamnade i fängelse, HOPPSAN. 
 

klockan är två och allt är luuuuuugnt.

Hoho, jag överlevde!
Ligger nu uppe mitt i natten och grejar och dolar. Söker ett och annat, är hungrig som tusan och tycker att det är satans varmt. Är ni arga för att jag inte bloggade på två dagar, ARGA?!!!? Nej det är ni ju inte, bara lite besvikna (which is mum for angry). Men jag hade det bara allmänt gött och njöt av ledighet som jag gör bäst ni vet. 
Den här kvällen, efter work alltså, spenderas dock med Danny-boy, varma mackor (nostalgi!) och filmen Oblivion.
OBS, se ej om ni inte vill bli förbryllade och få rynkor i pannan. Vi fattade absolut ingenting typ och dessutom kass kvinnosyn, eqauls trött jäkla suck. På tal om sånt, läser på Hanapees blogg (ja, jag ska lära mig länka igen eftersom jag nu satsar stenhårt på denna blogg. Det går bara inte att googla sådant tio i två en söndagnatt) om Åkessons (ja, Jimmy) slingrande i Agenda om flyktingarna från Syrien. Pallar inte människor som är så rädda för allting att de stänger ute allt som är det minsta annorlunda. Pallar inte människor som vill skära ner biståndspengarna till cirka noll. Pallar inte människor som inte vill ta emot människor som lever under direkt dödshot och som dessutom kanske är fyra år. Pallar inte. 
 
I alla fall, åter efter ångestattack angående det. Mormor har i sin frys 3 kilo svenska vätternkräftor från mina småkusiner. Det får mig ännu mera hungrig. Är sugen, nuuuu. Vet att detta kommer sluta med en sked messmör. Eller vem lurar jag, kommer tassa ut i köket och köra ner pekfingret djupt i burken och lämna alla mina bakterier där tills nästa gång. Perf. Sov gott nu och förmodligen skriver jag något finare en annan dag. 

nu måste det ske.

Laddar med de bästa låtarna, stänger ögonen och önskar att jag var kvar där hemma under täcket. På väg mot öppning själv och jag måste ta mig i kragen, låta värmen från de senaste dagarna värma mig. Nu, framme.


ska sälja underkläder nu.

värt. Finast. Ja.


"Hon var den som alltid sprang fram och tillbaka, tycktes aldrig finna någon ro."

Hittills idag har jag:
1. Missfärgat ett par puderrosa trosor till den mindre mysiga färgen askgrå.
2. Ätit kantarellmacka med pappa.
3. Hängt upp fina bilder ovanför mitt köksfönster.
4. Duschat en halvtimme.
5. Fortsatt att tänka på livet. Alltså på riktigt så tröttar det ut mig. Men som jag sa till DJ igår så kommer jag ju se tillbaka på den här tiden om tio år och vilja bitchslapa mig själv för att jag typ inte njuter av ovissheten. Världen ligger helt öppen osv. Möjligheterna är oändliga, chanserna mina att ta. Kan skriva bok på ämnet.

Mitt senaste dilemma är om jag ens har ett intresse. När jag tog upp frågan med pappa igår sa han bara "nej du vill ju bara sitta här" (ska tilläggas att pappa är djupt oroad över att jag typ inte vill bli jurist, tjäna 50 lax i månaden och äga tre segelbåtar). Tycker dock hans uttalande var lite orättvist. Visst, chilla är en av mina favoritgrenar men jag är ju också en rastlös människa som behöver hitta på saker 24/7. Åter till intressen i alla fall. Jag försökte komma på något ja brinner för. Kom på feminismen. Kvinnorättsfrågan ligger mig ju extremt nära hjärtat och tidigare har jag ju till och med varit med och påverkat världen lite med mitt commitment till underbara tjejjouren. Men frågan är fortfarande där, kan jag jobba med det här? Kanske faktiskt.
Annars gillar jag att bada, jag gillar viss kultur (typ film och litteratur, möjligtvis får jag räkna in musik även om JB ingår i mina spellistor), jag gillar hundar, jag gillar barn, jag älskar att dansa, jag gillar att åka båt. Alltså. Är livet kört eller?
Jobb nu i alla fall!


Septentrion.

Karlavagnen, varför så långt borta? Även om jag ställer mig på tå efter att jag gått av bussen i mörkret, även då är du för långt bort. Men du lyser starkt på mig hela vägen hem. Sju stjärnor räknar jag till. Sju stycken jag vill ha över hela kroppen, över hela mig. Stjärnor som skulle bestämma över min framtid, lysa inifrån och ut ur mig. Jag behöver dem nu, när även det mest självklara ter sig mörkare och ger mina lungor en kamp om luft. Bestäm dig, hitta vad du vill göra, kämpa fastän kroppen och sinnet skriker och kamma sen in en belöning - när du är helt säker på vad den är.

Åk upp till rymden, stig av och sätt dig i vagnen. Rulla ut över vintergatan och titta ner på jorden. Vakna ur drömmen, stig upp, gör allt igen. Kämpa. Du vet ju någonstans de exakta svaren. Du vet.


på Ringvägen.

Jobbar här nu, i köpcentrumet Ringen, ett (bra) kast från Medborgarplatsen. Det gör mig lycklig att veta att Götgatan rullar bara några tjugo meter ifrån mig, att Skanstullbron ligger öppen som en väg mot frihet och att det finns cirka ettusen fik och stödköpa chailatte och chokladboll på. Det gör mig också göra att jag vågar byta, testa nytt. Lämna tryggheten. Även om jag gör det under mycket gnäll. Tror jag vågar på grund av er, ja så är det nog.

Vet ni vad som inte är bra? Jag tappade min telefon i toaletten idag................. Och ja, jag tog upp den. Oljade in den i handsprit (!) trots att toan var tom vid tappandet liksom. Nu funkar inte ljudet. Men katten på mitt skal flinar brett som vanligt så antar att det ändå var en helt okej utgång.


@ Twilfit Ringen.

I'm at work och jag trivs!!!!!! (OBS, megabra grej). Snart hämtar dock daddy DJ upp mig och vi ska bana oss mellan Obamafans och vägarbeten ut till ön.


ett stycke handling.

Ska leva på detta tills lönen trillar in! Kantareller, svenska äpplen, fil, sockerärtor, jasminris...... Mmm blir typ hungrig när jag ligger här i sängen. Åt i och för sig godaste skålen hallon, vindruvor och jordnötssmör nyss. Bäst. Nu sover vi. Puss


bästispepp.

Var hos Julia förut. Min underbara bästis som var sjukis och låg och snorade. Satan vad lyckligt lottad jag är. Den människan tar mig från bottennivå upp till närmaste andningshål på sekunder. När jag gnäller om livet i vanlig manér så säger hon de där orden "du måste göra det DU vill, det DU blir lycklig av". Är ungefär så trött på de orden att jag spyr, vilket hon ju självklart snappar upp. Istället börjar människan bena i vad jag tycker är kul. Vi slutar på heltidsjobb som mamma, professionell bloggare eller hunddagisägare. Så jäkla perfekt! Nej men ärligt, tjejen ger mig kött på benen, mod i hjärtat att våga och en del fniss när hon även tillägger "du har ju den roliga resan framför dig där du ska hitta vad du vill göra med ditt liv".
Jag har redan idéer nu. Kom igen onsdag, kom bara, jag ska ta dig.


nu ska vi prata om pengar.

Yes det är sant. Ännu en gång är jag pank. Tusen spänn på kontot. En lax. 22 dagar kvar till lön eller något. En lön som kommer vara som ett skämt på mitt lilla konto. Nu kan ju frågan "men har inte du ett jobb" komma upp. Svaret på den är "jo". Faktiskt en relativt nytt också. På femton timmar i veckan. Aj aj tänker ni, denna brud fattar inte samband mellan jobbtimmar och antal lax på kontot. Jodå. Men det råkar hända sig att jag inte gillar att jobba, inte ÄN i alla fall. Missförstå mig inte. Att sälja bh och trosa till en tjej som ska gifta sig eller hitta de bästa strumpbyxorna till en partysugen, det gör mig genuint glad. Eller den äldre kvinnan som var inne igår och sa att hon behövde en ny bh för hon skulle till doktorn dagen därpå. Det.gör.mig.glad.
Eller att plocka upp en tvååring från vilan, luta sig tillbaka vid ritbordet och låta denna lilla varelse vakna till liv. Eller höra någon för första gången uttala bokstaven R i ett ord. Det gör mig också glad.
Det som inte gör mig glad är 1. Min osäkerhet (vill EJ göra fel, är allergisk mot egna misstag) 2. Trötthet, är liksom så jävla oanpassad för 40timmars veckor. Gråter på tunnelbanor och träffar inga vänner såna perioder. 3. Det finns roligare grejer att göra (kan komma på kanske minst hundra på en minut).

Okej. Jag har inga pengar och jobbar inte så mycket. Väldigt störande, både för mig och dem jag säger nej till. Dock länsas sparkontot flitigt och jag vet inte, men paniken uppstår inte. Jag lovar att jag jobbar på detta. På att känna att "såhär är det" varje måndagsmorgon istället för "såhär behöver det inte vara". Jag gillar mina jobb, jag ska bli världsbäst i Ringen. Jag är lite sent utvecklad och har noll pengatörst. Men jag jobbar på det, okej? Puss


De bytte mening, bytte ord, de bytte känslor.

M. Mina 18.


du kan ringa vem du vill, men ändå ringer du mig.

Musiiiiiiken. Min sensommarlista ska nu vagga mig till sömns i detta röda SJ-säte, trots fler pepplåtar än vanligt kanske. Att upptäcka ny musik är en sån jävla lyx, att lära sig nya förutsägbara texter till en Timberlake-låt eller, lite fånigt sådär, gunga kroppen till en tung hiphoplåt och börja fundera på guldtänder.

Jag flyttade inte till Örebro som ni märkt. Livet tog en annan vändning och jag följde med utan säkerhetsbälte. Hur svårt är inte det då? Att vika från en väg som varit tydlig så himla länge och som skulle blivit jävligt bra förmodligen. Men en väg som helt plötsligt blev ogenomförbar för att hjärtat valde att bryta tystnaden och säga väl valda ord.

Det är slut mellan Patric och mig. Jag sårade honom, den människa jag minst av allt ville såra. Men det gjorde jag. Nu är han i Örebro och jag på ett tågsäte i mitten av Sverige. Det är läskigt att berätta, men det måste sägas, även om det kunnat gå att läsa mellan raderna. Som vanligt med denna blogg, berättar jag för att jag ska kunna gå tillbaka och se vad som hände, hur jag mådde och hur livet ter sig. Rent egoistiskt syfte. Hårt och kallt kanske? Kanske har jag blivit så.

Nu shufflas ännu en ny låt fram i spotify. Jag ska ta en klunk hallonad och en tugga svenskt äpple. Luta mig tillbaka, försöka förlåta, försöka klura ut livet, försöka njuta av tillvaron som den är, med nytt jobb och ny musik. Nya vänner. Jag får väl ta ett sug på brikanylinhalotorgrejen sen innan jag kliver in på nya jobbet. Jag har leobyxor och är redo för tre och en halv timme på älskade Twillan. Jag är 22 år och du läser om mitt liv, min livshistoria. Egoboosten och förbryllingen över det faktumet kommer alltid stå kvar. Men stanna gärna, i will.


RSS 2.0