autumn beauty.

Har varit hos Julie idag. Bakat kladdkaka och ätit köttbullar och makaroner. Och sett nya grey's!!!!! Och på vägen hem var himlen alldeles klar och luften var så himla klar. Okej jag kanske faller för den här hösten i alla fall.


med eyeliner.

Det regnar på mitt mörka fönster, droppar in lite i springan som är öppen. Min ljusslinga från Thailands varmaste marknad lyser orange och gul i hörnet vid balkongdörren och det är skönt. Jag sitter i soffan med tolvcentimeters-klackar och med eyeliner för skojs skull. Det är kolsvart ute och klockan är sju, vill ju bara lägga mig ner och vakna upp i vinter. Höst. Alla pratar om de där färgerna men de syns ju aldrig, finns ett ljus. Förstår precis nu hur folk känner som bara stannar i sin lägenhet på den mörka halvan av året. Det skulle vara så lätt att hälla upp en chipspåse till Sara och mig och lägga mig tio som de andra kvällarna. Men nej för i helvete, nu ska jag pigga upp mig själv! Jag är inte sån, jag går utanför dörren, jag gör det. Se bara!


epic mysmiddag en lördag. (Det som händer när inte min kock är hemma)

Inget mer plugginlägg, nu vill jag bara berätta att jag bakat bröd i sockerkake-form och att jag äter godaste filen med kravbanan, kanel, grekisk honung och cornflakes. Ljuvt, läser lite tidningar och väntar på Sara, ensam en hel dag med böckerna är inte kul. Brödet håller på att svalna, det är fullproppat med havregryn och sirap, sånt jag diggar. Så jäkla cool som bakar bröd, åh!


det här med att allt är roligare än att plugga...

Ikväll är det party asså. Klackar, kompisar och kanske en öl om tabletterna tillåter. Måste ta någon paus i pluggandet också.


About water, again.

Jag är badsugen, minns när mamma tog med Max och mig till Filipstads badhus. Hade vi tur följde pappa med också, det innebar mer hopp och plask och lugnt i omklädningsrummet utan att mamma hade panik för ensamna Max hos killarna (helt serri har hon bett en kille ropa på Max där inne, muppigt). Det fanns två pooler, en barnpool som var grund och varm och faktiskt ganska stor. Sen den stora, inte ens 25 meter tror jag, eller kanske. Massa leksaker och vi trodde att det var det största badhuset någonsin. Efter någon timme fick vi clementin, fuktiga bullar och om vi hade tur - kalla pannakor med socker. Sen badades det på och som vi älskade det där. När russinhuden började ta form gick man in i bastun och åt apelsin som smakade som allra bäst på mellantrappsteget för det var det precis lagom varmt. 
 
Blev sugen på bad igen, att simma och leka och tävla. Men förkylningen hindrar mig så jag ska försöka svänga ihop en nyttig frukost med massa energi (läs socker) för att komma igång. Första muntliga redovisningen idag på uni, både spännanade och pirrigt! 
weheartit. 
 

inte låta det gå utför, bara uppför.

Jag måste ta tag i träningen igen, en månads uppehåll med magkaos och börja-universitet-tjofläng senare liksom. Kan inte hjälpa att sucka högt, det är uppförsbacke hem och jag orkar inte ens ta trapporna när jag väl är framme. Den där tiden när man bara kunde mata i sig chipspåsar är tydligen förbi och lämnar mig lite snopen bakom sig. Men nej, jag ska hitta en simhall, youtuba träningspass och ge mig ut i Nackas djungel (hm hehe) men löpskorna på. Byta ut nöd-chokladkakan mot riskakor och svenska äpplen. Komma i den där formen när jag mår bra och är nöjd med min kropp.

Det här ska alltså ske när jag blivit frisk är det tänkt. Nu ska jag skumma igenom statistikboken, yay, och få några timmars sömn. way to go, sleep tight!


greyscale.

Jag är, precis som alla anda, förkyld nu. Thought you wanted to know. Plus att det är tenta nästa tisdag som jag borde/ska/måste plugga till. Det går, segt. MEN, lyssnar på mys-listan och är ensam hemma så det går helt okej. Vräker lite halstabletter, svenska morötter och te. 
Har tagit på mig ett jobbpass på Twillan imorgon också, snäll medarbetare som jag är. Men det blir vad man gör det till, i bh-djungeln och så. Behöver ändå hämta en bok i Stuvsta så det passar ju sig. 
I morgon blir det plugg med Ramona på något mysigt ställe också. Två hjärnor är väl klokare än en eller vad säger du Freud?
 
 

i hubbabubba-byxor.

Idag pallrade Patz och jag oss upp vid nio. Han har fått ett tredagarsjobb av sin mamma som han skulle sätta igång med och jag skulle surprisingly plugga lite. Det är inte alltid lätt med ett skrivbord ska ni veta, jag fick soffan idag och gjorde kanske hundra saker istället för att plugga. Men sen åkte jag till skolan och åt lunch med Sanna och Andreas, det var superkul! Vi skrattade åt Andreas sjukhusvistelser och Sannas äggätande (jag slapp undan allmän utskämning alltså). Sen gick jag till min institution och gjorde ett minnestest som gick helt okej :) stannade kvar och pluggade någon timme och nu är jag påväg till Swedbank och sen hem! Hoppas ni också har en bra dag fina!
(den där grejen är inte så god..)


piggelin, chailatte och tenta om en vecka.

försöker se smarta ut 

det fanns en kärlek att bara hämta hem.

den här veckan har varit en sådan telefonvecka fylld med kompisar. Jag är ju erkänt dålig på att höra av mig till människor jag bryr mig om men blir ändå så innerligt glada när de hör av sig till mig.

Pratade till exempel med Filip igår, fina flippen från Stöten. Om hur han ropade på sig själv på komradion eller hur kronliften spårade ur fem över halv nio. Hur livet är nu, hans sambos katt som är snäll och björkarnas stad.

Sen ringde jag Fredrik idag. Underbara Fredrik jag hängde med jämt en sommar och betade av grey's-avsnitt i rasande fart. Vi åt fil och müsli och han hade te hemma åt mig. Idag ringde jag och frågade vad han tyckte om att Linköping i vår är med på min karta.

Och mitt entourage (haha) i skolan är ju fetbra också. Girlpower tjejer med så mycket kunskap att jag fnissar sönder åt deras smarta formuleringar. Gött med vänner ja tack!

Nu: fortsatt mimande och sittdansade på bussen till svensk hiphop-listan av patzi. Sen av i Sickla Bro och hänga med Zinnibinni. Hej fredag!


plugg asså

Idag har jag varit i skolan från 9 till 5 och fem timmar av de timmarna har vi skrivit rapport. Helt sinnes vad jobbigt men åh vad kul vi har samtidigt, övertrötta och fnissa tre av de där fem timmarna.. Men jag är megastolt över resultat, absolut en av de bästa rapporterna jag varit delaktig i.

Och sicken lyx att sen komma hem, sjunka ner i soffan och bli serverad turkisk yoghurt med bär av pojkvännen.
Nu blir det sushi och fotboll!


@ sarahs place

Jag är hos sara, ensam
För att jag har så förbaskat jävla ont i magen att jag inte kan lämna lägenheten.
Men jag älskar sara och julia för de är och köper sushi (och yakiniku till mig). 

julviva.

Jag har glömt bort hur man skriver, jag tittade för några dagar sedan tillbaka på mina allra första inlägg. Ettan på gymnasiet, Sara gav mig julviva, gjorde mig verkligen till det namnet. Jag skrev att jag skulle hamra på tangentbordet dag som natt (ett löfte jag hållt) och fylla den med mina känslor och tankar. 
 
Det blev så också, jag var så ledsen. Det var vinter och mörkt, jag hade ett nykärt hjärta och var precis påväg att lämna min trygghet i Molkom och flytta in till Karlstad. Bloggen följde med, men alla gosedjuren som vant suttit på en hylla i mitt gamla flickrum fick åka ner i kartonger och slussas ner i källaren. Ja, alla utom Buffa då.
 
Jag åt ingenting nästan, det är sånt som händer när jag är stressad. Nu är jag stressad igen, har precis läst igenom exempeltentor på socialpsykologin och känner en liten svart klump växa i magen. Men min mage har kommit igen nu och jag äter som sagt tio tabletter om dagen. Tabletter som gör att jag knappt ser vad jag skriver nu, ja jag har synrubbningar som biverkning. 
 
Men nu är det dags för en nygammal era att ta vid. Jag har packat fem kartonger med bara kläder, skor och mina alla bodybutter. Papa kommer imorgon och hjälper oss flytta alla grejer till Nacka, det ska bli så himla skönt. Tråkigt att pendla till jobbet på helgerna men så himla skönt med lite närmare till skolan. Och nu ska jag fylla kylskåpet med saker jag behöver, jag ska köpa ett strykjärn för det har jag märrkt att jag behöver och jag ska slappa i pyjamas hur mycket jag vill. Det är lite sorgligt, det måste medges, men nu är vi stora, nu behöver vi bli vuxna! 

eat it all up.




 
 
 

vi är fina vi.

Hej fina!
Nu äter jag tio tabletter om dagen för att magen ska komma ikapp det nya tempot och förstå att jag behöver den.. Det känns i och för sig okej, nu jäklar ska det ätas mat. Har hitills bara fått behålla ris, ris och ris så kom igen nu! Ska börja med havregrynsgröt med massa kanel och jordnötssmör tror jag, eller kanske med lite nyponsoppa för att se att det funkar. Idag är det i alls fall fredag och jag är ledig!!!


deep in the woods where i belong, deep in the woods where i come from.

Idag tog jag en paus i pluggandet (en av hundra) och gick ut i skogen. Bara drog på mig kedsen och lämnade huset och böckerna. Det är sån otrolig lyx att bara vara ensam där och hitta tre små kantareller och övermogna blåbär tycker jag. Tror det har med Ronjarövardotter/pocahontas-syndromet från barndomen att göra kanske, men härligt är det. Gick runt en stund, luktade på hösten som är påväg och sa hejdå till sommaren lite vemodigt sådär. Jag tror verkligen det är dags att börja se positivt på den här hösten, kanske måste jag lägga mer tid på det här än vad jag någonsin gjort på något annat men då får det vara så. Jag för försöka nöja mig en filmkväll eller en snabbisfika för att sen läsa, det får nog vara så. Jag har ju kul på föreläsningarna och däremellan med nyfunna vänner. Måste bara slappna av och go with the flow lite mer så att jag slipper vara sjuk och alltid så trött. Gå ut lite mer i skogen kanske, ja så får det nog bli. Sov fint allihop!


(i kissed you to the) morninglight.

Hemma idag och är sjuk, magen som kraschat ger inte med sig och en oroväckande förkylning tränger sig på. Gör det bästa av situationen och äter jordnötssmör-smörgåsar och pluggar ikapp (ja jag är efter) så mycket jag bara orkar. Försöker bråka med CSN och e-legitimation som kräver att jag åker till en bankomat(?)... Fick förresten en så himla fin kommentar om att jag nog inte verkade sminka mig så mycket men var fin ändå. Scrollade ner på bloggen och såg att det var en bild med smink, en.... What to say i'm a natural beaty! Eller så har det bara med att göra att jag är så enormt ointresserad. Men ögonbrynspennan åker på varenda dagi alla fall!
Den här veckan är det bara skola två dagar men den innehåller också fältstudie med grymma tjejer, minnesexperiment på skolan och introdag, alltså jävligt viktigt att jag blir frisk nu och får behålla lite mat. Ska däremellan lyckas plugga och kanske ta mig ut i solen lite så att nosen får lite d-vitamin. På fredag kommer mormor, Nöne och hundarna och jag ska försöka klämma in lite tid med dem mellan jobbpassen också. Lite ompyssling står högt på önskelistan!
Nej, nu ska jag försöka få i mig något mer och sen blir några timmars läsning om attityder, fördomar och det social jaget..

oh god, show some mercy...

Jag ligger nedbäddad i sängen, Patrics tjocktröja på och mysfilten över mig. Helgen har gått lite i moll. Tog faktiskt fredag och somnade tidigt men kompenserade med att gå upp med solen för att hinna plugga innan jobbet. Cykla till centrum, jobba sex timmar med söta Johanna, plugg på rasten.

Hem igen, trycka två kanelbullar och iväg till Patrics mormor och morfar för valpgos. Få akutont i magen och köra jättesnabbt hem. Ligga i festoutfiten i sängen med kepsen över ansiktet och gräma sig över krampen och över faktumet att morbrosios fest blir missad. Klämde tre disneyfilmer efter det. (101 dalmatiner, Ringaren i Notre Dame och Lejonkungen 3, och just det Lilla sjöjungfrun 2 också).

Upp idag, sovmorgon för visso. Magen gör ont men pengarna lockar. Ner till jobbet och en trasig kassa och noll kunder. Försökte söndagsmysa så gott det gick i alla fall på fina Twilfit. Hem igen och nu är det plugg resten av kvällen. Jag försöker anamma det jag lär mig, som att attityd och inställning kan flytta berg. Men hamnar i en negativ spiral där jag läser i 2 min och sen har paus i 20...

Det här blir kul snart va? Rädda mig.


vardagslyx jag bara måste ha!

Mitt i magkatarrsstress och hundrasextio sidor på två timmar att göra så är jag jävligt bra på lyx. Idag läste jag min statistikbok på två helt underbara sätt.
1. Vid matbordet med 800 gram signalkräftor framför mig som jag reafyndat för att de går ut imorgon. Helt sinnessjukt gott!!!!!
2. I badkaret med skum upp till kinderna. Så himla skönt att bara vara omgiven av det varma vattnet och mata i sig frekvenstabeller och variabler.
Och nu ligger jag bredvid fina Patric, klockan är ställd på åtta (sovmorgon) och det regnar utanför. Utan sånna här stunder skulle man ju gå under.
(världens godaste minipannkakor)


athos, pathos, aramis och d'artagnan!

Är påväg mot stan och mys/plugg-frukost med Saris. Välbehövligt i tider av sitta uppe till ett med kurslitteratur och konstant hunger. Skolan försöker verkligen knäcka mig men jag kämpar hårdare och faktumet att det jag läser faktiskt är sjukt intressant gör det lite lättare :)
Igår var Patz och jag på Stadsteatern l och såg de tre musketörerna, den var überbra!!!!!! Och vi hade awsome platser och satt bredvid ett gäng gymnasieelever som la ribban med enorma applåder och busvisslingar, härligt! Innan åt vi holländska minipannkakor med nutella, de var apgoda. I eftermiddag ska jag för första gången på fyra månader tillbaka till Birkamyntet och babysarna, är både nervös och enormt pepp så vi får se hur det blir. Ha en fin Lill-lördag!


schoolbag, papers and a lot of reading... Hello a new era!

Nu har jag varit i skolan för första gången på två år typ. Börjat på universitet liksom. Tar just nu en paus i en av de alla engelska böcker jag ska ha läst 3 kapitel i tills imorgon. Har helt glömt bort hur sånt här går till, tar en paus typ var tionde minut för att kunna fokusera. Men nu är jag igång och det är lika bra att fortsätta, tror bara jag ska flytta ut i den varma höstsolen så jag inte missar dagen helt! Och just det, hur mycket ska kurslitteratur få ruinera mig, alla böckerna jag köpt hittills har kostat skjortan (400). Ses på eldoradohyllan på Willys...


RSS 2.0