gōteborg!

Möttes upp vid tolvsnåret i onsdags på Göteborgs centralstation av Julia som genast tog med mig till fina stadsdelen Haga. Det är som Stockholms gamla stan om man vågar säga så, hur fint som helst i alla fall och solen sken ju på oss som värsta sommarkänslan. Vi åt lunch som finjulia bjöd på eftersom jag fyllt år. Sen vandrade jag runt någon timme och bara njöt av solen och köpte mina glassörhängen i en ursöt japansk butik. Har haft det så jävla bra, bara dragit ut det sista av sommaren men fina vänner, öl, tapas, spel, snack och sånt där fint. Nu är jag påväg hem, självklart med nya kompanjonen Ramlösa vattenmelon och Filip och Fredrik i lurarna. I Karlstad ska jag vänta ut mami och papi och sen upp till Stockholm igen!


på torsdag är det podcast igen jag har väntat heeeela veckan.

Ni MÅSTE lyssna på Filip och Fredriks podcast, ni MÅSTE. De rör mig till tårar på en jävla parkbänk i Göteborg med podcasten från Berwaldhallen där deras hundrade avsnitt spelades in. Är jag den enda som inte visste om att de kan sjunga? Åh åh åh. Och jag skrattar, frustar, fnissar vart jag än är med dem i öronen. Alltså helvete vad bra. Gå in på deras hemsida filipochfredrik.com och lyssna igenom hela jävla arkivet. Hur kan man ens gråta över sånt här, det är som tjoffhej back till nittiotalet och vara så förälskad i Aragorn att man inte har några kompisar i skolan. Same same but different eftersom jag nu bara är fylld av någon löjlig sort beundrad istället för kärlek.

Bullshit, it' exactly the same.


mot den stad där jag föddes.

Sovit en natt i fina Karlstad och har nu halvsprungit till tåget mot Göteborg. Inviger födelsedags-dr.martenkängorna (min skräck för särskrivning visar sig tydligt i förra meningen..). De är lila och hur snygga som helst. Har dock glömt conversen och idag är det nästintill sommarvärme.. Jaja. Igår fick jag det sjukaste iphone-skalet, ett hopprep, block och överstrykningspenna och te av mamma och pappa i födelsedagspresent. Hur fint som helst och nu alltså Gbg och Julia, Philip och Vendi, GREAT!


gossipgirl-addicted.

Jag är fan helt kär i Blair Waldorf.


söndagslycka

Idag vaknade Patric och jag vid elvasnåret, båda lite halvbakis efter gårdagen. Vi lyxade och låg och drog oss länge, sängen är absolut bästa stället just nu! Sen tände vi lite ljus, det ösregnar ute och nu är det snart den årstiden då det liksom påverkar ljuset inomhus så det passade med några små lågor. 
 
Sen gick vi ner och gjorde oss ett gäng amerikanska pannkakor och satte oss med Anna och Richard och tittade på Hungerspelen - igen. Perfekt söndagssyssla och perfekt med sockerchock á la pannkakor med grädde och blåbär från skogsdungen bredvid deras hus. 
 
Regnet lockade mig i alla fall. Har man växt upp med hund lär man sig att ta sig ut i alla väder, vilket jag tycker är fantastiskt kul. Så jag tog på mig träningstighsten och snörade på de rosa/vita träningsskorna och drog ut på en löprunda. Håller mig till att sakta jogga framåt och succesivt höja pulsen och samtidigt rycka nyponrosor från buskar och lukta på äpplen från trädgårdar i förbifarten. På slutet tröttnade jag dock lite och drog upp i lilla miniskogen som skiljer vägen ifrån deras hus. Riktig pulshöjare vill jag lova och det var svinkul att försöka ta sig upp för de halkiga bergen och sånt där spännande. Hittade ett gäng kantareller också som jag fick med mig hem. Så jävla awesome, det börjar till och med bli kul att träna! 
Nu är jag i alla fall nyduschad och har hoppat i myströjan från monki och jeansshortsen. Ledig hela veckan framöver och i helgen kommer familjen och jag och Patric ska äta frukost i stan i morgon. jävligt fint! 
 
 
 
 
 

"jag tror jag såg väldigt ung ut innan jag klippte mig". "ja, nu är det bara beteendet som avslöjar dig"

Okeeej, det senaste inlägget PLUS att jag börjat använda cykelhjälm och ska börja plugga psykologi. Dessutom klippt håret i en mer vuxen frisyr än någonsin innan och nu mera nästan tränar regelbundet. Dricker vin, diskuterar politik, läser krigsböcker, har kassavana och börjat ha oliver på mackan på Subway. What's freakin' up with that? Ibland har jag rå-ångest men den där Julia som älskar att lära känna nya människor, som isolerar sig och tittar på My little pony tales, som vräker en chipspåse själv, som kan dansa en hel jäkla utekväll och som fortfarande vill åka på "äventyr" en vanlig bajstisdag - hon är kvar. Bara i mixad version med det andra, vilket ju måste vara ett framsteg? Så tänker i alla fall jag se det!


julia 2.0

Nu har jag raderat en text om släktmiddagar och en djupdykning inom det ämnet. Det är ju ändå ingen som kommer läsa det utan istället snällt scrolla ner för att se om jag bloggat mer. Nu går jag runt ämnet igen. 
Ikväll var vi ju på släktmiddag på Patrics sida, hans syssling fyllde år. Med på kalaset var kanske 3-4 barn och de var så himla underbara och självklart busiga. Sprang runt och tryckte munnen full med krusbär och kastade ballonger i huvudet på varandra, brottades på gräsmattan, spelade angry birds på pappas telefon och hoppade från knä till knä. En gång landade en liten knodd i mitt knä och vi satt och myste en stund tills de blev alldeles för tråkigt för honom och han ville ner igen. Men några minuter fick jag ha en varm liten barnkropp i knät igen och snusa på lite bebishår innan det var dags för lek igen. Och det underbara med de här barnen är också deras föräldrar som alla är så himla unga för att vara 2012. De är bara så himla coola med det och det verkar funka så bra för dem. Åh vad jag längtar tillbaka till dagis och få plocka upp ett sömndrucket barn från vilan och ta med det in i ateljén, eller ha vattenlek och höra deras urförtjusta skratt när man häller karamellfärg i vattnet.
Jag vet att när jag fick svara på frågan om vad det bästa med att vara kvinna är, då svarade jag: att bli mamma. Något jag fortfarande tycker och står fast vid, något jag längtar efter och ser fram emot när den tiden kommer.  Nu dröjer det nog några år, men en dag ska jag ha ett barn som kallar mig mamma och som lyser upp när det ser mitt ansikte eller hör min röst. 
Nu vet jag inte om ni scrollat ner igen, men då har ni missat något. 

workout!

SATAN vad stolt jag blir över mig själv som fortsätter träna fastän det hela tiden är så jobbigt och tar emot. Men snart snart snart måste det ju komma en tröskel och när man väl är över den så kommer kroppen att lyda mer. Jag fortsätter med poweryogan via youtube (hehe) och väldigt korta löprundor för att komma igång i långsamt tempo och till skillnad mot andra gånger, inte bara ge upp för att det blir för jobbigt. Fyllde dessutom idag två stora petflaskor med vatten för att köra lite styrka för armarna där jag nog är som allra svagast. 
Vill bara skicka ett stort jävla YOU GO GIRL till mig själv! 
Ps. Har dessutom ätit kräfor igen, om än från Kina, bästa som finns! Och ikväll blir det Grönan, ska faktiskt bli lite kul. Hoppas jag träffar på massa mysiga kompisar. Nu ska jag äta chokladtårta! 

toothless.

Har precis sett How to train your dragon, sååå himla mysig och fin. Älskar animerat och drakar och allt det där! Tidigare ikväll var vi hemma hos Julie och Fred och lagade mat och spelade lite spel. Patz låg en stund på soffan och vilade för han har fått påssjukan 2.0 som senare på kvällen tog oss till vårdcentralen. Båda är för övrigt lediga i veckan och vi har idag pusslat och lyssnat på Filip och Fredriks podcast. Hur grymt som helst. Jag saknar som vanligt min familj, har haft en supermysig helg med mormor och morbror i alla fall!


just as it says

att gråta inne på twilfit tills mascaran ligger på kinderna och kasta sig över killen med varorna och få ett "oj, du är verkligen gladast idag" fastän det är den totalt lögnen. Hänga upp bhar som om livet hängde på det och lägga all sin lessenhet på den där förbannat bra servicen. Tror ibland att det är de där tanterna som kommer in och vill ha sloggis allra högsta och största trosor som bär mig genom nutiden. 
 
Man har sånna här dagar, även om de suger varje gång. 
Tittar liksom på bloggen och ser bilderna från igår då jag ligger på gräsmattan i 25gradig hetta och käkar plommon. Så kan det ju inte alltid vara, även om jag önskar det. 
Men idag kom han in på twilfit i det blåa nya linnet och luktade så mycket Stöten och så mycket min pojkvän, det var så bra. Det tände liksom ett hopp om att det går ändå. Att man är så där förbannat olika, det måste väl täckas för med enormt mycket kärlek? Jag ska somna på hans bröstkorg nu i alla fall, än är han min. 

Love, Life

Imorse väckte mamma mig innan hon gick till jobbet och sa glatt att solen sken ute och att jag kunde sola och bada på sandgrund. Gud vad jag saknar det när jag inte är med henne. Hennes fantastiska förmåga att få småsaker att verka så härliga, hennes kraft att alltid hitta på något kul och att hon får mig så glad med det! Jag tror att jag nog ser mig som en sån person jag med, som alltid vill hitta på något äventyr och som förgyller vardagen. Men åh vilken lyx när någon annan också drar, är ivrig och entusiastisk!
Idag har jag i alla fall legat i solen den mesta tiden och också hunnit med en finlunch (hehe) med fina Helena. Så bra! En annan bra grej är Filip och Fredriks podcasts som braiga morbror tipsat mig om. Lyssnar igenom alla snart hundra och det är rakt igenom görgött. Håller inte med om allt men känner inte att det är meningen, skrattar i alla fall.


mera karlstadaktiviteter!

Igår hängde Sara, Ia, Simon, Sarah, Johan, Anton och jag på Tempels uteservering för att säga hejdå/goodbye till Jony the pony som åker till stora äpplet för att plugga. Det var supermysigt, sara och jag hade med enormt feta cupcakes till henne som ett sent grattis och tidigt hejdå vilket nog var väldigt uppskattat. Sen snackade vi matvideos, trolleritrick, vapentillverkning och takbarer i några timmar och drack några glas vin/öl. När några droppade av satt Sara, jag, Simon och Anton kvar och hade nynningslek med barnprogramslåtar, det var epic roligt och självklart vann jag trots att de andra har yngre småsyskon än mig, HA. Sen cyklade jag i alla fall hem till min sköna säng och kollapsade.
Idag har jag hängt järnet i min ensamhet på förmiddagen, kollat upp allt inför universitet och sånt ni vet. Sen kom Sara hit (alltså man tar igen ungefär tre månaders noll kontakt) och vi käkade kantarellmackor och grillad kyckling och snackade igenom syskon, skola, gymnasiet och en del killar. Hur det nu blir så.. Och nu (klockan fyra) måste jag ta av mig nattlinnet för jag ska möta mamma om 45 minuter för lite födelsedagsspaning. Så great, och ikväll ska jag för tusan göra spenatlasagne! 

plugghästen, yiha!

Jag har verkligen kommit in på psykologi på SU och det känns så himla bra! Pirrigt och sjukt nervöst såklart, minns ju hur man lovade sig själv att aldrig mer utsätta sig för "tal inför klassen" efter gymnasiet men nu så alltså. Tänker mig en fin kalender proppfylld med seminarietider, klassfester och extrajobb - kanske något fint klistermärke om man har tur. Block och pennskrin och kanske rent utav ett luktsudd!! Och jag, innan någon vänligt tar ner mig på jorden, jag fattar att det kommer bli en enorm ändring också, svårt till och med. Men det ska jag fixa, nu blir jag student! 

These glory days.

Mums.


genomskinligt vänervatten och familjeidyll.

Är i Karlstad och har det så himla bra. Så.himla.bra. Plockat kantareller och njutit av dem smörstekta. Solat på verandan och somnat till sommar i P1. Åkt båt med pappa och Max och äntligen slutit cirkel - för cirka tio år sedan kastade pappa i en fender på vår första familjesegling och sa att det var han. Uppgiften var sen att bärga honom, något vi misslyckades fatalt med vilket i sig slutade med att Max tjöt oavbrutet resten av dagen, hehe. Idag slängde vi dock åter i en fender och lyckades rädda den!! (en tvättsvamp drunknade men who cares). Sen har jag spelat pingis, tagit kvällsdopp med Max i en timme och nu bara äter jag nektariner och tittar på filmen på femman. Gött liv. Åh och alla åt middag tillsammans, inte hänt sen jul!! Lite ångest för att de börjar jobba imorgon, Mami och Papi alltså, sommarens sista dag idag kanske?


nu är det sluuuut på veckan det är dags för fredagsmyyyys - nej.

Fredagsmys - not. Patric ringer och säger att han måste jobba stängning, jag har tappat nycklarna till deras hus och cykeln, mamma ringer och säger att vi inte kan åka till mormor imorgon. Great. Äter turkisk yoghurt och dricker öl nu.


darling, i want to eat you

dör. dör. dör. dör. (överlever

some people are so poor, all they have is money.

Ibland är jag bara alldeles superkänslig under all tuffhet. Igårmorse låg jag i sängen och grät för att Christoffer Robbin och Puh inte kommer vara vänner för alltid, att Christoffer Robbin växer upp och lämnar Puh i barndomen. Sånt gör mig så ledsen att Patric måste pussa mig jättemycket på hela huvudet och säga att Puh kommer leka med Christoffer Robbins barn och så. Kan få det att kännas lite mer stabilt då.
Idag har det varit jobb igen och det har varit helt okej. Blev dock ledsen tjej när det blev översvämning i hela jäkla Huddinge av världens mest ihållande regn. Fick cykla genom tre decimeter vatten och bli filmad och skrattad åt, men sånt bjuder jag på. Måste nog faktiskt erkänna att jag kände mig rätt tuff, smygälskar ju "katastrofer". 
Nu ska jag mysa ner mig under täcket. Ska brottas med tanken på att gå ner i köket som är dödssvart och hämta en chokladboll till och sen kolla Pochahontas eller bara sova? Kan ju rada upp både för- och nackdelar med båda alternativen så jag tycker vi gör en omröstning.
 
 
 
skooooja. godnatt fina! 
 



vad äventyr leder till..

Förut så skulle ju jag, mini och Felix åka iväg på lite äventyr. Så Felix kom hit och jag packade badkläder och Richard tog med cola och en fotboll. Nu var det dags för lite soft sommarhäng tänkte vi. Hoppade in i Felixs volvo, exakt en sån som min morfar hade minus glassfläckarna (de älskade) i taket. Vevade ner rutorna och bestämde oss för att åka till Sundby. Ett supermysigt ställe visade det sig med en liten badstrand och brygga, lite gräsområden och skog och så. Vi började spela lite fotboll och hann väl knappt passa några bollar innan Felix kastar sig på marken och skriker av smärta. Förvändas rusade jag fram och upptäckte att hans knäskål låg 90 grader fel.......öh. Sjukt läskigt de sekunderna han låg där innan han lyckades vrida tillbaka det till ursprungsläge. Efter det kände vi oss klara med utflykt och jag fick sätta mig bakom ratten och kämpa oss hem. Gick ju oväntat bra och vi (Robban) tröstade Felix med fisk- och grönsaksspett. Sen blev han hemskjutsad och så var det med det. Nu är det OS för fulla muggar och det känns faktiskt helt okej.


fina vinnätter och poweryoga.

Vågar faktiskt erkänna att jag börjat träna! Till och med idag, dagen efter brutalt mysig vinkväll här med både Sandra och Felix som gäst. Chèvrechaud, jordnötssås, vitt vin och sitta ute i agustikvällen - heeelt underbart. Men nu har jag styrketränat lite och är redo för äventyr med Felix och mini!


Nästa: zinkensdamm, kompishäng och Pride!

Idag har varit en av de slappaste dagarna på hela sommaren - på ett blandat vis. Vaknade senare än tidigt och hade inte kraft eller ork att gå upp. Det blir lätt så utan planer för dagen tycker jag, jag har svårt att se en mening med att inte göra någonting en hel dag. Dessutom ömmade kroppen efter 45 minuters målning av tak igår (vilket jag kunde fortsatt med idag men jag är ju inte självmordsbenägen eller tillräckligt snäll för tydligen) plus 30 minuters stenhård Jillanyoga. Streamad från youtube och utövad i rummet, perfa! I alla fall ahr jag legat i sängen idag och läst igenom en helt jävla grejt bok som heter "i min frusna trädgård" tror jag. Så många olika bottnar och enormt medryckande, älskar bra böcker! Pauserna har varit följande: bada skumbad mitt i sommaren, äta kycklingsoppa, fylla på en liten chipsskål. Alltså tjena. NU i alla fall ska jag till Zinken och träffa juls och Sarah, aka Blair och Serena typ (vad gör det mig till? Vanessa såklart). Blir lite käk, mycket snack och kanske en eller annan bärs om Sara har några, själv har jag ju inte orkat till systemet... Nu ska jag avsluta detta meningsfulla inlägg (jag svär) med en bild på mig i kortare hår än någonsin, halsbandet i pure gold som ser ut som en fluga och silvertröja.


RSS 2.0