nudlar och politik.

 
Äter nudlar till frukost och skriver inköpslista för kvällens storhandling. LÄNGTAR. Tycker det är kul med fyllt kylskåp och gå runt i affären och bocka av på listan, hihih.
 
I övrigt är jag SÅ GLAD över att Feministiskt Initiativ fick ett mandat i EU-parlamentet. Soraya kommer fixa det där så himla bra, det är jag helt övertygad om. Det kommer också skicka signaler om att vi i Sverige (delvis) inte vill följa med i den facistiska rörelse som med gårdagens val syntes kliva fram i andra EU-land. Självklart är det otroligt sorgligt att Sverigedemokraterna fick såpass många röster som de fick PLUS att partier som Gyllene Gryning (Grekland), Nationella Fronten (Franrike) och Danske Folkeparti (Danmark) får mååååånga röster. I övrigt, sen när är under 50 % en rekordstor väljarprocent i Sverige? Låter så lite. ÄR så lite. Tråkigt. MEN, är ju som sagt glad för F! och absolut för Miljöpartiet som blev Sveriges tredje störta parti!!!!!!!! Nu finns det hopp.

mors dag i deje.



Idag hängde vi i Deje och firade Michaels mami med korv&mos (föööör gött) och rabarberpaj. Mikeys syster plus son var ju där såklart och Theo och mitt hjärta lekte som vanligt medan jag tog igen mig på soffan. Gullon. Theo hade på sig tröjan från Thailand med en tuk-tuk på, det var också det första ord jag hörde när jag klev in genom dörren!! 

Kvällen spenderade jag sen med Mirja och så kollade vi grabbarna när de spelade fotboll i Olsäter - så mysigt.  Älskar att hänga i deras hus efteråt och äta potatisbullar och dricka te i deras supermysiga soffa. Snart kommer bäbisen också och jag ääääälskar att få känna sparkarna från Mirjas fina mage. Mysig söndag. 





Så glad att jag får rösta.


#Superhjältekänsla

dagar som passerat.


Om 8 minuter trillar lönen in på kontot. Håller ut. Vill springa in till footnews imorgon och köpa mina Vans-drömmar, pallar ej om någon rik hinner köpa inna mig...

Hallå har idag surfar runt i klänning (ärvd av Maria självklart). Så himla gött! Sommaren är här liksom. Imorgon ska jag jobba 12.30-18 och sen på kvällen blire öl/vin med Cissi och Alex. Bådar jäkligt gott. På lördag åker jag på äventyr med mamma och Mike. Kanske Max också om en har tur. På söndag ska jag gå till Norrstrandskolan och rösta i EU-valet, wiho! 

Andra bra grejer som hänt:
1. Åkte i Richards nya bil igår med nedvevade rutor och njöt av värmen. 
2. Gick långpromenad med Lizz och Pelle på Arnön ikväll. Badade fötterna vid Sandstranden. 
3. Druckit såååå många goda smoothies. 
4. Hade vin- och räkkväll med Maria. 
5. Vi har en städad lägenhet pga jag som  plockar så bra och han som är dammsugarexpert. 

Nu ska jag kolla lönen. Puss!







sen när det vänder.



Idag mina vännner skiner solen, vilket ju alltid gör allt lättare! Jag tog sovmorgon, har lyckats vrida mitt dygn vilket gör mig så extremt ovillig att kliva upp innan halv tio och lägga mig innan tolv. Vi snackar 9 timmars sömn liksom...?! Antar att det är vad jag behöver. 

Gjorde smoothie på fil och hallon och toppade med mynta. Mumsar nu i mig den framför det öppna fönstret i köket. Älskar hur vår murgröna letar sig utanför  sin kruka och snart kommer hänga ner och vara superhipstercool. 

Igår var en himla fin dag. Hängde med Evelina, George och deras Noah i en lekpark på Långtäppan och grillade korv och hamburgare och oss själva i solen hehe. SÅ mysigt. Första gången jag och Eve hängde och det var liksom superbra, hon är en sån jävla klok människa. 
Tog sen cykeln ner till Färjestad till Lizz och Magnus. Jag och Lizz lånade deras bil och tog deras vovve med oss till Knappstadviken och gick 4,5 kilometer i bland annat en kohage. Pelle badade i älven och vi sträckte ut våra träningsvärksmuskler. 





Ett fel närmare rätt.

Mitt skal är tunnare än någonsin. Minsta vindpust letar sig in och krackelerar något som sänder ut smärta och oro i hela kroppen. Kanske inte en vindpust ändå. Kanske handlingar och ord är mer ärligt. Varför så känslig plötsligt? Blir det värre med åren? Varför kan inte jag ha en fjäderdräkt som gäss, som vatten bara rinner av. 

Går ut i köket och luktar på tröjan som är hans. Den gamla parfymen han hade i Fjällbacka när vi träffades. Det känns tryggt. 

onsdagsplaner.


Som bilden visar (älskar att den där alltså kommer komma upp när en kanske googlar mitt namn) har jag för mycket träningsvärk för att ens resa mig upp idag... Nejdå. Jag ska snart få träffa Noah och Eve och det är ju stor pepp på!!!! Hade tänkte åka dit tidigt så försökte lägga mig tidigt inatt men kunde inte somna förräns halv ett ändå... Men snart så!

Eftermiddagen ska bestå i greyt's-tittande och (förhoppningvis) kärleksmums-ätande med Lizz. Om jag nu kan ta mig upp ur sängen vill säga. Får se hur det blir med demonstrationen ikväll också, känner att jag borde vara där. 

Där är mina halvförkylda planer för dagen! 

två dagar.

Igår drack Michael och jag petit chablis, åt hemgjord sparrisrisotto och hängde på relaxen på badhuset. Det var måndag. Bäst jäkla måndag! 

Idag åt vi korvstroganoff och Michael gick och la sig halv tio. Jag tittade på gossip girl och åt morot och hade träningsvärk. Helt okej tisdag. 




en dokumentär, en fredagkväll och ingen plan.

Fredagskänsla? 
Inte så överdrivet mycket faktiskt. Börjar jobba ett eller två idag, till stängning, och sen är Michael på Vänern och äter supergod mat med sina kollegor. Så jag...... Kanske tränger mig på hemma hos Joline och Richard hehe. Vi hade ju filmkväll hos dem förra helgen vilket slutade med att alla (utom Richard tror jag) somnade i soffan. Trevligt sällskap vi är :))))

I onsdags såg jag, Mike och Erik på uppdrag granskning om det politiska våldet från vänsterns sida. Jag fick panikångest på kvällen. Så kul var den. 

Nu ska jag äta rostbröd med för mycket marmelad. 


söndag på en tisdag.




Har hittat en spellista på spotify som drar fram alla tusen minnen från sista året i Stockholm. Min /dance-lista med massa energi så jag kunde ta mig till dagis iskalla, mörka,mornar och till gymmet via längsta trappan från mitt berg. 

Min "helg" lider mot sitt slut. Imorgon är det jobb igen men med fantastiska Maria så det ska bli himla kul. Inte ofta vi jobbar ihop :-) :-) Har i alla fall spenderat dagen med att ligga i soffa prick hela tidern. Vila bort snorigt huvud var tanken och tror det funkat. Tittat på "Dear John", oootroligt fin men gillade inte slutet alls. Vill alltid att allt ska bli så tydligt lyckligt liksom. 

Snart kommer Lizz en stund, ska bli mysigt och hinna catha-up med henne liksom. Coolt att träffa människor en känt sen 6-årsåldern. Michael har så med nästan alla sina kompisar. Måste blivit lyckoträff dirr liksom på förskolan. 

Det regnar också. Det tycker jag är mysigt. Har tänt ljus och ska dricka te när Lizz kommer. Slängde sopor förut och luften var så grymt -frisk! Borde kanske promenerat lite idag... Well en annan dag. 

han den dära igen.




Jamie Voon sjunger i bakgrunden och jag ligger ovanpå de blommiga laknanen i lägenheten. Tänker på första gången jag var här, i mammas blus och mina förstora jeansshorts. På hur han mötte mig utanför huset och jag hoppade upp i hans famn och hans händer, starka armar, som bar upp mig och aldrig tänkte släppa. Nu bor jag här. 

Det är så himla lätt och så himla svårt att vara 22, snart 23. I alla fall om en heter Julia och är 174 centimeter. Vad är mitt syfte här på jorden liksom kan en undra. Vart ska jag vara? Vad ska jag göra? Det enda som är säkert är med vem. Är nykär efter åtta månader. Räknar timmarna när han är på jobbet. Lovar att jag vet att jag är bortskämd med att känna så, med att vara så kär. Vi gör nästan allt ihop. Jag tror det är därför det funkar så bra, för att vi är överaktiva. Rastlösa, nyfikna. Och för att han har stort tålamod. 

partibesök i karlstad.

Försöker skriva något om att Jimmie Åkesson kommer till stan nästa vecka. Lyckas inte. Vill bara säga "järnrör inte min kompis". 

Planteringen fortsätter.







Alltså dessa gröna klorofyll-underbaringar som flyttar in hos oss på Norrstrand. De ger mig sån RO. Vill helst också plantera krusbär, solrosor och physallis men helst vill de vara ute på riktigt och vi kan inte ge dem det. :'( 

Hallå idag vaknade jag halv nio, gick ner i tvättstugan men berget av tvätt vi samlat på oss. Gick sen upp och serverade mig själv fil med överbliven fruktsallad i sängen. Läste bloggar i två timmar, ringde Michael och bad om att vi skulle påbörja ett barnaskapande, bytte tvätt, planterade. 

Nu ligger jag i sängen igen. Hehe. Måste dock dammsuga upp jorden jag spillde. Plus diska, bädda och laga sallad (!!!). Och röra på mig. Utanför huset. I träningskläder. Det ska hända. Det ska vara trevligt. 

OdlarN



Två söta små murgrönor (okej den ena är något annat tror jag) som jag fått av mamma står redo att planteras om i större kruka. I vardagsrummet har en pelargon fått besök av tre små babysticklingar som redan fått små knoppar på sig. 

Det råder odlingsmani i denna lägenhet. Eller hos denna bloggägare i alla fall. Efter mormors besök och lån av mammas krukor har besattheten att få in grönt i lägenheten ökat med cirka tusen procent. Vi har ju ingen balkong så vi jobbar på med vattning 24/7 och mycket kärlek för att våra få "inneblommor" ska överleva. 


Idag var vi på Alsters Vårmarknad och köpte regnbågslax med mangosås som vi nu ska äta med sparris och nykokt sparris. Living the dream. 


lugn.

Sitter på badhuset och väntar på mamma. Ska bli så himla skönt att få simma lite och avsluta med häng i bastun med bästa mami. Vaknar fortfarande med en känsla av stress och ofullkomlighet så försöker att bara ta det lugnt, tacka nej och försöka vara glad åt smågrejer. Fick dock totalpö i frisbeegolf igår och då var det inte lika lätt...

Glad fredag i alla fall! 

Valborg med björnstammen.


Igår var det valborgsmässoafton allihop! Jag jobbade några timmar (har varit så himla trött de senaste dagarna så jag stod bara där som en zombie kändes det som). Sen bar det hem till Mike, lite dusch och förberedelse. Hoppade på cyklarna, köpte kött på vägen och mötte snart Helena i 7B och förfesten kunde börja. Vi åt massa god mat, jag fick lösögonfransar och vi körde ölspelet. Som det ska vara en Valborg. Drog sen till Nöjes och såg Den svenska Björnstammen live. Alltså tusan va bra de är. Har lyssnat sönder idag. 

Gårdagen bidrog till enorm sovmorgon idag och massa mys i sängen *mmm*. Mike mitt hjärta gick och köpte färskt bröd, tryffelsalami och vindruvor som vi mumsade i oss i vårt underbara kök (ommålat bord och nya blommor är knepet!). Efter det har vi städat som tusan, lyssnat på massa bra musik och sånt. Fixardag liksom. 



RSS 2.0