två långa nålar rakt in i blodet.

Nu är jag vaccinerad, ett steg på väg mot Asien. Önskar jag kunde vaccinera mig mot nervositet, eller slå mig själv i ansiktet för att jag mår dåligt över sådana löjliga grejer som att gå till ett jobb. Att misslyckas och få en tillrättavisning är inte i närhet av andra saker som kan hända i livet. Önskar bara det fanns ett vaccin.

I close my eyes even though I’m scared of the dark.

Jag är en oerhört rädd människa, en ganska tuff sådan kanske, men ändå väldigt väldigt rädd. Självklart för det allra svåraste, som att förlora någon som står en riktigt nära eller dö själv. Sådant är så tydligt nu för tiden och det gör ont i hela mig när jag tänker på det. Att känna sig halv, känna att man aldrig kan prata med någon man älskar igen.
Utöver dessa rädslor har jag några andra. Till exempel.
Mörker. Att gå ner på nedervåningen när det är mörkt för att ta ett glas vatten händer inte mig. Jag smyger in i badrummet, med handen över ansiktet för att inte titta mot fönstret och dricker ur kranen. Jag är livrädd för att se någon i fönstret, jag är livrädd för vad som finns i mörker.
Flygkrascher. När ett flygplan startar, då kallsvettas jag alltid. Accelerationen får mina knän att skaka och jag kramar alltid någons hand. Att sen sväva upp och veta att man befinner sig tiotusen meter upp i luften, det är helt jävla sjukt. Att sedan hamna i en storm, uppleva att något händer, behöva andas i syrgasmasken; jag tror jag skulle fucka ur. Mitt absolut värsta är att störta mitt i havet och OM man överlever, vara omgiven av min tredje rädsla.
Hajar. Faktiskt så är jag lite ledsen på mig själv för den här rädslan då den faktiskt hindrar mig från att göra det jag älskar mest; bada! Jag tycker helt ärligt att det ska bli lite jobbigt att åka till Asien och bada i saltvatten (som jag älskar!) för att jag vet att hajar lever i saltvatten. Det stör mig, jag borde gå i terapi. Jag har till och med någon konstig idé om att det finns hajar i Vänern som någon superskurk satt ner som ett terrordåd, knäpp jag vet.
Jag hoppas jag skärper mig, att jag tar mig samman, växer ifrån. Det är löjligt att göra sig mer rädd än man är, men det här är i alla fall några av mina rädslor (tillsammans med blodprov, misslyckanden, för höga höjder osv).

godnatt.


Dagis!

Jag är i Bromma på Birkamyntet. Hänger med lingonen, diskuterar nya julkalendern, leker röda vita lyktan och sånt. Har en liten rast nu men ska snart in i barnkaoset igen och hålla i vilan tror jag! Det är så himla mysigt att vara här idag med pepparkakor i personalrummet och adventsljusstakar i fönstren. Perfekt när det är lite halvgrått ute :)


om hur det känns.

Livet är ju så himla knäppt just nu. Den 25 den här månaden fick jag cirka tvåtusen för alla mina prestationer, provjobbningar och sånt där. Det är ingenting i princip och samtidigt supermycket för en månad med onepiecehängande och småångest över arbetslöshet. Nu jobbar jag på tre jobb, det gör lite ont i märgen, i tinningarna och mest i magen. I helgen har jag varit i Linköping och firat min fina mormor, träffat min familj. Hade tänkt stanna tills tisdag men längtade så fruktansvärt efter Patric så mitt i stormen hoppade jag på ett tåg och åkte hem till honom. Jag hoppas också att jag blir inringd de här dagarna, det var lite det som var planen. Inatt låg vi så tätt det bara gick tror jag, andades i nacken, tryckte hårt med armarna om varandra. Två nätter var vi från varandra. Nu har jag städat vårt rum litegrann, lagt en ny teddyfilt av mormor på sängen och tänker att det är dags att utnyttja simhallskortet. Åka ner och svälja klor, känna mjölksyra i axlarna och basta tills jag bli varm igen. Livet är så himla knäppt just nu och jag längtar tills vi åker, samtidigt som jag aldrig riktigt glömmer att jag har det himla bra precis just nu.

dricker julmust, pulsen pickar och sockret når huvudet.

jag.kan.inte.komma.ur.sängen.
jodå. Men spotify krånglar sönder, premium som pappa betalat i en halv evighet (wow jag vet) gick ut igår och nu försöker jag aktivera det halvår jag fick gratis när jag köpte telefonen. Till råga på allt hostar jag sönder mig (äter kakdeg till frukost, det är okej eller hur?) och är allmänt förkyld. Som tur är är det bara tre timmar på jobbet sen, pjuh! Lite pengar i alla fall får man väl tänka men det är svårt när denna månads lönespec var lite .. tom. Men sen ska jag i alla fall åka in och träffa Lisa och Sandra förhoppningsvis och jag hoppas de kan peppa mig lite i detta vakuum av grått väder 24/7. Gillar för övrigt att jag nu har premium - med reklam. Nej, måste ta mig ner till vattenkokaren och te. Patz mamma är bäst och tar vaccinbeslut åt oss handlinglösa och dessutom fixar chokladkalendrar. Tur att vi har folk tänker jag ibland och kan inte somna. Men nu, ta sig upp.

innerst inne: kaotisk vägkorsning och betong

Jag ligger i soffan alldeles själv och tittar på så mycket bättre. Pizzan jag och Richard köpte förut ligger som ett täcke i magen, jag är ledig och patz är lediga imorgon och således borde allt vara himla bra. Känner plötsligt hur den vanliga känslan sprider sig i magen, nervositeten/stressen. Andetagen blir lite kortare och snabbare, magen knyter sig och fingrarna pirrar lite. Jag är inte en person som gör saker halvdant, utan jag vill gärna hinna med allt och prestera på topp. Lite "duktiga flickan-komplex". Den här veckan har gått i ett, jag har jobbat alla dagar hitills och dessutom tränat nästan varje dag. Överallt stressas det, jag skyndar från jobbet till simhallen, jag tar ett tidigt tåg till Bromma och Birkamyntet, jag tittar på klockan när jag yogar, jag stressar för tusan med tandborstningen för att jag inte ska missa så mycket sömn! Det här gör mig helt slut men som tur var är jag ju lite van, så jag har mina knep för att bota detta litegrann:
1. 
Ta soliga promenader och sen krypa ner i ett varmt bad och äta noblesse och läsa bok (inte streama fjorton serier, får ångest när alla avsnitt kommer på söndagnatten nästan).
2. 
Umgås med min familj. Och precis det ska jag göra i slutet på nästa vecka då jag åker ner till Linköping för att fira min finaste bästa mormor som fyllt sjuttio. Vi är bästa vänner och pratar i telefon nästan varje dag vilket är himla najs helt enkelt. Mamma säger alltid att det är jag som kommer ta det hårdast när hon blir gammal på riktigt, tänker inte ens sånna tankar. Ska dessutom bli fint att träffa min lillebror som tydligen blivit stor, gjort sin första seriösa praktik och fått grymma betyg! Festen är liksom hans projektarbete och jag är helt säker på att det blir awesome mat och så :*
3. 
Ha mjukiskläder som det bara går att stoppa om sig själv i och sluta hålla in magen.
4. 
Hitta lappar från patz på sängen när man kommer hem. Känns hur fint som helst även fast jag längtar mest efter hans armar och somna i. Det är nämligen så att oftast börjar jag tidigt och han sent, sen kommer han hem tolv och då måste jag sova. Så vi säger hej, pussas, somnar, säger hejdå. Då värmer lappar.

ps.

Idag serverade jag QP utan hälar (bröd). Chris skrattade och jag dog inombords. Fint att ha så fina kollegor att man inte får ligga på golvet och bli sparkad på som jag typ föreställt mig. tack!
ds.

jag vet inte ens vad jag ska skriva för rubrik. bara att jag tycker det är bäst med fredag och sånt här;

Alltså, jag har ju inga förväntningar på resan Patric och jag ska göra. (Bara att få upptäcka regnskogen på riktigt med strumpor som står emot blodiglar och med malariamedicin i magen, se vilda orangutanger, bestiga berg på 3000 meters höjd, vara med om ett monsunregn och krama utrotningshotade träd och sånt i Borneo. Se Singapore och kolla om de verkligen kan stå för sitt höga BNP, hälsa på saknade vänner och åka tåg och bara titta, titta,titta. Spana in Kuala Lumpur, hänga på kritvita stränder, få massage på stranden, äta mango, upptäcka vattenfall, plocka snäckor i Malaysia. Bo på ett elefanthet och kramas med elefanterna, gå vilse i Bangkok, bo i bungalows, bada, snorkla, äta sjukt god mat. PLUS hångla så klart! Och bli jäkligt brun)
Men detta är ju inte säkert än alltså, att det finns en flygbiljett eller två gör det hela mycket mer realistiskt men saker måste lösa sig med jobb och sånt innan datumet kan bli helt set. Tills dess längtar jag ihjäl mig.

lugnet före stormen.

Idag gick jag upp vid tio, samtidigt som patz som skulle iväg till jobbet. Fixade fruktsallad till frukost och låg i soffan i två timmar och bara läste bok och så. Sen drog jag på mig träningstightsen och tjocka jackan och gick ut i solen. Samlade lite d-vitamin på en klippa och powerwalkade sen vidare tills träningsvärken gjorde för ont. Gick hem, tappade upp ett bad och läste och åt noblesse. Avrundade med lite lunch och somna framför one tree hill. Efter den aplugna förmiddagen ska jag nu ner till centrum och några timmars jobb. Känns helt okej faktiskt. Yä


Vardag

Imorse möttes både jag, Anna och Patric vid frukosten - once in a lifetime! Alla gjorde sig iordning för sina jobb och trippade sen iväg. Vad händer ens? Jag är väldigt rädd för vardag och alla rutiner men detta kändes till och med lite mysigt. Jag har i alla fall slutat jobbet nu efter en extratimme i köket. Jobbade med chris vilket alltid går som en dans så det var kul. Nu ska jag skynda mig hem (mycket mycket skynda nu för tiden) och försöka få lite av dagens ljus genom att ta en powerwalk och kanske avsluta med lite yoga om jag hinner. Sen ska jag nämligen träffa saknad Juliedear, awesomesauce. Kände dock nu hur hungrig jag är, hoppade tydligen lunch idag, oj oj. Jaja, antar att det här är ett bevis på
1.hur gammal jag blivit
2. Det som står över.

Antar att man vänjer sig. Det är ju inte vardag så länge till, asienresan med patz är bokad <3


myskväll med mini 1&2

Den här veckan har jag: gått till och från jobbet några gånger, yogat och simmat tusen meter. Det har varit så himla skönt! Ligger just nu däckad i soffan dock och planerar att fortsätta med det imorgon också så jag kan vila bort en kommande förkylning och tagga till inför nästa veckas jobbschema som innebär både mcdonalds och dagis! Richard och jag har precis gjort pizza, Ester ligger och värmer mina frusna fötter och jag ska rulla igång något avsnitt grey's. Ganska skönt att ha både träningsvärk och vara slut efter att faktiskt ha jobbat, oj oj oj.

thomas sabo - armbandet.

Något av det finaste jag fick i studentpresent var det här thomas sabo -berlockarmbandet. Har drömt om ett berlockarmband sen jag var liten och hade något fånigt dataspel där man samlade berlocker. Himla tjusigt i alla fall. Här är mina berlocker:
Av min bror fick jag Ariel. Det säger allt om vårt syskonskap och jag freakin älskar honom för det.
Bullen representerad, såklart! Rågillar den där berlocken, undra ens hur många som köper den? Det finns jättefina hundberlocker, men just matskålen?
Enorm jordgubbe som jag fick av May och Gunnar, pappas faster och farbror. Den ser så himla god ut, vill äta på den helt klart.
Fjärilen av mormor, helt enkelt för att hon kallade mig det som liten. Lite generande men himla fint alltså.
Sjöstjärnan av mami et papi, ungefär av samma skäl som jag fick Ariel av maximillian. Den är supervacker, alldeles gnistrig.
Bilen fick jag (förvånande nog) när jag tog mitt körkort för snart ett år sedan. Den är himla cool liksom.
Och ja, det är mitt fina fina berlockarmband. Det ska jag ta på mig nu och åka till stan efter en heldag på dagis, möta upp Zinni och Andreas och sen gå till Friday's och fira Linda! Lite drinkar, lite käk, mucho bra vänner och sen tidig kväll för mig som ska upp och jobba i morgon bitti. Pjuh.

stora bildinlägget från telefonen!

Okej gänget, jag vet inte vad ni tycker om det här och så. Men jag fullkomligt älskar ju instagram och måste använda det varje dag och kikar in stup i kvarten för att kolla vilka som har uppdaterat. Men alla har ju inte en iPhone så jag tänkte, nu får ni se! (och jag alla stora bloggar gör såhär, men man lär väl genom att härma? jag tycker i alla fall det är fint, hih). (fattar inte att jag ursäktade mig själv i förra parentesen)
Väntat på pendeltåg och gått hem från bussar. Stött på lite streetart och tänkt "det finns hopp".

Varit på kohpanghan med fina julie en höstkväll och druckit mangodrinkar och ätit goda chips. (pratat igenom livet, kriser, kärlek, vänner, jobb och allt bra man kan snacka med en kompis om).

Åkte hem till Karlstad några dagar och passade på att festa till det med de här fina brudarna! Åh vad jag saknar dem när jag ser det här. Bara lira knackis, välja kläder, dricka sjunollor och sen festa järnet på Ankan. (det slår mig plötsligt, när gick vi hem?)

Fikat med bästa morbror på Tully's. När mamma var här för några veckor sedan bodde vi alla tre i hans etta och bara åt ute och hade det allmänt bäst. Vi är en sjukt bra trio!

Hängt på IKEA och hittat drömlamporna deluxe, åh vill köpa en sån och hänga rakt över sängen (det ska vara högt i tak) och bara titta på den innan jag somnar. Dock kanske den är ful när det är ljust?

Varit hemma hos julie och fred en kväll, gjort lite flätor och pysslat med kylskåpspoesin.

Tönt 1 och 2 var här och bara förgyllde min dag men gjorde mig svindeppig över att jag inte skulle upp till Sälen i år igen. Klippte av ärmarna på en av Patz skjortor som straff, gillar't.

Började jobba på mcDonalds, det är typ superstressigt, jätteläskigt men lite kul också. Fast jag nästan inte vågar erkänna det för då kanske det blir svårt och jag bränner något, jag är ju ensam tjej i köket och så. (varför har jag sämsta jobb-självförtroendet någonsin?) min babe i solen, åh han är så fin.

En kväll på sjukhuset. En kväll på kyrkogården, tände ljus för kanske sju stycken om inte mer (fyra av dem hundar, men så fungerar jag ju så).

Överlycklig för sin onepiece, lite tröttare i sängen med minihunden Ester.

Och slutligen vill jag bara säga:




Tintin, söt kompis och gamla stan -krog!

Igår åkte jag in till stan efter jobbet och knatade iväg till gamla stan. Smet in i den minsta (men tyngsta) porten och halvsprang upp för de långa trapporna och sen in i bumpilägenheten. Sarah var nuduschad och åt smörgås och jag använde alla handkrämer som fanns för att dölja hamburgedoften. Sen gick vi till Hötorget, köpte smoothie och nötter och såg Tintin! Den var himla bra alltså, skrattade flera gånger och ja, himla fin. När bion var slut ringde min pojkvän och sa att vi skulle komma till en krog han och hans workies var på. Så vi gick dit, Sarah svepte ett glas rött och jag en öl och så fick jag äntligen träffa Patrics andra halvor typ och vi skrattade åt min blyghet. Sen följde sara mig till t-banan och jag åkte hemåt. Vaknade någon gång mitt i natten av Patric men sov sött vidare. Och idag gick jag upp en timme tidigare och gick till jobbet för lite motion och mentalt samlade. Himla bra.


random.

Livet har stannat av lite, vi har fastnat i rutin. Patz har haft värsta influensan och jag har gått på antibiotika. Så vi har; sovit minst tio timmar varje natt, tittat på 7th heaven varje dag, spelat grymt mycket tvspel, ätit långfrukost varje dag, jag har tagit bilen och handlat det viktigaste (halstabletter, b&j typ), gosat med hunden vi är hundvakt åt och ja that's it. Fan vad jag älskar't. Samtidigt som ångesten bara trilllar in när jag tittar igenom grey's säsong sju på typ tre dagar, jag hatar att fastna. Därför känns det extra bra att planera resan lite noggrannare, flygbiljetter och allt fint. Men men, ikväll blir det i alla fall popcorn och tvspel. Hur fint som helst.

vaknar upp i soffan och lyssnar på trasselsoundtrack.

Vaknar upp i soffan, duntäcket intrasslat i mina ben och av ljudet av Anna som vattnar blommorna i vardagsrummet. Var är jag? Minns. Nej vi har inte bråkat eller något, men Patric har den värsta influensan någonsin och går inte att ligga bredvid för man bränner sig på hans febervarma hud. Ger upp alla försök att somna om, smyger ner till Richards rum och hämtar upp Ester som vi är hundvakt åt. Går ut i bara nattlinnet, barfota på daggvått gräs, släpper ner Ester. Det är inte kallt, bara friskt och regnet liksom hänger i luften. Går in, tar två skivor av brödet jag gjorde igår och lägger mig i soffan igen. Tittar på två avsnitt grey's i rad, säsong sju here I come! Ganska fint faktiskt. Sen ska jag gå in till Huddinge centrum och McDonalds, få ett introduktionskit och sen gå hem igen. Koka soppa till min pojkvän, gå ut med vovven och titta på mer grey's. Imorgon börjar jobbet.
(fan det där avsnittet är typ det bästa. när alex säger "you can't cheat your first kiss". dör varje gång)

RSS 2.0