nu ska vi prata om pengar.

Yes det är sant. Ännu en gång är jag pank. Tusen spänn på kontot. En lax. 22 dagar kvar till lön eller något. En lön som kommer vara som ett skämt på mitt lilla konto. Nu kan ju frågan "men har inte du ett jobb" komma upp. Svaret på den är "jo". Faktiskt en relativt nytt också. På femton timmar i veckan. Aj aj tänker ni, denna brud fattar inte samband mellan jobbtimmar och antal lax på kontot. Jodå. Men det råkar hända sig att jag inte gillar att jobba, inte ÄN i alla fall. Missförstå mig inte. Att sälja bh och trosa till en tjej som ska gifta sig eller hitta de bästa strumpbyxorna till en partysugen, det gör mig genuint glad. Eller den äldre kvinnan som var inne igår och sa att hon behövde en ny bh för hon skulle till doktorn dagen därpå. Det.gör.mig.glad.
Eller att plocka upp en tvååring från vilan, luta sig tillbaka vid ritbordet och låta denna lilla varelse vakna till liv. Eller höra någon för första gången uttala bokstaven R i ett ord. Det gör mig också glad.
Det som inte gör mig glad är 1. Min osäkerhet (vill EJ göra fel, är allergisk mot egna misstag) 2. Trötthet, är liksom så jävla oanpassad för 40timmars veckor. Gråter på tunnelbanor och träffar inga vänner såna perioder. 3. Det finns roligare grejer att göra (kan komma på kanske minst hundra på en minut).

Okej. Jag har inga pengar och jobbar inte så mycket. Väldigt störande, både för mig och dem jag säger nej till. Dock länsas sparkontot flitigt och jag vet inte, men paniken uppstår inte. Jag lovar att jag jobbar på detta. På att känna att "såhär är det" varje måndagsmorgon istället för "såhär behöver det inte vara". Jag gillar mina jobb, jag ska bli världsbäst i Ringen. Jag är lite sent utvecklad och har noll pengatörst. Men jag jobbar på det, okej? Puss


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0